Den der fantastiske følelse man får i kroppen, når man sætter tænderne i en lækker simre-ret der har stået på komfuret eller i ovnen det meste af dagen, er ubeskrivelig.
I min verden er der intet bedre, eller for den sagsskyld nemmere mad at lave, end at lave en lækker omgang simremad. Skal der kræses om maden, så skal der simremad til, heh. Derfor faldt valget ret naturligt på en mørbradgryde, da fryseren og køkkenskabene gemte på alt hvad der skulle bruges til en omgang lækker simre-mad, med smæk på smagen og en dejlig cremet sauce med masser af fylde.
Hvis du undre dig, så ja, jeg har mange sjove ting i mine skabe, som nok ikke er helt normale ting at have for alle, men for mig er det ganske normalt, hih.
Simre-mad er perfekt mad til både skiferie, fødselsdage, når der kommer gæster på besøg, eller til en anden festlig lejlighed. Her hjemme er der altid en eller anden form for simre-ret på menuen, når der holdes fødselsdag. Vi har både serveret Chili sin Carne, Indisk Daal, vegansk Bourguignon og alverdens andre lækre retter, der stadig ikke har fundet vej til bloggen, og altid til stor glæde for vores gæster.
Så er du på jagt efter en velsmagende og nem simre-ret der bare kan passe sig selv, så har du fundet den helt rette opskrift. Opskriften er super simpel og dejlig nem at lave. Du kan med fordel skifte grøntsagerne ud med nogle andre, tilsætte lidt chili og du kan også tilsætte lidt chorizo pølse i grove stykker, som bare vil give ekstra meget smag til retten.
Prøv den, du vil ikke fortryde det.
Lækker mørbradegryde med bacon og fløde
Print OpskriftIngredienser
- 25g smør
- 1 pk bacon i tern á 250g
- 1 svinemørbrad á 500g, afpudset og skåret i grove stykker/tern
- 5 store gulerødder, snitte på skrå
- 500g champignon
- 1 hvidløg
- 1 glas perleløg + væsken
- 4 spsk paprika
- 1 passata
- 0,5L fløde
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 par tviste timian
- 150g grønkål, fint snittet
- Salt og peber
Instruktioner
Skyl champignoner godt og grundigt. Hvis de er meget store, så halver dem gerne og hvis de er små, så bruges de hele.
Pil alle de små fed hvidløg fra selve hvidløget. Skær bunden af hvert fed og fjern skrællen/skindet.
Smelt smør ved medium-høj varme og tilsæt så bacon. Skru ned til mediumvarme og brun baconen af.
Tilsæt svinemørbrad og brun kødet af ved medium-høj varme, hvorefter gulerødderne, champignon og hele hvidløgsfed tilsættes.
Steg det hele godt igennem i 4-5 minutter.
Tilsæt paprika, perleløg + væsken fra glasset. Bring i kog og lad det koge i 2-3 minutter.
Tilsæt passata, fløde og grøntsagsbouillon
Tag et par kviste timian, bind det sammen med lidt madsnor og tilsæt.
Lad retten koge op og tag så gryden af varmen.
Sæt låg på gryden og kom den i en forvarmet ovn ved 180 grader. Lad retten passe sig selv i ovnen i minimum 1 time, men gerne i 3 timer.
Tag gryden ud af ovnen og tilsæt grønkål. Smag til med salt og peber og tag timian bundet op. Stil gryden tilbage i ovnen og giv det yderligere 30 minutter.
Server den rygende varme mørbradgryde med en omgang ris eller en luftig kartoffelmos.
Nyd den lækre simreret i godt selskab og server med et glas iskoldt rosé vin eller en god rødvin – mums.
Har du rester tilbage, så kan de med fordel fryses ned, eller gemmes til dagen efter, hvor mørbradgryden bare har fået endnu mere smag.
3 Kommentar
jesper
10. marts 2022 at 12:42hvor meget er: “1 passata” ?!?
Mølholm
10. januar 2024 at 18:22Det er groft sagt tomat puré 🙂
Mona Lorenzen
28. april 2023 at 18:58Retten smager dejligt, men hvad kan jeg gøre for st undgå st sovsen “skiller”