Andre lækkerier/ Morgenmad/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på lækker æble topping

Opskrift på æble topping

Jeg er begyndt, at spise denne skønne æble topping, på min morgengrød og som topping på min late night snack, rettere sagt, min skyr, hih. Jeg er kæmpe fan af æbler i alle afskygninger, men jeg elsker især en god hjemmelavet æblegrød eller en lækker æblekage. Det er faktisk utroligt, at jeg ikke har lagt flere opskrifter op, hvor der indgår æbler. Det må der altså laves om på!

Hvis du har læst lidt med på bloggen, så ved du at jeg træner en del og spiser efter en kostplan, eller måske rettere sagt, tæller jeg kalorier og bruger min kostplan, som en guideline. Det kører skide godt, for at sige det lige ud! Det med træningen halter desværre lidt, efter jeg har været ude for et mindre trafikuheld, og derfor døjer en del med min nakke nu. Som om mine daglige smerter, i forhold til min sygdom ikke var nok! Når men sket er sket, og det var jo som sagt en lille ulykke, så jeg skal vidst bare være glad for, at der ikke skete mere. Jeg går og afventer svar fra min forsikring, så jeg kan få noget hjælp hos en fys, så jeg forhåbentlig hurtigt kan komme tilbage i træningscenteret. Nøj hvor jeg savner min træning!

Når men jeg lavede enlig denne æble topping, for at komme kalorierne lidt til livs. Det var enlig for at komme uden om, at der skulle en købt æblegrød oven på min skyr, for de indholder lidt flere kalorier, end denne hjemmelavet æble topping. Den vaniljeprikket æble topping smager skønt, og har stadig den gode søde smag, som en æblegrød skal have. Jeg har valgte at stoppe kogningen af æblerne, inden de blev helt udkogte, da jeg personligt foretrækker, at der stadig er lidt bid i æblerne. Du kan sagtens koge æblerne i længere tid, og tilsætte mere væske, så du får en mere grødagtig æble topping, føl dig frem, så kan det ikke gå helt galt.

Du skal bruge følgende:

  • 3 æbler
  • 2 spsk Suvida sukkererstatning
  • Kornene fra en halv vaniljestang
  • 2 spsk vand

Sådan gør du: 

  • Skræl æblerne og fjern kærnehuset. Skær æblerne ud i små tern.
  • Kom æbletern og resten af ingredienserne i en gryde.
  • Kog æblerne op og lad dem simre i ca 15 minutter, til de er kogt godt igennem, men stadig har lidt bid.
  • Lad æble toppingen afkøle helt.

Opbevar din æble topping på køl, i en tætsluttet beholder. Æblerne kan med fordel erstattes med pære, det smager også skønt med en pære topping.

Lækker opskrift på blød æble topping

 

Ingen kommentar

Skriv et svar