Dessert/ Opskrifter/ Sundere søde sager/ Vegetarisk

Syndig kaloriereduceret tiramisu

Syndig kaloriereduceret tiramisu

Dette indlæg har været længe undervejs, men nu er det her – finally. Indlægget med opskriften på verdens bedste kaloriereduceret tiramisu, jaii..

portions anrettet tiramisu

Dagen før jeg blev påkørt i indre KBH, havde jeg tilbragt lidt tid i mit elskede køkken, hvor jeg fik fremtryllet små kaloriereduceret tiramisu’er frem. I øjeblikket får jeg slet ikke tilbragt nok tid i mit køkken og jeg er mega træt af det! Min skulder gør konstant ondt efter ulykken, jeg er total fyldt i hoved og faktisk også ret så presset, da eksamen er lige rundt om hjørnet, og jeg er perfektionist ud til fingerspidserne – ja, det gør mig så til en af de der er lidt for meget typer, aka stræber typen. Jeg ved heldigvis godt, at jeg er den type, eller faktisk, så er jeg blevet den type, for gud skal vide, at jeg ikke altid har været sådan – det er kommet med alderen, mega trælst.

Når men jeg fik fremtryllet de her syndige og uimodståelige tiramisu’er. Jeg har lavet en kaloriereduceret udgave, en udgave der ikke indholder raffineret sukker, men stadig har den der helt rigtige tiramisu sødme og ikke mindst, lethed. Lethed og luftighed er altafgørende, når det handler om tiramisu. Jeg valgte at portionsanrette min tiramisu, men du kan med fordel lave en ‘stor’ tiramisu, som der istedet skæres af. Det er smag og behag, hvordan man godt vil havde sine anretninger og denne gang, valgte jeg små glas – I love it.

Tiramisu er faktisk ganske nemt at lave, det lyder måske ikke sådan og måske det også ser lidt vanskeligt ud, men det er det virkelig ikke. Så giv dig endelig i kast med det – du vil blive overrasket over, hvor hurtigt og nemt det ren faktisk er. Det er en perfekt dessert, også til dem der ikke kan li’ kaffe – jeg elsker nemlig den her version af tiramisu. Jeg bruger lidt ekstra Amaretto, hvilket dæmper kaffesmagen, så den ikke er så gennemtrængende. Så elsker du kaffe, så skru lidt ned for mængden af Amaretto og eventuelt skru lidt op for mængden af kaffe – brug eventuelt en stærk kaffe.

Sund tiramisu

Syndig kaloriereduceret tiramisu

Print Opskrift
Serveringer: 6-8 Forberedelsestid: 20 minutter

Ingredienser

  • 250g mascarpone
  • 3 æggeblommer
  • 1 spsk ahornsirup
  • 3 spsk sukrin melis
  • 3 æggehvide
  • Kornenen fra 1 vaniljestang
  • 2.5 dl kaffe, afkølet
  • 1 dl Amaretto
  • Ladyfingers
  • Kakaopulver

Instruktioner

1

Pisk æggeblommer, sirup, sukrin melis og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.

2

Tilsæt mascarpone og pisk godt igennem, til du har en lump free, glat og jævn creme.

3

Pisk æggehvider stive og vend dem forsigtigt i mascarpone cremen.

4

I en ren skål blandes den afkølet kaffe og amaretto godt sammen.

5

Nu er du klar til at anrette, så find et fad, små glas, en tærteform - you name it, frem.

6

Begynd altid med et lag ladyfingers. Dyp ladyfingers i kaffe-amaretto blandingen - lad dem meget kort hvile i skålen, så de får suget blandingen godt i sig. Hvis de ikke passer i størrelsen, så knækkes de i mindre stykker.

7

Herefter dækkes bunden med mascarpone creme og endnu et lag ladyfingers - sådan bliver du ved. Slut altid af med et lag mascarpone creme.

8

Sæt din tiramisu på køl i mindst 4 timer.

9

Inden servering drysses toppen med et lag kakaopulver.

Nyd den alt for lækre tiramisu som dessert, eller som en lækker – sen aften, snack.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

verdens bedste tiramisu

Ingen kommentar

Skriv et svar