Jeg ved simpelthen ikke hvad det er med ham John dillermand, men de små synes at han er enorm underholdende, så vi må vel hoppe med på vognen?
Vi står midt i en flytning og i den forbindelse, er jeg i fuld gang med at få tømt ud i fryseren, skabe og køleskabet. Jo mindre der skal pakkes ned, des bedre!
Fryseren gemmer på en masse gode og lækre sager. Jeg fandt blandt andet en ordentlig omgang kagerester, fra div. lækre kager. Der var bl.a. chokoladekage, brunsviger, skillet cookie og romsnegle, der alle blev forvandlet til John dillermand træstammer, til stor underholdning for ungerne.
Opskriften er dejlig nem og du kan bruge alle typer for kagerester. Så kast dig endelig ud i projektet – dine unger vil elske det.
John dillermand træstammer
Print OpskriftIngredienser
- Fyld:
- 400g kagerester
- 100g marcipan
- 100g mørk chokolade, smeltet og afkølet
- 1 spsk kakao
- 1 spsk hindbærmarmelade
- 2 spsk Stroh rom
- Marcipan overtræk:
- 200g marcipan
- 25g glukosesirup
- 90g flormelis
- Et par dråber rød frugtfarve
- 70g mørk chokolade
Instruktioner
Fyldet: Blend kageresterne og marcipanen godt sammen.
Rør alle ingredienserne godt sammen til en fast masse. Jeg bruger altid min køkkenmaskine til dette.
Smag fyldet til med Stroh rom eller romessen. Jeg bruger langt mere end det jeg oplyser i opskriften, da jeg elsker en kraftig rom smag.
Sæt fyldet på køl til det har sat sig.
Når det har sat sig, så trilles fyldet til en lange pølse.
Opbevar træstammen på køl imens du laver marcipan overtrækket.
Marcipan overtræk: Rør alle ingredienserne godt sammen - gerne på en køkkenmaskine.
Tag 1/4 af marcipanen fra og ælt med lidt rød frugtfarve, til den er helt rød. Brug gerne handsker, da det kan være noget værre gris.
Rul først den "hvide" marcipan tyndt ud, efterfulgt af den røde.
Skær nu den røde marcipan i tynde strimler.
Fugt bagsiden af de røde marcipan strimler med lidt vand, så de kan sidde fast på den hvide marcipan. Læg de røde striber ovenpå den hvide bund med lidt afstand imellem hver stribe. Drys lidt flormelis over marcipanen og rul forsigtigt ud igen, så de røde striber bliver en del af den hvide bund.
Sådan samler du træstammerne:
Pak pølsen ind i den udrullede marcipan.
Skær eventuelt ud i mindre John dillermand stykker, blot husk at tør kniven af efter hvert snit.
Smelt 70g mørk chokolade over vandbad. Dyp enderne af "dillermænderne" i den smeltede chokolade og stil dem på et stykke bagepapir til chokoladen har sat sig.
Noter
Opbevares på køl.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar