Har du smagt de meget omtalte sweet patatos, måske bedre kendt som søde kartofler ? Før i tiden var de ikke til at opdrive nogle steder, men de kan efterhånden købes i alle supermarkeder, så de er ret nemme at få fingre i og dermed også få kendskab til.
Søde kartofler smager skønt og slet ikke i nærheden af det vi kender som en ‘klassisk’ kartoffel. Faktisk så er den søde kartoffel heller ikke en egentlig kartoffel, men derimod anses den som en grønsag mere præcist en rodfrugt. Den søde kartoffel er meget meget fjernt slægtet med den ‘klassiske’ kartoffel, så hvorfor den har fået navnet sød kartoffel/sweet patato, er mig stadig en gåde.
Jeg er ret så stor fan af de søde kartofler og indtager dem i øjeblikket på regelmæssig basis. Jeg har altid lidt bedre samvittighed når jeg spiser dem, istedet for klassiske kartofler. Søde kartofler kan laves på mange forskellige måder, i øjeblikket er min foretrukne måde, at de bages i ovnen og serveres hele. Da vi var i Florida fik vi dem som fritter og hold nu fast, hvor var de fritter bare for vilde. Ungerne snakker stadig om de gode fritter fra ferien, men jeg har desværre endnu ikke kunne gøre kunsten efter. Mine fritter kommer slet ikke i nærheden af dem vi fik der ovre, så jeg prøve mig stadig frem. En dag må de da side lige i skabet, hihi.
Imens Rasmus har været syg har jeg opvartet ham med lækker mad og drinks i lange baner. Mad og sprut må da kunne kurerer en omgang influenza ? Den overbevisning er jeg ihvertfal af, hihi. Forleden blev det til en omgang bagte søde kartofler med pocherede asparges, pocheret æg og en generøs mængde flagesalt. Det faldt i virkelig god jord hos Rasmus og det er fortsat en af mine fortrukne retter. Det smager skønt og så er det nemt at lave, og giver ikke speciel stor opvask, se det er da en win win.
Opskrift på bagte søde kartofler
Print OpskriftIngredienser
- 2 søde kartofler
- 2 æg
- friske asparges
Instruktioner
Vask de søde kartofler godt og skær en linje i midten af dem, så de senere kan åbnes.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 35-50 minutter (Tiden afhænger af kartoflernes størrelse).
Lidt før de søde kartofler er færdige, sættes der 2 gryder over med rigeligt vand. Når vandet koger skrues der ned til middelvarme. Pocher æggene i 3 minutter og dine asparges i 2 minutter.
Når de søde kartofler er færdige, åbnes de op og serveres med pocherede asparges og pocherede æg. Top med rigeligt flagesalt og lidt frisk kværnet peber.
Velbekomme.
Ingen kommentar