Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på nok verdens bedste chokoladeboller

Opskrift på nok verdens bedste chokoladeboller

I weekenden trængte hele familien til en omgang bløde boller, oven på et par hårde uger, hvilket også er grunden til tavsheden på bloggen. Jeg håber på, at mit manglende overskud vender tilbage, når jeg har fået sorgen lidt på afstand. Jeg har ihvertfald mange lækre opskrifter, som jeg gerne vil dele med dig.

Hvordan drukner jeg bedst min sorg og ikke mindst mine frustrationer, får tingene lidt på afstand og håndtere både min sygdom og stress, ja det gør jeg ved at hoppe i køkkenet. Derfor befandt jeg mig i mit køkken, stort set hele weekenden. At bage og lave mad er ren terapi for mig, så der blev virkelig lavet mange lækre sager i weekenden, som hele familien har nydt rigtig god af.

Jeg bagte blandt andet en portion af de her sindsyg lækre chokoladeboller, som forsvandt på ingen tid. Det er de blødeste boller jeg længe har smagt og hvis du spørg mig, så er de langt bedre end dem man kan købe hos bageren. Jeg har bagt bollerne en del gange og de holder sig lækre, svampede og bløde i op til 2 dage, ja faktisk i op til 3 dage med en god omgang tand smør, for tand smør skal der altså til, hihi. Jeg opbevarer chokoladebollerne i en Istad plastpose fra Ikea med zip lukning, de kan nemlig bruges igen og igen, grundet den praktiske lukning. Det er simpelthen så smart og så findes de i flere forskellige størrelser.

Udover at bollerne er noget af det blødeste, så er de også saftige og svampede, og har den lækreste smag, hvor man svagt kan ane kardemommen. Hvis du ikke er til kardemomme, så kan det sagtens undlades, det skal nemlig ikke afholde dig fra, at bage nok verdens bedste chokoladeboller. Bollerne er ikke for søde og så indholder de nogle lækre store stykker chokolade, som gør bollerne ekstra uimodståelige.

Da jeg var barn lavede Kohberg nogle chokoladeboller, som de kaldte for bamseboller, måske du også husker dem? Jeg elskede dem og undre mig stadig over, hvorfor de ikke laver dem mere.. For mig er lige præcis de her chokoladeboller, bamseboller. Jeg tror mine unger har det på samme måde, for de kan da slet ikke få nok af dem.

Opskrift på bløde bamseboller

Opskrift på nok verdens bedste chokoladeboller.

Du skal bruge følgende til 16 boller: 

 • 50 g gær
 • 2 dl lunkent vand
 • 400 g creme fraiche 18%
 • 1 æg, + 1 æg til pensling
 • 1 bananer, most
 • 6 spsk sukker
 • 1 tsk fintsalt
 • 1 spsk kardemomme
 • 100 g blødt smør, skåret i små tern
 • 200 g mørk chokolade, groft hakket
 • 750-850 g hvedemel

Sådan gør du: 
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt creme fraichen.
Tilsæt æg og den moste banan.
Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Tilsæt halvdelen af hvedemelen og ælt det godt sammen.
Herefter tilsættes den bløde smør, grofthakkede chokolade og resten af melen.
Ælt dejen godt igennem til du har en glat og ensartet dej. TIP! Dejen skal være meget blød og en smule klæg, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så kan du altid tilsætte lidt ekstra mel.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 45 minutter.
Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et meldrysset bord.
Del dejen i 2 lige store stykker, som hver trilles til en pølse. Del hver af dej-pølserne i 8 stykker.
Form bollerne og sæt dem tæt ved siden af hinanden, på 1 bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk bollerne til og lad dem hæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med 1 sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i ca 12 minutter, eller til de er flotte gyldne.
Afkøl chokoladebollerne på en bagerist, eller spis dem mens de stadig er lune.

Chokoladebollerne er en lækker og syndig snack, perfekt i madpakken, eller kombineret med en kop varm kakao med flødeskum, ja måske enda en kop varm kaffe eller the kan gøre det. Jeg er stadig ikke blevet voksen når det kommer til kaffe, måske jeg en dag lære at drikke det, men det lader ihvertfald vente på sig.

Rigtig god fornøjelse, med at bare disser herlige og syndige chokoladeboller.

Nemme og bløde chokoladeboller, opskrift

Ingen kommentar

Skriv et svar