Ferie

Indkøb- og huskeseddel til en skøn skiferien

Trysilfjell

Når enden er god er altid godt, er det ikke sådan ordsproget lyder ? Vi er hjemvendt efter en alt for skøn skiferie, Trysil har virkelig været gode ved os. Vi er fyldt op på glæde og lykke, måske også en smule mere overskud, hvis det da kan lade sig gøre, at man får ekstra overskud af en aktiv ferie, hih.

Jeg er den der type, der bliver ret så deprimeret når jeg kommer hjem fra ferie, det tager lige et par dage for min krop og mit sind, at vende tilbage til den ‘kedelige og grå’ hverdag. Kender du det ? Jeg og R kan dog se frem til en forlænget weekend i Berlin, som venter lige rundt om hjørnet. Nøj, det glæder jeg mig virkelig også til. Jeg har aldrig været i Berlin, så det bliver spændende at se, hvad Berlin har at byde på.

R ‘ødelagde’ al min ferie planlægning for slutningen af 2018 og hele 2019, da han pludselig kom på den fantastiske ide, at vi skal giftes. Den spæde planlægning af brylluppet er allerede startet, men det betyder jo også, at alle vores mange rejer, må blive sat lidt på hold, så vi har mulighed for at spare sammen til et bryllup. Jeg håber og krydser fingre for, at vi stadig kan finde pengene, til at komme afsted på skiferie næste år, hvor end turen går hen. Det er tildels en fælles beslutning hvor turen går hen, vi overlader det nemlig til min svigerinde og svigerfar, at stå for planlægningen. De har stået på ski sådan cirka altid, så jeg er helt tryk ved at lade dem beslutte området. De har endnu ikke skuffet os, men jeg må indrømme, at Trysil er mit absolut favorit sted og skulle turen gå derhen igen næste år, så skal de ikke hører noget brok herfra. Vores hytte lå lige ud til pisten, super praktisk og mega fedt, men lidt flere kvadratmeter ville absolut ikke gøre noget, men det var vi alle helt enige om.

Et par uger inden vi tager afsted på skiferie tikker der altid en lang mail ind fra min søde svigerinde. Mailen indholder en udspecificeret indkøbsseddel hvor vi skriver os på de ting vi vil medbringe, samt fastsatte maddage, hvor hver familie står for et aftensmåltid til alle. Det var til stor irritation for mig de første par gange vi skulle afsted, men nu er jeg så vant til det, at jeg går hen og bliver helt stresset, hvis hun ikke får sendt den mail ud i god tid. Jeg er virkelig et vane menneske der ikke er alt for god til forandringer, hvilket tildels skyldes sygdom, men jeg kan ikke give min sygdom skylden for alting, for sådan har jeg nok altid været, det er bare blevet værre i takt med sygdommen er kommet snigende.

Det smarte ved denne type planlægning og indkøb er, at der er styr på det hele og der skal gøres få eller ingen indkøb under ferien. Vi har altså været steder, hvor det var umuligt at handle ind, for der var ingen butikker i miles omkreds, not fun. Man kan naturligvis også spise ude hverdag, men det går altså også hen og bliver ret bekosteligt, når man er en familie på 5. På denne måde holder man budgettet nede og så er der stadig plads, til at kunne spise frokost på bjerget og drikke et par kopper varm kakao og spise lidt ekstra pandekager eller vafler på pisten. Det er jo ikke helt billigt at tage på skiferie, for os er den støreste udgift liftkort, jeg glæder mig ikke til, at lille L bliver for stor til at køre gratis, så bliver det for alvor dyrt!

Hvis du søger inspiration eller gerne vil se vores indkøbsseddel, så ridser jeg den op nedenfor.

 • Kakaopulver
 • Chokoladekiks
 • Slik
 • Chips
 • Fignestænger
 • Smør
 • Pålægchokolade
 • Syltetøj
 • Ost
 • Gær
 • Mel, groft- og hvedemel
 • Sukker
 • Havregryn
 • Salt + peber
 • Olivenolie
 • Amo kageblandinger
 • Rapsolie
 • Juice
 • Opvasketabs
 • Opvaskemiddel
 • Opvaskebørste + svampe
 • Rugbrød
 • Pølse
 • Leverpostej
 • Andet pålæg
 • Ristedeløg
 • Agurk
 • Mayo + remo
 • Te
 • Kaffe
 • Sølvpapir
 • Skraldeposer
 • Fryseposer
 • Bagepapir
 • Toiletpapir
 • Køkkenrulle
 • Bloklys og fyrfadslys
 • Håndsæbe
 • Rødvin
 • Hvidvin
 • Rosé
 • Øl
 • Saftevand
 • Mælk

Vi spiser altid koldhævede boller til morgenmad, derfor der er gær og mel på listen, når vi er afsted og det har været mig, der har lavet det de sidste 2 år, så i år medbragte jeg også durum mel, græskarkerne, solsikkekerne, rosiner og hørfrø, samt 1 stor skål med låg, til at lave det i. Jeg synes efterhånden at vi har erfaret, at der altid mangler store skåle og gryder når vi er afsted, samt en eller anden lille form, hvor man kan bage en kage i, så jeg havde også en pakke foliebakker med. Bilen er alligevel proppet med alt vores udstyr, så en skål og et par foliebakker fra eller til, gør jo ingen forkel, heh. Udover de ovennævnte ting, så skal vi også handler ind til de dage, hvor vi står for aftensmaden til alle. Denne gang havde vi 2 maddage på skemaet, hvor der blev serveret oksesteg, flødekartofler og grønt, efter K’s ønske, det var nemlig på hans fødselsdag og så serverede vi en lækker orientalsk suppe med brød. den anden dag.

Hvis du/I skal til Norge, så er det værd lige at undersøge hvad du må have med over grænsen, de har nemlig en masse forskellige regler. Det skal dog lige siges, at vi aldrig er blevet stoppet ved grænsen og fået tjekket vores ting igennem, but you never know.

Vores huskeseddel har jeg gemt på computeren, så den altid er lige ved hånden og vi ikke skal til at lave en ny hvert år, for der bliver løbende tilføjet ting, så vi ikke glemmer noget. Det er SÅ trælst hvis man kommer afsted uden handskerne eller en af ungernes halsedisser. Du ved hvad jeg snakker om, hvis du har prøvet det! Jeg ridser også lige vores huskeseddel op nedenfor, hvis du har tilføjelser til den, så smid endelig en kommentar, så det kan blive tilføjet.

 • Mad (frys, køl og kolonial)
 • Lektier og læsebøger til K og A
 • Malebøger + blyanter
 • Legetøj til L
 • Brætspil og kort
 • Bamser, putteklude og vågelampe
 • Hovedpuder
 • Sengetøj og lagner
 • 2 store og 1 lille håndklæde
 • Pas, penge og pung
 • Kamera, lader + linser
 • HDMI kabel
 • Stikdåse
 • Computere + ladere
 • Mobiler + lader
 • Ipads, hovedtelefoner + lader
 • Netflix downloads på alle ipads, efter børnenes ønske
 • Næsespray + Panodiller
 • Tandbørste + tandpasta
 • Neglesaks + fil
 • Shampoo, balsam og bodyshower
 • Føntørre + børste
 • Hårelastikker
 • Ansigts creme, bodylotion og læbepomade
 • Barbermaskine
 • Ørerensere
 • Trusseindlæg, bind og tampax
 • Briller, linser + linsevæske
 • Ski, skistøvler, rygskjold, hjelme og briller
 • Ski bukser, jakker og flyverdragt til L
 • Huer, vanter og halsedisser
 • 3 sæt skiundertøj pr. pers + skistrømper
 • Fleece trøjer
 • 2 par bukser og trøjer
 • Nattøj, strømper og undertøj
 • Fod og håndvarmere
 • Sutsko
 • Snekæder til bilen
 • Fyrfadslys + lighter til bilen
 • Viskestykker og vaskeklude

Inden afgang:

 • Gøre rent
 • Tømme skraldespande
 • Tømme opvaskemaskine
 • Tømme køleskabet
 • Vande blomster
 • Slukke alle stikkontakter tilsluttet til elektronik
 • Aflevere Signe til pasning

Måske du allerede nu kan fornemme, jeg er en der godt kan lide at have styr på tingene, hih. Jeg overlader sjældent noget til tilfældighederne, jeg er ikke god til uforudsigelige ting, så der hvor jeg kan have styr på tingene, der sørger jeg for at have styr på det. Det skal lige siges, at R også er typen der arbejder bedst ud fra en liste, så vi har mange ‘to do’ lister her hjemme, hehe.

Når det blev til en lang smører, hvis du kom igennem det hele, så er du ret sej og så sender jeg dig lige en virtuel high five! Jeg håber du kunne bruge lidt af inspirationen.

Trysil by night

 

 

Ingen kommentar

Skriv et svar