Dessert/ Opskrifter

Lækker opskrift på nem risalamande

Lækker opskrift på nem risalamande

Risalamande høre sig julen til og for mig er den altafgørende. Der er ingen juleaften uden risalamande!

Skal jeg fortælle dig en lille hemmelighed? Jeg spiser risalamande året rund, jeg behøver ingen særlig højtid, for at indtage risalamande, hih. Min livret er risengrød, no wondering, at risalamande ligger så højt på favorit listen, hih.

Risalamande smager fantastisk, det er nemt at lave og så synes jeg personligt også, at det er en ret så fin dessert. En flot vaniljeprikket, let og cremet grød, toppet med en omgang sød kirsebærsauce, serveret i et klart glas, eller i en fin skål, er altså noget der kan få mundvandet til at løbe, ihvertfald på mig.

Jeg har de sidste mange år sørger for risalamaden til juleaften og i år er ingen undtagelse. Det er så nemt at lave og jeg hygger mig virkelig med det, oftes så hjælper A mig i køkkenet, hun er nemlig også en lille hyggefis, når det kommer til mad, hih. Hun er en skøn lille køkken alf og hvilken bedre måde, at komme i julestemning på, end at hygge sig i køkkenet med sød julemusik i ørene, og med dem man holde allermest af. Jeg kan ihvertfald ikke komme i tanke, om en bedre måde!

Vores risalamande er altid uden mandler, da min svigermor ikke kan tåle dem, og ved du hvad, jeg foretrækker faktisk også en risalamande uden mandler. Jeg vil langt hellere toppe min risalamande med lidt mandelsplitter, for at give ‘grøden’ lidt ekstra crunch, men det er klart en smagssag. Det smager faktisk også helt fantastisk, at toppe risalamanden med lidt grofthakkede honningristede mandler, mums. Du kan også prøve min veganske risalamande.

Lækker vaniljeprikket risalamande

Lækker opskrift på nem risalamande

Print Opskrift
Serveringer: 6-8 Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser

  • 125g grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 50g sukker
  • 50g smuttede mandler, kan undlades
  • 0.5 liter piskefløde

Instruktioner

1

Flæk vaniljestangen på tværs og fjern kornene.

2

Kog en grød af ris, mælk, sukker, den tomme vaniljestang samt kornene fra vaniljestangen. Tag den tomme vaniljestang op, når grøden er færdigkogt.

3

Lad grøden afkøle helt.

4

Pisk fløden til en stiv flødeskum.

5

Tilsæt de hakkede mandler (kan undlades) og den stivpiskede flødeskum. Vend det forsigtigt sammen.

6

Stil den færdige risalamande på køl og lad den trække i et par timer, så smagen rigtigt kan nå at sætte sig.

Noter

1) Hvis din risalamande er for kold, kan det være svært, at få blandet den ordentligt rundt med flødeskummen.

2) Hvis din risalamande blive for løs, så kan den stives af med 2-3 husblas

Server med varm eller kold kirsebærsauce, hvad du helst foretrækker og nyd i godt selskab.

Glædelig jul og rigtig god fornøjelse.

super lækker risalamande

Ingen kommentar

Skriv et svar