Bageværk/ Opskrifter

Koldhævet bagels med surdej

Surdejs bagels

Det er alt for længe siden jeg har lavet bagels! Især disse yndlings koldhævet bagels, der smager helt vidunderligt.

Jeg må i køkkenet og få bikset en omgang surdej sammen, så jeg kan lave bagels i weekenden – det trænger vi vidst til, hih.

Det er en utrolig nem opskrift – alle kan være med, store som små, og selv dig med 10 tommelfingre vil kunne være med, heh.

Bagels er perfekte til morgenmad, frokost og aftensmad. Mulighederne er mange og begrænsningerne få, så giv dig endelig i kast med dem.

Til morgenmad elsker jeg at riste dem i en brødrister og nyde dem med et lag Philadelphia ost, eller peanut butter og syltetøj. Til frokost er jeg kæmpe fan af, at nyde dem som en sandwich med rigelige mængder salat, avocado, rødløg, rød peber og tunmousse – mums. Til aftensmad kan de både bruges til en klassisk flæskestegssandwich, frikadellesandwich eller med lækker japansk fyld – sidstnævnte kan i den grad anbefales!

Prøv dem, du vil ikke fortryde det.

Koldhævet bagels med surdej

Koldhævet bagels med surdej

Print Opskrift
Serveringer: 8 stk

Ingredienser

  • Bagels:
  • 10g gær
  • 3.5 dl vand, kold
  • 1 dl surdej
  • 500g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk salt
  • Vandbad:
  • 1-1.5 liter vand
  • 1 knsp salt

Instruktioner

1

Dag 1: Rør gær ud i vand og surdej - jeg brugte min køkkenmaskine.

2

Tilsæt hvedemel, sukker og salt, og bland det godt sammen i 2-3 minutter, ved lav hastighed.

3

Smør en Condibøtte eller en skål med lidt olie. Kom dejen over i bøtten/skålen og stil på køl og lad den koldhæve natten over.

4

Dag 2: Vend dejen ud på et let meldrysset bord.

5

Del dejen i 8 lige store stykker, som formes til boller. Sæt tommelfingeren gennem midten af hver bolle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet - hullet må gerne være stort, da brødet hæver godt op ved kogning og bagning. Form dine bagels, så de bliver flotte runde og stil dem på to bageplader beklædt med bagepapir.

6

Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 60 minutter.

7

Kom vand og salt i en gryde og kog op. Når vandet koger skruer der ned til medium varme, så vandet kun simre.

8

Sænk din bagel ned i vandet på en hulske, en eller to ad gangen. Lad dem simre i vandet i 1 minut på hver side, hvorefter de tages op igen med en hulske, og lægges tilbage på bagepladen.

9

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 20 minutter - roter bagepladen efter 10 minutter.

10

Lad dine bagels afkøle på en bagerist.

Rigtig god fornøjelse.

Lækre bagels med surdej

Jeg elsker alt der er koldhævet og indeholder surdej, men hvis du ikke er til det, så prøv istedet denne opskrift på klassiske bagels. Begge opskrifter smager fantastisk og er super nemme at lave.

Ingen kommentar

Skriv et svar