Andre lækkerier/ Dessert/ Opskrifter/ Sundere søde sager/ Vegetarisk

Lækker tiramisugrød ala Camilla

Lækker tiramisugrød ala Camilla

Hvis du har fulgt lidt med på bloggen, så ved du, at jeg har et helt særligt forhold til grød og i særdeleshed risengrød. Tro det eller lad vær, risengrød er min absolut yndlingsspise uanset årstid og temperatur. Jeg kan uden problemer spise risengrød en varm sommerdag, med temperature op mod 30 grader – I admit, I definitely have a problem, hih.

Tiramisugrød

Måske det nu giver lidt mere mening, hvorfor jeg har valgt, at forvandle en klassisk tiramisu til en tiramisugrød. Du skal have en forkærlighed for grød, før den her tiramisugrød vil gå direkte i hjertet på dig – jeg kan ligeså godt være ærlig. Den smager intet mindre end fantastisk, men konsistensen er anderledes end den du kender fra en klassisk tiramisu, her er den nemlig peppet op med en omgang risengrød, hvilket betyder, at du nu også har tilføjet ‘grød’ konsistensen og riskornene. Jeg synes personligt, at det er helt vidunderligt at spise tiramisu på en helt ny måde og A havde det på præcis samme måde. A har ligesom jeg en forkærlighed for grød, jo sødere jo bedre ifølge hende, heh.

Tiramisugrøden er dejlig nem at lave og total oplagt at bikse sammen, når man har risengrødsrester fra gårsdagens aftensmad. Jeg laver altid for meget risengrød, fordi en portion til 4 mennesker absolut ikke er nok her hjemme. Her skal den dobles op, men det gør så også, at der er lidt rester til dagen efter. Resterne kan enten spises til frokost, forvandles til en omgang klatkager, risalamande, eller den her helt vidunderlige tiramisugrød. Jeg ville personligt gå med denne tiramisugrød, for den er virkelig fantastisk.

lækreste opskrift på tiramisu

Lækker tiramisugrød ala Camilla

Print Opskrift
Serveringer: 6-8 Forberedelsestid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1/2 portion risengrød
  • 250g mascarpone
  • 1 spsk ahornsirup
  • 4 spsk sukrin melis
  • Kornenen fra 1 vaniljestang
  • 2 dl kaffe, afkølet
  • 0,5 dl Amaretto
  • Ladyfingers
  • Kakaopulver

Instruktioner

1

I en stor skål pisk mascarpone, sirup, sukrin melis og vaniljekorn til en luftig creme.

2

Tilsæt risengrød over flere omgange og vend forsigtigt i mascarpone cremen.

3

I en ren skål blandes den afkølet kaffe og amaretto godt sammen.

4

Nu er du klar til at anrette, så find et fad eller små glas frem.

5

Begynd altid med et lag ladyfingers. Dyp ladyfingers i kaffe-amaretto blandingen - lad dem meget kort hvile i skålen, så de får suget blandingen godt i sig. Hvis de ikke passer i størrelsen, så knækkes de i mindre stykker.

6

Herefter dækkes bunden med mascarpone creme og endnu et lag ladyfingers - sådan bliver du ved. Slut altid af med et lag mascarpone creme.

7

Sæt din tiramisugrød på køl i mindst 4 timer, gerne nattenover.

8

Inden servering drysses toppen med et lag kakaopulver.

Noter

Risengrøden skal være helt afkølet, inden den vendes i mascarpone cremen.

Grøden opbevares på køl, hvor den sagtens kan holde sig frisk og lækker i op til et par dage – hvis du altså kan holde fingrene fra dem så længe, hih.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

nem opskrift på sundere tiramisu

Ingen kommentar

Skriv et svar