Kager/ Opskrifter

Opskrift på syndig lagkage med solbær og nougatmousse

Opskrift på lækker lagkage med solbær og nougatmousse

Det er ikke særlig lang tid siden, at jeg smovsede denne herlighed i mig, sammen med en masse fødselsdagsgæster. Faktisk kunne jeg virkelig godt spise et stykke lige nu! Vores datter blev 6 år for 3 uger siden, og hun havde helt styr på, hvordan hendes fødselsdagskager skulle se ud, og præcis hvad de skulle indholde, så mor her stod skoleret i køkkenet, for at opfylde vores “lille” prinsesses ønske. Alina forsvandt hurtigt ud af køkkenet igen, men til gengæld overtog vores mindste, Linus, hendes plads og hjalp med at bage lagkagebunde, lave de forskellige mousse og pynte lagkagerne. Han glemte bare lige det der med, at han enlig kom for at hjælpe og ikke, for at slikke skålene rene, tihi.

Opskrift på lækker lagkage med marcipan og bær

Lagkagen smagte helt igennem fantastisk og var et kæmpe hit blandt familien. Lagkagen består af lækre og luftige mørke lagkagebunde, solbær mousse, nougatmousse, marcipan langs kanten, glasur på toppen, små vivler af flødeskum, pyntet med friske jordbær og vindruer, samt chokoladespåner i midten. Det er en lagkage der smager himmelsk, men et lille stykke rækker langt, da lagkagen er proppet med skønne fyldige mousser.

Jeg lavede lagkagen dagen før vi holdte fødselsdagen, og pyntede den på selve dagen. På den måde kunne solbær og nougatmoussen nå, at sætte sig ordentligt. Der er ikke noget værre, end en mousse der ikke har nået, at sætte sig ordentligt, timing is everything! Lagkagen kan sagtens spises på andre tidspunkter, end lige til fødselsdage. Den vil være fantastisk på en kold og grå søndag, i godt selvskab og med en kop varm kakako.

Dette er uden tvivl lagkagen der vil imponere og feje benene væk under dine gæster, så hvis du leder efter en kage der kan imponere, så kan du godt indstille din søgen. Indholdet og udseendet på kagen kan med fordel varieres, så det passer til din smag.

opskrift på lette og luftige mørke lagkagebunde - fødselsdagslagkage

Opskrift på lagkagebunde.

Du skal bruge følgende til lagkagebundende:

  • 150g blødt smør
  • 150g sukker
  • 3 æg
  • 130g hvedemel
  • 30g kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver

Sådan laver du lagkagebunde:

Smør og sukker piskes let og luftig. Tilsæt æggene i ét ad gangen.
Sigt mel, kakaopulver og bagepulver og vend det i massen.
Kom dejen i en smurt springform. TIP! Jeg brugte en springform på 20 cm.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft. Bag kagen i 15-25 minutter, tjek efter med en tandstik. Kagen er færdig når tandstikken trækkes op uden krummer på.
Kagen afkøles helt, inden den flækkes til 3 tynde bunde. TIP! Bundene kan med fordel bages dagen før, eller fryses ned. Læg blot et stykke bagepapir imellem hver bund og kom dem i en frysepose.

Opskrift på Solbærmousse.

Du skal bruge følgende til solbærmousse: 

  • 100-150g solbær, frost
  • 1/4 dl sukker
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 3 spsk vand
  • 3 blade husblas
  • 1/4 L piskefløde

Sådan laver du solbærmoussen:

Solbær, sukker, vaniljekorn og vand bringes i kog. Lad det simre til bærene er kogt godt ud.
Udblød husblassen i rigeligt med koldvand.
Når bærene er færdigkogte, tages gryden af varmen og solbærmassen blendes godt igennem med en stavblender.
Sigt solbærgrøden, så du får en glat og ensartet solbærgrød.
Tag husblassen op og knug overskydende vand fra, og tilsæt dem til den varme solbærgrød. Rør godt rundt indtil husblassen er helt opløst.
Stil gryden til siden og lad solbærgrøden køle ned til stuetemperatur. Grøden må ikke begynde at stivne.
Pisk 1/4 l fløde til flødeskum og vend den afkølet solbærgrød, forsigtigt med flødeskummen. Stil solbærmoussen på køl i et par timer, så den kan nå at sætte sig. Tip! Jeg kommer altid mine bunde i en bagering med kageplast, så kan jeg nemlig komme min mousse direkte på bundene og sætte den på køl, så moussen sætter sig præcis som jeg ønsker.

Opskrift på Nougatmousse.

Du skal bruge følgende til nougatmousse:

  • 150g nougat
  • 1/4 dl mælk
  • 3 blade husblas
  • 1/4 L piskefløde

Sådan laver du nougatmoussen: 

Udløb husblassen i rigeligt med koldt vandt.
Varm mælken op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme mælk.
Skær nougaten i små stykker og rør den i den stadig varme mælk. Pisk det godt sammen, til du har en jævn nougatmasse.
Stil nougatmassen til side og lad den køle ned til stuetemperatur. Massen må ikke begynde at stivne.
Pisk 1/4 L fløde til flødeskum og vend den i den cremede nougatmasse. Stil nougatmoussen på køl i et par timer, så den kan nå at sætte sig. Tip! Jeg kommer altid mine bunde i en bagering med kageplast, så kan jeg nemlig komme min mousse direkte på bundene og sætte den på køl, så moussen sætter sig præcis som jeg ønsker.

Jeg pyntede lagkagen med et hvidt marcipan omslag, langs hele kanten af lagkagen. Jeg havde en rest hvid marcipan liggende, ellers havde jeg helt klart valgt en helt almindelig marcipan, da jeg godt kan lide det lidt rå udtryk ren marcipan har. Herefter kom jeg glasur på hele toppen af kagen, sprøjtede nogle vivler af flødeskum, med en stjernetyl, pyntede med jordbær og vindruer og til sidst med en masse chokolade spåner i midten.

Rigtig god fornøjelse, med at lave den imponerende herlighed.

Opskrift på syndig fødselsdagslagkage med solbær og nougatmousse

2 Kommentar

  • Reply
    Sonia Østergaard
    16. marts 2018 at 18:33

    kan det passe at der kun skal bruges 1/4 dl mælk til nougatmoussen?

    • Reply
      Camilla
      16. marts 2018 at 18:36

      Hej Sonia
      ja det er helt korrrekt 🙂
      Mvh Camilla

    Skriv et svar