En af mine favorit frokoster består i øjeblikket, af dette top lækre alternativ til en burger. Det er en portobello burger, som er fyldt med en lækker avocado creme og en uimodståelig tunsalat. Det er en virkelig lækker vegetar spise, naturligvis kun, hvis du er en af de vegetarer, der ikke har et problem med at spise fisk og mejeriprodukter. Hvis man er helt fanatisk, så er man vel egentligt en veganer, er man ikk ?
Jeg forsøger virkelig at spise varieret og efter et par dokumentarer på Netflix, så er der skåret gevaldigt ned for kød og majeriprodukt indtaget. Jeg har egentligt aldrig været den store kødspiser, men det har jeg aldrig ladet gå ud over resten af familien, men det kommer det så til fra idag, heldigvis med mandens accept. Der er indført flere faste vegetardage i løbet af hver uge, samt alt forarbejdet kødpålæg er skåret væk. Mælk og ost bliver serveret med måde, men det har det faktisk altid gjort. Det er kun vores mindste der drikker mælk. Han drikker til gengæld også ret meget af det, så det bliver skiftet ud med et af de mange alternativer, der er til mælk. Om valget falder på Soya, mandel, ris- eller havremælk ved jeg endnu ikke, det afhænger af hvad han synes smager bedst.
En portobello burger er ualmindelig nem at lave og smager helt fantastisk. Fyldet kan du variere fuldstændigt som du lyster og det er en af de helt fantastiske ting der er, ved lige præcis burgere. Jeg elsker en god tunsalat, så hvorfor ikke fylde portobello burgeren, med en generøs mængde af ligenetop den allerbedste af sin slags ? Dette er nemlig opskrift på nok verdens bedste tunmousse aka tunsalat ala Camilla.
Det er den nemmeste opskrift, den kræver nærmest intet, udover forberedelse og lidt kærlighed. Det er et sundere alternativ til den klassiske tunmousse fra gamle dage, som er fyldt med smør og alt muligt andet fedt, så gør dig selv en tjeneste og prøv denne opskrift. Den smager fantastisk!
Opskrift på lækker tunsalat.
Du skal bruge følgende:
- 2 dåser tun i vand, af god kvalitet
- Dild, stort bundt
- Lille rødløg, eller 2 forårsløg
- 40g mayonnaise, af god kvalitet
- 40g creme fraiche
- 1 spsk citronsaft
- Salt + peber
Sådan gør du:
Hæld vandet fra tunen og kom det op i en skål.
Mas tunen fra hinanden med en gaffel.
Hak løg og dild fint og tilsæt til tunene, sammen med resten af ingredienserne. Bland det godt rundt.
Smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft. TIP! Hvis du synes at tunsalaten er lidt for “tør”, så tilsæt lidt ekstra mayo og creme fraiche.
Stil din tunsalat på køl og lad hvile i 1 times tid, så den rigtig kan nå at sætte sig og få smag.
Hvis du vil prøve Portobello burgeren med tunsalat, så skal du blot varme 2 store portobello svampe, ved svag til medium varme, i 3-4 minutter på hver side. Flæk en moden avocado og fjern stenen og skræl. Mos fyldet med en gaffel og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Hvis du ønsker en let og lind avocadocreme, så tilsæt eventuelt lidt creme fraiche, det smager fantastisk. Så er der ikke andet for, end at samle din Portobello burger.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar