
Igår stod menuen på lasagnesuppe. Nu tænker du nok, hmmm.. det lyder virkelig underligt. Lasagne som suppe, hvordan i alverden skal det se ud og ikke mindst smage.
Det skal jeg fortælle dig. Det smager helt vidunderlig og det burde faktisk være på menuen, lidt oftere end det i forvejen er. Det er ikke en klassisk suppe som du kender den, så du kan godt slå billedet af en tynd hønsekødssuppe ud af hoved igen, heh. Nej lasagnesuppe er en suppe med fylde og fuld fart på smagen. Hvis jeg skal sammenligne konsistensen med en konsistens du nok allerede kender, så har lasagnesuppe konsistens som en lidt tyndere udgave af en chili con carne.
Gav det et lidt bedre billede af konsistensen på lasagnesuppen?
Lasagnesuppe er faktisk også en super god måde, at få lidt ekstra grøntsager i ungerne på. Man kan kamuflere nærmest alt i suppen, det skal bare hakkes eller rives fint nok. Så giv den endelig gas med ekstra grøntsager, end hvad jeg har brugt i denne opskrift. Hvis man er til bladselleri, så er det oplagt at komme i opskriften – jeg kan ikke fordrage selleri, så derfor er det ikke med i min opskrift.
Lasagnesuppe er en sjov og anderledes måde, at spise lasagne på og ungerne elsker at det.
Lækker lasagnesuppe
Print OpskriftIngredienser
- 500 g hakket oksekød
- 250 g pasta, jeg brugte paciocche - eller lasagneplader knækket i firkanter af ca. 2 cm
- 2 spsk olivenolie
- 1 stort løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 stor gulerod, finthakket
- 1 squash, finthakket
- 3 spsk tomatpuré
- 2 dl rødvin - kan undlades og erstattes med 2 ekstra dl grøntsagsboullion
- 2 dåser hakket tomater
- 4 dl grøntsagsboullion, måske lidt mere
- 2 spsk frisk basilikum, finthakket
- 1 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- Salt og peber
- Revet mozzarella, fintrevet parmesan, creme fraiche til topping og purløg
Instruktioner
Varm olien op ved medium-høj varme i en stor gryde og svits alle grøntsagerne i 2-3 minutter.
Tilsæt herefter kødet og brun det godt af.
Tilsæt tomatpure og krydderier og lad det svitse med i 2 minutter. Herefter tilsættes rødvinen - lad det koge igennem i 3-5 minutter, så alkoholen fordamper.
Tilsæt hakket tomater og halvdelen af boullionen, og lad suppen simre ved medium-lav varme i 15 minutter. Tilsæt løbende lidt ekstra boullion, hvis du synes at suppen bliver for fast.
Hæld pastaen ved og kog efter anvisning på pakken. Rør grundigt undervejs og tilsæt løbende den sidste boullion. Hvis nødvendigt kan der tilsættes lidt ekstra boullion - Jeg kan godt lide at konsistensen er som en lidt tyndere chili con carne, med god fylde.
Slut af med at smage til med salt og peber en ekstra gang.
Noter
Saucen til suppen kan sagtens små simre i længere tid, hvis du godt kan lide at hygge om maden. Tilføj blot lidt ekstra boullion, hvis saucen koger for meget ind.
Server lasagnesuppen med revet mozzarella, fintrevet parmesan, en klat creme fraiche og finthakket purløg on the top. Nyd gerne med et glas god rødvin og i fantastisk selskab.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar