Bolig

Renovering af 60’er køkken

Udsigten til, at jeg må komme tilbage på arbejde, bliver mere og mere fjern. Især efter endnu en forlængelse af restriktionerne igår.

Rastløsheden er uudholdelig og jeg er mildest talt, ved at blive lidt små tosset – man bliver jo mega underlig, når man er så isoleret fra omverden. Jeg forsøger at holder mig igang, med alverdens ting, for at holde rastløsheden på afstand, men den har desværre fået indhentet mig.

I denne uge, har jeg forsøgt at holde rastløsheden væk, ved at finde ud af, hvad vi skal igang med i huset først. Vi har en stor renoveringsplan, men den har vi måtte sætte på hold, og nu er vi så igang med en plan B.

Plan B er stadig under udarbejdelse, for det er virkelig svært, at finde ud af hvor vi skal starte. Går vi igang med den ene ting, så er vi nødt til at gå videre med en anden ting, for at afslutte en tredie ting. Det hele hænger sammen i det store billede, så det er virkelig svært, at beslutte sig for, hvor vi skal starte.

Første del i plan B er heldigvis simpel. Her skal jeg nemlig finde en løsning, til det nuværende køkken – en billig løsning! Vi skal på et senere tidpunkt have nyt køkken og det skal i samme omgang, rykkes til et andet rum i huset. Derfor skal det nuværende køkken “bare” have en makeover. En makeover, der gør det nuværende køkken tåleligt og lidt mere funktionelt.

Jeg bruger ufattelig meget tid i køkkenet, så det, at jeg pludselig skal nøjes med under halvdelen af min nuværende skabsplads, og kun have adgang til 1 ovn, bliver en kæmpe udfordring!

Nårh, men enyways..

Jeg har I denne uge, brugt en masse tid på, at søge nettet tyndt for at finde inspiration, til hvordan vi nemmest og billigst, kan gøre noget ved det nuværende 60’er køkken. Jeg har derfor lavet et moodboard, der kan hjælpe mig lidt på vej.

Jeg er stadig mega dårlig til at tage beslutninger, når det drejer sig om sådan noget her. Så et moodboard, er den hjælp jeg har brug for, for at kunne tage en beslutning.

 1. Køkkenlågerne males grønne ala den farve, som er på billedet. Måske den også bliver et lille nøk mørkere – jeg har ikke helt besluttet mig endnu.
 2. Jeg bliver simpelthen så glad i låget af det her køkken. Der er en farve kombination, som jeg er helt tosset med. Elsker at der er brugt tapet, til at skabe noget mere liv. Jeg er også ret vild med gulvet, så måske jeg forsøger, at finde et vinylgulv ala det på billedet. Der er ikke speciel meget gulv i det nuværende køkken og jeg tænker umiddelbart, at vinyl er en nem og billig løsning?
 3. Tapetet på billede 2 er så flot, men det er også lige friskt nok, hvis jeg skal leve i det, i en længere periode. Derfor tænker jeg, at gå med noget der er lidt mere afdæmpet, men stadig bidrager med lidt 60’er vibe. Det føler jeg lidt, at det her tapet gør – hvad synes du?
 4. Træ-listerne der indrammer fliserne på dette billede, giver lidt kant til køkkenet – jeg er vild med det. Så vi tænker, at sætte en lidt tyndere liste end den på billede op, som matcher bordpladen. Listen skal sættes imellem bordplade og fliser, og imellem væg og fliser. Vi fjerne den nuværende emhætte og tilhørende hylder, så vi skal have en fin finish imellem fliser og væg, og her er denne løsning bare så fin.
 5. Jeg overvejer lidt dette sorte greb fra Ikea, til køkkenlågerne. Det fåes også i guld, som er en farve jeg også overvejer, da jeg synes, at de guldfarvede greb kan noget helt særligt. De giver noget varme på en eller anden måde.
 6. Jeg er ret vild med farvekombinationen på billede 1, med den lidt lyse bordplade. Jeg har derfor fundet en billig løsning med en Ikea bordplade.
 7. Igen et greb til køkkenlågerne. Her er det et rundt greb, som jeg også er ret tosset med. Synes at de runde greb er ret fine på billede 2, men måske de bliver lidt for “moderne”? Hvor grebene (nr 5.) er lidt mere 60’er tro?
 8. Endnu et tapet, som jeg også har overvejet. Dette er meget afdæmpet i nuancerne, og passer også perfekt ind i den farvepalet, som jeg tænker, at bruge i køkkenet. Det er et genoptryk af gamle Svenske tapeter, fra 17-1800 tallet, som fabrikken har fået sendt ind fra private, som har fundet dem på lofter og i kældre eller gemt andre steder i gamle huse og herregårde, samt slotte og statsbygninger m.m. Det vil matche så fint til vores 60’er køkken.
 9. De nuværende fliser eller backsplash, som nogle også kalder dem, bliver malet hvide, ligesom fliserne på dette billedet.
 10. Der skal laves et billigt hack, så jeg kan få nogle skuffer ind i skabene, da jeg ellers bliver sindsyg. Vi skal lige have målt skabene efter, for at se om vi måske er heldige, at vi kan købe noget i Ikea.
 11. For at komme den manglende skabsplads lidt til livs, så skal vi have hængt nogle hylde op, over håndvasken. Her tænker jeg hylder ala dem på billedet. Det skal være hylder der matcher farven på bordpladen.

Når bordpladen skiftes, sættes der en ny håndvask i fra Ikea. Vi tager vores nuværende amatur med os, så her bliver det genbrug. Så køber vi en ny kogeplade og installere, den ene af mine nuværende 2 ovne – begge ovne kommer med os, så her bliver det også genbrug. Vi skal bare finde en smart måde, at få den installeret på, så den matcher 60’er køkkenet. Derudover så kommer vores nuværende belysning i køkkenet også med, så vi skal bare finde en smart løsning, til noget belysning under overskabene, som gerne skal være trådsløs, eller som minimum, ikke skal tilsluttes i en stikkontakt.

Det lyder sikkert ret omfattende, alt det der skal gøres i det lille køkken, men jeg tror det lyder værre end det er. Det der kommer til at tage længst tid og nok er det mest omfattende, er at få malet køkken og skabslåger. Men så er det jo godt, at jeg elsker at male – ironi kan forekomme.

Har du erfaring med at give dit gamle køkken en makeover?

Ingen kommentar

Skriv et svar