De her kartoffelvafler er ‘to die for’! De får mundvandet til at løbe og fremtryller straks, et stort smil på læberne. De er faktisk lavet ud fra tøm køleskab princippet, vi går ikke ind for madspild her hjemme, så alt hvad der kan bruges, bliver så vidt muligt brugt på en eller anden måde. Faktisk så havde vi også noget kærnemælk og creme fraiche der skulle bruges idag, så der er også bagt en stor røvfuld bløde bamseboller, belgiske vafler og amerikanske pandekager med en generøs mængde chokolade. Hvorfor smide ud, når man kan få så meget lækkert ud af det ? Ungerne får en fest når de kommer hjem og vores viceværter fik lidt lækkert at varme sig på, efter at have tilbragt det meste af dagen og natten på at skrabe sne.
Kartoffelvaflerne er nemme at lave, smager vidunderligt og mætter dejligt. Du kan toppe dem med lige det dit hjerte begærer, men jeg kan på det varmeste anbefale denne kombination af varmrøget laks, creme fraiche, rødløg og purløg, det er en lækker og simpel kombination der får dine smagsløg til at danse. Ungerne ville ikke have varmrøget laks, så de fik fine slices af en lækker bøf, fra gårsdagens aftensmad, men med samme topping som os, det var et stort hit, faktisk så stort et hit, at der skal laves lidt ekstra kartoffelvafler, så de kan få med i madpakken. Kartoffelvaflerne er også perfekte, at servere som en lækker forret, til en hyggelig 3-rettes middag. Mulighederne er mange, så det er bare om at give sig i kast med dem, du vil ikke fortryde det.
kartoffelvafler med varmrøget laks
Print OpskriftIngredienser
- Du skal bruge følgende til vaflerne:
- 350g kartofler
- 1/2 løg
- 1 spsk olivenolie
- 3 æg
- 1 dl rasp
- 0.5 dl havregryn
- knsp tørret timian
- salt og peber
- Du skal bruge følgende til topping:
- 250g varmrøget laks
- 1 spsk creme fraiche
- rødløg
- purløg
Instruktioner
Skræl kartoflerne, riv kartofler og løg på den grove side af et rivejern. Brug hænderne til at vride væden fra, eller vrid kartoflerne i et viskestykke.
Rør den revne kartoffelblanding godt sammen med resten af ingredienserne, til du har en sammenhængende dej.
Varm dit vaffeljern op og pensl med lidt smeltet smør.
Fordel 1/4 af dejen i vaffeljernet og bred dejen godt ud til kanterne. Steg vaflerne til de er gyldne og sprøde, det tager omkring 5 minutter, afhængig af varmen på dit vaffeljern. Gentag processen med resten af dejen.
Klip vaflerne ud i hjerter og anret 3 hjerter på en tallerken, top med varmrøget laks, en stor spsk creme fraiche, snittet rødløg, salt og peber, og pynt med purløg.
Noter
Vaflerne kan også rulles og fyldes ligesom madpandekager, så de er nemme at have med i madpakken.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar