Aftensmad

Nem opskrift på K’s yndlings æggekage

Nem opskrift på æggekage med bacon

I mandags var der igen hjemkundskab på skemaet. Mandag er K’s dag, onsdag A’s og fredag lille L’s. De bestemmer selv hvad de vil lave den pågældende dag, eneste krav er, at det skal være noget mad eller kage de selv kan lave uden alt for meget hjælp – altså nem mad/kage.

Mandag var det K’s dag og han havde besluttet sig for, at der skulle serveres æggekage – en af hans mange livretter. Det er også virkelig nem mad, så det passede jo perfekt.

Når vi laver æggekage her hjemme, så laver vi den uden mel. Jeg ved godt, at rigtig mange kommer mel i deres æggekage og det er også en af de helt store forskelle på en æggekage og en omelet. MEN her hjemme er vi vilde med, at æggekagen ikke bliver helt så fast, som den gør når man kommer mel i. Så derfor laver vi den uden mel, for at bibeholde en fast men let konsistens istedet.

Giver det mening?

Da det var K der var kokken, fik han lov til at bestemme fyldet i æggekagen. Han valgte den klassiske udgave jeg plejer at kører med, dog ville han godt have ekstra meget bacon, så det fik han! Vi brugte 2 pakker og der var mere end rigeligt bacon, heh.

Opskriften på denne æggekage er virkelig nem og den tager ingen tid at lave. Den er perfekt til morgenmad en langsom søndag, som frokost eller aftensmad på de travle hverdage. OG det bedste ved denne opskrift er, at ungerne kan hjælpe til med at lave den, og og og.. afhængig af deres alder, kan de lave det hele selv, imens vi forældre nyder et glas iskold hvidvin, imens vi iagttager dem i køkkenet. Det er skisme en win-win, hvis du spørg mig.

hurtig æggekage med bacon

Nem og lækker æggekage

Print Opskrift
Serveringer: 4 Forberedelsestid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 pk. bacon
  • 1 bundt forårsløg, snittet
  • 10 æg
  • 1,5 dl mælk
  • Salt og peber
  • Purløg til pynt

Instruktioner

1

Steg bacon sprødt ved mediumvarme, på en stegepande der godt kan tåle at komme i ovnen.

2

Imens baconen steger, piskes æg, mælk, salt og peber godt sammen.

3

Når baconen er sprød, vendes de snittede forårsløg sammen med baconen på panden. Når du har vendt det hele godt sammen, tilsættes æggeblandingen. Rør det hele godt samme på panden så bacon og forårsløg bliver jævnt fordelt. Lad æggekagen stege ved medium-lav varme i 5-10 minutter - til den har samlet sig, men stadig er 'våd' på toppen. Derefter bages æggekagen færdig i en forvarmet ovn, ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter til æggekagen er helt fast.

4

Husk at stegepanden er ekstremtvarm når du tager den ud af ovnen!

Noter

Jeg bruger altid 2 pakker bacon, da ungerne ikke kan få nok bacon. 1 pk er dog helt passende til størrelsen på æggekagen.

Server den lækre æggekage med ristet rugbrød, agurker, tomater, purløg og eventuelt lidt ekstra bacon on the top + lidt ketchup on the side.

Skal den lækre æggekage serveres en weekend, så server den med en lækker Bramble on the side og en virgin Bramle til ungerne. Så bliver måltidet lidt ekstra festligt, hih.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

lækker æggekage med bacon

Ingen kommentar

Skriv et svar