Her hjemme er ungerne tossede med pølsehorn, eller de 2 små er – K er en kræsenpind og spiser intet med pølse, uanset om det er kylling, vegansk eller almindelig pølse.
Så når der laves pølsehorn, så laves der altid et par stykker, med en skive ost i til K. Så kan han også få lidt med i madpakken.
Jeg har tidligere delt en opskrift med dig, på nogle ret uimodståelige pølsehorn – faktisk min Go-To opskrift når det kommer til pølsehorn. Men denne opskrift på pølsehorn, er uden tvivl den nemmeste!
Engang imellem så er nemt bare vejen frem og den eneste rigtigte løsning.
Kender du det?
Jeg har fyldt dejen med blomkål og andet godt, som giver pølsehornene lidt ekstra fylde. Desuden er blomkål højt på kostfibre, som vi jo rigtig godt kan lide. En perfekt måde, at få sneget lidt ekstra grønt ind i ungernes kost på.
Kamuflerede grøntsager – det kan vi li!
Samtidig gør blomkålen også, at pølsehornene bliver ekstra saftige og holder saftigheden i op til et par dage – mega praktisk.
Hvem elsker ikke at sætte tænderne i et stykke saftigt brød? I know I do, heh.
Nemme og saftige pølsehorn på den sunde måde
Print OpskriftIngredienser
- 25g gær
- 2 dl vand, lunt
- 1 dl creme fraiche
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1.5 tsk salt
- 2 spsk chia frø
- 250g blomkål, finthakket
- 150g revet ost
- 200g grahamsmel
- 450g hvedemel
- 20 pølser
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø
Instruktioner
Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt creme fraiche og æg.
Tilsæt sukker, salt, chia frø, blomkål og revet ost, og ælt det godt sammen.
Tilsæt mel og ælt dejen til den er glat og smidig. (Dejen kan måske godt virke lidt våd, men lad den køre på røremaskinen i 5-8 min, til dejen slipper kanterne.)
Dejen rulles nu ud og hæver først når pølsehornene er formet.
Drys lidt mel på bordet og del dejen i 4. Rul dem ud i rektangler på 9x40 cm - se billeder nedenfor. På 2 af rektanglerne lægges pølserne på stribe og dækkes med de 2 resterende rektangler. Skær imellem pølserne og klem lidt i siderne, hvis dejen slipper.
Sæt pølsehornene på en bageplade, med bagepapir.
Lad pølsehornene hæve lunt og tildækket i 90 minutter.
Pensl med et sammepisket æg og drys med sesam.
Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 10-12 minutter, eller til de er flotte gyldne.
Lad pølsehornene afkøle på en bagerist, eller spis dem mens de stadig er lune.
Du kan med fordel lave en stor portion og fryse de lækre pølsehorn ned – det gjorde! Det er super praktisk, at der altid er lidt i fryseren til ungernes madpakker.
A elsker, at spise dem med lidt Ketchup on the side.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar