Bageværk/ Opskrifter

Saftige italienske durumboller

Saftige durumboller

Der er nu intet som en lækker, saftig og sprød durumbolle.

Vi er stille og roligt gået igang med, at få tyndet lidt ud i vores skabe. Jo mindre vi skal slæbe under den kommende flytning, jo bedre! Derfor er jeg også stille og roligt gået igang med, at få ryddet lidt ud i mine mange køkkenskabe.

Når vi flytter får vi en del færre køkkenskabe, da vi får et væsentligt mindre køkken. Det har jeg stadig lidt krise over, men det skal nok gå alt sammen. Det er jo ikke for evigt, at vi skal leve med et lille køkken – heldigvis!

Så får at få tyndet lidt ud i al min mel, så blev det til en omgang saftige durumboller igår. Det er hundrede år siden, jeg sidst har lavet lækre durumboller, så de faldt i virkelig godt jord. Især K var helt tossede med dem, han fik dem både til morgenmad og frokost – han nyder virkelig hjemmeskoling.

Durumbollerne er super nemme at lave og de smager helt fantastisk. De har en saftig og sej krumme og et lækkert sprødt ydre, fuldstændigt, som dem du køber hos den lokale bager.

Bollerne er perfekte til morgenbordet eller som en lækker sandwichboller til frokosten.

Du kan både lave denne opskrift som koldhævet durumboller, eller gå med den “hurtige” version, som jeg beskriver nedenfor. Hvis du går med den koldhævede version, så benyt 10g gær istedet for 20g gær.

lækre durumstykker

Saftige italienske durumboller

Print Opskrift
Serveringer: 12 stk

Ingredienser

  • 20g gær
  • 6.5 dl vand, lillefinger lunt
  • 1 dl surdej
  • 3 tsk groft salt
  • 3 tsk sukker
  • 100g ølandshvedemel
  • 300g durummel
  • 300g hvedemel

Instruktioner

1

Rør gæren ud i vandet og surdejen.

2

Tilsæt salt, sukker og mel, og æltes dejen i din køkkenmaskine. Ælt ved medium-høj hastighed i 8-10 minutter til dejen kravle op af dejkrogen og ikke klistrer fast til siderne. Lav glutentesten og se om dejen er æltet nok. Hvis den ikke 'består' testen, skal den æltes yderligere på køkkenmaskinen.

3

Smør en Condibøtte eller en skål med lidt olie. Kom dejen over i bøtten/skålen og lad den hæve lunt og tildækket i 3 timer - eller stil på køl og lad den koldhæve natten over.

4

Tænd din ovn på 250 grader varmluft og lad bagepladen blive i ovnen.

5

Drys køkkenbordet med en lidt durummel og vend den 'våde' dej ud herpå. Drys dejen med durummel og skær herefter ud i 10-12 passende stykker, og læg dem på et stykke bagepapir.

6

Når ovnen er klar, tages bagepladen ud af den varme ovn, hvorefter bagepapiret med bollerne på, rykkes forsigtigt hen på pladen. Skru ovnen ned til 220 grader varmluft og bag bollerne i 12-14 minutter, eller indtil de er flotte gyldne.

7

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Nyd de saftige og luftige durumstykker med dit favorit pålæg.

Rigtig god fornøjelse.

Saftige italienske durumboller

Ingen kommentar

Skriv et svar