Ferie

Weekend getaway til Berlin

Berlin by night

Torsdag sen eftermiddag, tidlig aften, hoppede R og jeg på flyveren mod Berlin. Aldrig har jeg oplevet så kort en flytur, jeg tror vi var i luften i 35 minutter, de sidste 25 minutter var boarding. Flyveren var kun halvfyldt, så vi fik lov til at side lige der hvor vi havde lyst. Vi valgte ‘nødudgangen’ der er der ekstra benplads, total win win.

Turen til Berlin var en fødselsdagsgave til R fra mig, vi tager gerne en kærestetur en gang om året, de sidste par år har det været London, så det var på tide at prøve noget nyt, så Berlin it was.

Allerede hjemmefra havde jeg lavet en masse research om Berlin, samtidig med, at vi har fået en masse gode råde og anbefalinger med på vejen, fra familie og venner. Utrolig nok er det nemlig fores første besøg i Berlin, så det er altid dejligt, at have et par anbefalinger med i hånden. Blandt andet fik vi af vide, at det er vigtigt at medbringe kontanter, da rigtigt mange steder ikke tager kort, I did not know that! mega god viden lige at have med i baghånden, for vi er faktisk allerede nu stødt på ‘problemet’. R og jeg er kort typerne, som aldrig har kontanter på os, jeg tænker at det nok er et velkendt ‘problem’ i det danske samfund, hvor pengene en eller anden dag nok slet ikke findes mere, for der er efterhånden mange kontantfrie steder i danmark, eller måske det bare er de steder jeg kommer, hihi.

Vi har som altid valgt at flyve med Norwegian og det kostede os lige omkring 1000 kr tur/retur, se det er billigt var! Vi har altid været tilfredse med Norwegian, så trods vores ene øv oplevelse,  og den dårlige service og håndtering af dette, så har de ikke skræmt os helt væk. Man bør vel ikke lade en dårlig oplevelse, veje op for de 20 gode oplevelser vi har haft med flyselvskabet ? Hotellet er booket på hotels.com og her fik vi også en rigtigt god pris, 1800 kr for 4 overnatninger, så det har været en utrolig billig tur, ihvertfald indtil videre. Det værelse vi har fået på hotellet er absolut intet at råbe hurra for, vi bookede hotellet ud fra billederne, prisen og de mange gode anbefalinger det havde fået inde på Hotels, vi føler os dog lidt snydt, men hey, det er vel en del af gamet og vi overlever helt sikkert. Vi er kun på hotellet når vi skal sove, så de få kvadratmeter og de larmende hotelnaboer, har ikke fået skræmt os væk endnu.

Hjemmefra havde jeg undersøgt en masse omkring de offentlige transportmidler i Berlin og det lød super nemt, hvilket vores venner og familie også bekræftede. Vi er ikke vandt til at benytte det offentlige i udlandet, vi er typerne der går, men Berlin er en del større, eller der er ihvertfald længere imellem de forskellige seværdigheder, så her var det en nødvendighed at tage det offentlige. Allerede hjemmefra købte jeg togbilletterne, jeg købte til 5 dage i alle zoner, da lufthavnen ligger ude i den yderste zoner og jeg ikke helt var klar over, hvor langt ud fra Berlin vi skulle. Vi elsker jo god mad og er villige til at tage langt, for at få den helt rigtigt kulinarisk oplevelse! Billetterne blev sendt via mail, ellers rettere jeg fik tilsendt en voucher, som vi skulle vise i informationen ude i lufthavnen, hvorefter vi fik udleveret vores billetter. Vi fik også en tyk bog med en masse information omkring byen, der er vidst også nogle vouchers, som giver lidt rabat til de forskellige seværdigheder. Derudover var der også et kort med over byen, samt et kort over undergrundsbanen.

Fra lufthavnen køre der både S-tog og en form for et regionaltog. Vi skulle med regional toget mod Dessau og her havde jeg så ikke research nok hjemmefra, det viste sig nemlig kun, at køre en gang i timen så vi ente med, at måtte vente i 35 minutter på toget. Det var en virkelig kold fornøjelse, men så kan man jo bare undersøge det ordentligt hjemmefra, eller lade vær med at rejse på den tid af året. Tog turen tog omkring 35 minutter og så var der ca 5-10 minutter på gåben fra stationen, så vi var faktisk okay hurtigt fremme ved hotellet.

Deres undergrund fungere upåklageligt og er slet slet ikke så farlig, som vi først antog. Det er godt at bryde lidt ud af sin comfortzone engang imellem, heh.

Solnedgang over Berlin

Ingen kommentar

Skriv et svar