K’s favorit rundstykker er i øjeblikket, disse skønne malt rundstykker. Jeg forstår ham virkelig godt, for de er utrolig lækre.
De er har et sprødt ydre og en luftig og saftige krumme, med bid i.
What’s not to like?
Jeg har lavet disse saftige malt rundstykker med surdej, men de kan sagtens laves uden surdej. Så hvis du ikke har noget surdej på lager, så giv dem stadig en chance, for de er altså uimodståelige, med eller uden surdej.
Jeg har valgt at lave dem med surdej, da jeg elsker den lækre krumme surdejen bidrager til, samt det, at den er med til, at fremme smagen af de forskellige korntyper i brødet – giver det mening?
Jeg har lavet dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes godt igennem, og det gøres altså nemmest på en køkkenmaskine, hvis du spørg mig.
De er super nemme at lave og perfekte på brunchbordet.
Sprøde og luftige malt rundstykker
Print OpskriftIngredienser
- 10g gær
- 1100g koldt vand
- 0.5 dl surdej
- 1100g tipo 00 mel
- 25g malt mel
- 50g hørfrø
- 50g havregryn
- 50g solsikkekerner
- 15g groft salt
Instruktioner
Dag 1: Udblød gær i koldtvand og tilsæt så surdejen.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælte det hele godt sammen i 2 minutter ved lav hastighed. Sæt herefter farten på din køkkenmaskine op til fuld styrke, og ælt det hele godt sammen i 10 minutter, eller til dejen slipper siderne i skålen og samler sig om dejkrogen.
Smør en condibøtte, stor skål eller anden plastbeholder med lidt olie. Kom den færdig æltet dej i skålen og læg låg på, så dejen ikke tørrer ud.
Stil dejen på køl og lad den hæve i 12 timer.
Dage 2: Tænd din ovn på 220 grader varmluft og lad bagepladen blive i ovnen.
Drys køkkenbordet med en generøs mængde durum mel og vend den 'våde' dej ud herpå. Drys dejen med durum mel, og skær herefter dejen ud i passende stykker med en dejspartel, uden at slå luften ud af dejen. Læg dem på et stykke bagepapir.
Når ovnen er klar, tages bagepladen ud af den varme ovn, hvorefter bagepapiret med bollerne på, rykkes forsigtigt hen på pladen.
Bag bollerne i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Nyd de friskbagte malt rundstykker med lækkert pålæg, og en god kop kaffe, the eller din favorit juice.
Rigtig god fornøjelse.
Prøv også min opskrift på lækkert malt grydebrød.
Ingen kommentar