Ferie

Berlin, du var virkelig god ved os!

Det olympiske stadion i Berlin

Berlin du var i sandhed fantastisk! Trods det, at vi næsten lige har været på skiferie, så var det virkelig tiltrængt, med noget alene forældre tid, hvor tosset det så end må lyde. Vi var afsted i 5 dage og jeg kunne med fordel, have brugt noget ekstra alene tid med R, det er alt for sjældent, at vi kan nyde hinanden uforstyrret. Vi er på ingen måde gode nok, til at passe på vores parforhold i dagligdagen, da ungerne oftes er svære at få afsat, så vi får dem kun passet, når det er mest nødvendigt, kender du det ? Så 1 gang om året, hiver R og jeg stikket for et par dage, hvor vi gerne hopper på et fly til udlandet, hvor vi kan nyde hinanden i vores eget tempo. Af og til må man altså godt være lidt egoistiske, for vores unger lider ingen nød.

Berlin var en noget kold fornøjelse, men solen skinnede på en næsten skyfri himmel hver dag, så det var en sand fornøjelse, at valse rundt i Berlins gader. Det er uden tvivl en by vi skal tilbage til igen, men næste gang skal vi have vores unger med, det er lige en by for dem, især vores ældste vil elske byen. Næste gang tror jeg så bare, at det er en virkelig god ide, at have læst lidt op på verdens historien, primært den tyske historie, for så giver de mange forskellige statuer, bygninger og monumenter måske lidt mere mening. Mange af bygningerne var ikke en WOW oplevelse, men havde vi vidst lidt mere om historien, så er jeg sikker på, at det havde været en anden oplevelse. Det må der laves om på til næste gang.

Det olympiske stadion i Berlin

Det olympiske stadion i Berlin

Det olympiske stadion i Berlin

Det olympiske stadion i Berlin

Jeg tror vi fik set det meste af alt man bør se, når man er i Berlin. Det er jo en pæn lang liste og halleluja for deres store undergrunds system, som bare fungere, ellers er der pænt langt imellem en del af seværdighederne, hvis man skal spadsere. Berlin er overvældende stor og jeg kan fare vild i et badekar, så jeg er virkelig taknemlig for, at vi har fri internet i hele EU, for google maps er en lifesaver! Det var først sidste dag, hvor vi begyndte at få en lille fornemmelse af, hvor de forskellige seværdigheder, restauranter og butikker lå iforhold til vores hotel. Måske det skyldes, at vi har været så forbavsende gode til at bruge deres u-bahn, at vi var lidt ekstra lost. Vi plejer normalt kun at gå rundt, så det var helt nyt for os, at blive transporteret rundt. Trods alt transporten, så blev der alligevel gået omkring 15 km om dagen, så vi har da ikke været helt lade, hih.


Ud af alle de mange seværdigheder vi så, så var der 2 seværdigheder, som virkelig slog benene væk under os. Først var det tv-tårnet, det er i sig selv en oplevelse at tage op i tårnet, men jeg havde efter anbefaling fra min kusine, booket et bord i restauranten med siddeplads ved vinduet. Der skal bookes bord i god tid, just saying, men det kan på det varmeste anbefales! Du bliver mødt af en utrolig smuk udsigt, afdæmpet belysning, klassisk musik og lækker mad, som i min verden er den perfekte opskrift på en romantisk aften. Vi kom lidt før og nød en lækker cocktail i baren, samtidig med, at vi kunne nyde den smukke solnedgang over Berlin. Vi fik rigtig god service, personalet var sødt og smilende trods travlhed, priserne var til den dyre side, men udsigten og den gode stemning var i sig selv alle pengene værd. Gør dig selv den tjeneste, at booke et bord, så du får solnedgangen med!

Vores 2 WOW oplevelse var det olympiske stadion, shiit det er kæmpe! Oprigtigt havde jeg fjernet denne seværdighed fra vores ‘program’, da jeg synes at der var lidt rigeligt på programmet for de 5 dage vi var afsted, men det viste sig, at vi havde ekstra god tid, da en del af seværdighederne lå lidt tættere på hinanden, end hvad jeg først havde antaget. Så vi hoppede på U-bahn og tog den ‘lange’ tur der ud. Det er utrolig nemt at komme til og fra stadion. Der kører både S-toge og U-bahn og begge dele inden for zone AB, ekstra bonus, hvis du ikke har tilkøbt zone C. Området er KÆMPE stort og desværre har de lukket for de ‘ydre’ områder på denne tid af året, så vi måtte nøjes med at se en lille del af stadion, men den lille del er kæmpe stort. Vi var begge total ‘blown away’ over fodbold stadionet, det er overvældende stort og hvor er det skørt, at man kan fylde det stadion helt op med mennesker. Vi blev så vilde med stedet, at jeg nu har overvejet, at K skal havde en tur til Berlin og se en kamp, næste år når han bliver 10. Udover det store fodbold stadion, fik vi også set det gamle svømmestadion, se det er jo en oplevelse for mig, hih. Det er ret sjovt at se og opleve, hvordan det var i gamle dage, det er jo så anderledes iforhold til tingene idag! Næste gang vi skal afsted, håber jeg dog på, at de har åbent i hele området, så vi har mulighed for at se det hele, for jeg gad virkelig godt, at have set resten af området.

Mindesmærket for Berlinmuren

Berlin

Mindesmærket for Berlinmuren er altså også et besøg værd, ja faktisk så er alle seværdigheder et besøg værd, men der var et eller andet særligt over mindesmærket for Berlinmuren, hvad det var ved jeg ikke. Har du det også sådan med nogle seværdigheder ?

 

Ingen kommentar

Skriv et svar