Aftensmad/ Madpakke hits/ Morgenmad/ Opskrifter

Lækker og nem omelet til morgenmad eller frokost

Når jeg af og til bliver træt af mine sædvanlige morgengrød, så tyer jeg enten til en bowl med skyr og en stor mængde topping, pandekager, eller den her helt fantastiske omelet fyldt med grøntsager. En perfekt måde, at starte dagen på og så er det samtidig også en virkelig god måde, at få lidt kostfibre i sig på.

Jeg er så priviligeret, at jeg har nogle rolige morgener her hjemme, så jeg har heldigvis tiden til, at gøre lidt ekstra ud af min morgenmad. Ikke at en omelet tager ualmindelig lang tid at lave, men den tager naturligvis lidt mere tid at lave, end en omgang skyr. Hvis jeg vil gøre det ekstra nemt for mig selv, så har jeg forberedt så meget som muligt aftnen før, så det hele mere eller mindre er klar, til at komme direkte på panden om morgnen. Hvis du på forhånd har vasket og snittet alle dine grøntsager, så spare du altså lidt tid. Hvem vil ikke gerne spare lidt tid på madlavning om morgnen – I know I do.

Jeg elsker omelet og alle de mange afskygninger den kan laves i. Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser, for hvad man kan, så prøv dig endelig frem! Denne opskrift er en af mine absolut yndlings sammensætninger, det er en sikker vinder og ungerne elsker den – dog uden spinaten, de er forskrækket for alt hvad der er grønt, på nær når det er forklædt som kage eller pandekager.

Jeg kan sagtens spise omelet til morgenmad, frokost og aftensmad, det er simpelthen så nemt og lækkert – I love it. Så snart muligheden for en omgang omelet byder sig, så griber jeg den og ungerne hopper med på den, every single time. Hvis vi spiser det til aftensmad, så laver jeg 1 kæmpe stor omelet, der bliver serveret med gnavegrønt, salat og ristet rugbrød on the side – favoritspise på en langsom søndag, hih.

Hvordan har du det med omelet?

opskrift på omelet

Lækker og nem omelet

Print Opskrift
Serveringer: 1 Forberedelsestid: 15 minutter

Ingredienser

  • 2 æg
  • 0.5 dl kærnemælk
  • 1 tsk paprika
  • Salt og peber
  • 2 store champignoner, snittet
  • 50g spinat
  • 30g rød peberfrugt, snittet
  • 4 cherrytomater, halveret
  • 50g kylling, snittet
  • 2 spsk hytteost

Instruktioner

1

Æg, kærnemælk, paprika, salt og peber piskes godt sammen.

2

På en slip-let pande sauteres champignoner ved høj varme. Når champignonerne er bløde og har taget farve, tilsættes spinat og der skues ned til medium-høj varme. Rør rundt til spinaten er faldet sammen og tilsæt så peberfrugten. Sautere i yderligere 2 minutter og tilsæt så æggemassen.

3

Når omeletten begynder at samle sig, drysses der med kylling, cherrytomater og hytteosten fordeles i små 'klatter'.

4

Lad omeletten klare sig selv i 5-8 minutter, til den er gennemstegt og overfladen fast.

5

Lad forsigtigt omeleten glide over på en tallerken og nyd den så.

Velbekomme.

farvefin omelet opskrift

Ingen kommentar

Skriv et svar