Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på verdens bedste chokoladeboller

Opskrift på nok verdens bedste chokoladeboller

I weekenden trængte hele familien til en omgang bløde boller, oven på et par hårde uger, hvilket også er grunden til tavsheden på bloggen.

Jeg håber på, at mit manglende overskud vender tilbage, når jeg har fået sorgen lidt på afstand. Jeg har ihvertfald mange lækre opskrifter, som jeg gerne vil dele med dig.

Hvordan drukner jeg bedst min sorg og ikke mindst mine frustrationer, får tingene lidt på afstand og håndtere både min sygdom og stress. Ja, det gør jeg ved at hoppe i køkkenet. Derfor befandt jeg mig i mit køkken, stort set hele weekenden.

At bage og lave mad er ren terapi for mig, så der blev virkelig lavet mange lækre sager, som hele familien har nydt rigtig god af.

Jeg bagte blandt andet en portion af de her sindsyg lækre chokoladeboller, som forsvandt på ingen tid. Det er de absolut blødeste boller og hvis du spørg mig, så er de langt bedre end dem man kan købe hos bageren.

Jeg har bagt bollerne en del gange og de holder sig lækre, svampede og bløde i op til 2 dage. Ja, faktisk i op til 3 dage med en god omgang tand smør, for tand smør skal der altså til, hihi.

Jeg opbevarer chokoladebollerne i en Istad plastpose fra Ikea med zip lukning, de kan nemlig bruges igen og igen, grundet den praktiske lukning. Det er simpelthen så smart og så findes de i flere forskellige størrelser.

Udover at bollerne er noget af det blødeste, så er de også saftige og svampede, og har den lækreste smag, hvor man svagt kan ane kardemommen. Hvis du ikke er til kardemomme, så kan det sagtens undlades. Det skal nemlig ikke afholde dig fra, at bage verdens bedste chokoladeboller.

Bollerne er ikke for søde og så indholder de nogle store chokolade chunks, som gør bollerne ekstra uimodståelige.

Da jeg var barn lavede Kohberg nogle chokoladeboller, som de kaldte for bamseboller, måske du også husker dem? Jeg elskede dem og undre mig stadig over, hvorfor de ikke laver dem mere. For mig er lige præcis de her chokoladeboller, bamseboller. Jeg tror mine unger har det på samme måde, for de kan da slet ikke få nok af dem.

Opskrift på bløde bamseboller med chokolade

Opskrift på verdens bedste chokoladeboller

Print Opskrift
Serveringer: 16 stk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 50g smør, smeltet
  • 400 g creme fraiche 18%
  • 1 æg, + 1 æg til pensling
  • 6 spsk sukker
  • 1 tsk fintsalt
  • 1 spsk kardemomme
  • 200 g mørk chokolade, groft hakket
  • 850 g hvedemel

Instruktioner

1

Rør gæren ud i det lunkne vand

2

Tilsæt smeltet smør, creme fraiche og æg.

3

Tilsæt sukker, salt og kardemomme.

4

Tilsæt halvdelen af hvedemelen og ælt det godt sammen.

5

Herefter tilsættes den grofthakkede chokolade og resten af melen.

6

Ælt dejen godt igennem til du har en glat og ensartet dej. Dejen skal være blød, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så kan du altid tilsætte lidt ekstra mel.

7

Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 60 minutter.

8

Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et let meldrysset bord.

9

Del dejen i 16 lige store stykker og form til boller. Bollerne sættes tæt ved siden af hinanden på 1 bageplade beklædt med bagepapir.

10

Dæk bollerne til og lad dem hæve i 30 minutter.

11

Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn, ved 200 grader varmluft, i ca 12 minutter, eller til de er flotte gyldne.

12

Afkøl chokoladebollerne på en bagerist, eller spis dem mens de stadig er lune.

Chokoladebollerne er en lækker og syndig snack, perfekt i madpakken, eller kombineret med en kop varm kakao med flødeskum. Ja, måske enda en kop varm kaffe eller the kan gøre det. Jeg er stadig ikke blevet voksen når det kommer til kaffe, måske jeg en dag lære at drikke det, men det lader ihvertfald vente på sig.

Rigtig god fornøjelse, med at bage disser herlige og syndige chokoladeboller.

Nemme og bløde chokoladeboller

Ingen kommentar

Skriv et svar