Det er endnu en af de der dage, hvor jeg trænger til lidt hverdagsluksus og lidt ekstra selvforkælelse.
Kender du de dage?
Det er som om, at alle mandage bare er ekstra slemme at komme igennem – frygteligt at det skal være sådan. Jeg satser dog på, at det stille og roligt vil gå i sig selv i takt med, at vi går lysere og varmere tider i møde.
Idag skal det handle om de lækre krabatter på billedet, som jeg hurtigt fik bikset sammen, for at komme min monday blues lidt til livs. Det dur jo ikke, at jeg går og er træt og tvær, OG der er jo ikke det, som en omgang kage ikke kan kurrerer, hih.
Da vægten ligesom ikke rigtig falder af sig selv, så valgte jeg at lave et sundere alternativ til kage, men uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet. Så idag blev det til en omgang browniekugler lavet på kidney bønner.
Inden du hopper videre til en anden blog, opskrift eller i det hele tager bare klikker helt væk, fordi at det med kidney bønner bare lyder super nasty, så giv dem lige et skud, for de er altså vanvittige gode, som i helt absurd gode!
“Dont judge a book by its cover” du ved.
Personligt synes jeg, at de smager af små brownies. Min bedre halvdel synes derimod, at de smager af Snickers uden peanuts. Vi er dog begge enige om, at de er vantvittig gode og jeg nok ikke har lavet nok, hih.
Raw browniekugler på den sunde måde
Print OpskriftIngredienser
- Browniekugler:
- 1 dåse kidney bønner
- 100g mandler
- 5 spsk agavesirup
- 2 spsk peanutbutter med top
- Knsp salt
- Knsp kanel
- 3 spsk kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk Amaretto, alternativ mandelessens
- Pynt:
- 100g chokolade 70% med knas
- Lidt guldstøv
Instruktioner
Skyl kidney bønner godt og grundigt
Kom mandlerne i en blender/foodprocessor og blend det fint.
Tilsæt resten af ingredienser til browniekuglerne og blend til det har en jævn og ensartet konsistens
Stil dejen på køl og lad den hvile i 15-20 minutter.
Brug en lille ice cream scoop, til at scoope små browniekugler, eller brug istedet hænderne, til at trille små kugler.
Temperer chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen - hvad du finder nemmest. Vend forsigtig browniekuglerne i den tempereret chokolade, ved hjælp af 1 gaffel eller 2. Lad chokoladen dryppe af i et øjeblikke, inden de placeres på et fad eller en tallerken, beklædt med bagepapir Drys med lidt guldstøv inden chokoladen sætter sig. Gentag indtil alle kuglerne er vendt i chokolade.
Sæt dine browniekugler på køl og nyd dem kolde.
Noter
Hvis du ikke er til chokolade med knas, så brug en plain chokolade 70-80%
Hvis du stadig er skræmt ved tanken om, at der er kidney bønner i opskriften, så prøv istedet mine Snickers kugler, trøfler eller sunde havregrynskugler. De er lavet på dadler istedet for bønner og er også et kæmpe hit.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar