Ferie

Planlægning af weekend getaway til Berlin

The world is your oyster, kender du det udtryk/begreb ? Det er ihvertfald spot on, på vores lille familie her hjemme. Vi rejser så snart muligheden byder sig og 2018, byder på både store og små eventyr. Jeg kan slet ikke vente til 2018!

Vi skyder året igang med en 1 uges skiferie i januar, hvilket både store og små glæder sig absurd meget til. Der kommer nok et blogindlæg eller to om dette, på et senere tidspunkt. Det er nemlig min søde svigerinde, der står for det meste planlægning af den ferie. Hun har det bedst med kontrollen, hvilket vi andre også har, men jeg har slet ikke nok erfaring med skiferier, så der stoler jeg på hendes valg og beslutninger. Hun har endnu ikke skuffet, hihi.

Kort tid efter står den i kærlighedens tegn, hvor R og jeg rejser på en forlænget weekend til Berlin, hvilket dette blogindlæg var tiltænkt at skulle omhandle. Så mere om det lige om lidt.

Foråret 2018 byder på et af de helt store eventyr, da rejsen igen går over Atlanten til det store USA. Der er planlægningen for alvor igang, da vi denne gang er afsted i næsten 5 uger. Shiit hvor jeg glæder mig!! Meget mere om det, så snart tiden nærmer sig.

Sommeren 2018 byder muligvis på en lille tur ned til mine forældre i Italien. Det er ikke helt på plads endnu, da det afhænger af hvordan vejret bliver i DK. Det er jo aldrig helt til at vide, hvad det danske vejr har at byde på.

Efteråret 2018 byder på endnu en kærligheds getaway, med min bedre halvdel. Hvor turen går hen, er endnu ikke planlagt, det tror jeg først kommer på plads, når vi engang er hjemvendt fra USA. Vi er slet ikke så langt fremme i vores kalendre endnu, hihi.

getaway til Berlin

Jeg ELSKER London og stod det kun til mig, så var vi der ovre et par gange om året, men nu er vi jo 2 i forholdet, så man er vel af og til, nødt til at lytte til sin bedre halvdel. Vi er derfor blevet enige om, at det er på tide at få set resten af verden. Eller faktisk er jeg kommet frem til denne konklusion helt selv, hvilket udmønstrede sig i denne tur.

R har næsten lige haft fødselsdag og han er intet mindre en besværlig at købe gaver til. Han har alt og mangler intet, så derfor besluttede jeg istedet, at kidnappe ham på en tur til Berlin. Vi har aldrig været i Berlin, så det er virkelig på tide. Jeg har kun hørt godt om Berlin og vi er blevet anbefalet flere forskellige ting som vi skal se, hver og en er noteret. Jeg er sindsyg dårlig til at rejse uden at have researched hvad byen har at byde på og hvor man skal spise, så jeg har planlagt, at jeg starter på min research i løbet af december/januar måned. Tænk at man planlægger hvornår man skal planlægge, shit en kontrolfreak jeg er! hihi.

Berlin er en kæmpe by, der har et utal af atraktioner, som man er nødt til at se, så jeg regner faktisk ikke med, at vi når at se det hele på de 5 dage vi er afsted. Så vi skal bare have besluttet, hvad vi helst vil se hjemmefra og så må vi tage den derfra. Måske når vi at se mere, måske når vi at se mindre. Det vi ikke når at se, det når vi at se en anden god gang, stresse skal vi ihvertfald ikke. Vi skal nyde hinanden, omgivelserne, en masse god mad og skyde en masse gode billeder til ferie bogen.

Vi rejser altid med Norwegian, trods vores noget dårlige oplevelse på turen over til London sidst, så var det ingen skyld, at den maskine vi skulle med, var 6 timer forsinket. Alt ente heldigvis godt og vi fik hjælp, til at håndtere situationen af Flyhjælp.dk. Det kan på det varmeste anbefales. De har ubeskrivelig god service og vi havde vores kompensation i hænde, kun 2-3 måneder efter. Så jeg ser ingen grund til, ikke at kunne flyve med dem mere. Vores fly afgang derover, er blevet rykket 3 timer frem, hvilket er lidt trælst, men når alt kommer til alt, så passer det faktisk ret fint, at komme afsted 3 timer før. Når man får det af vide 3 måneder før, så er det heldigvis også til at planlægge sig ud af. Så det tager vi bare med et smil.

Da jeg skulle booke hotel, valgte jeg som altid at booke på hotels.com. Det er det eneste sted vi booker hotel, medmindre vi booker direkte på hotellet selv. Hotels hjemmeside fungere upåklageligt og de har altid gode priser. Vi har 1 enkelt gang benyttet os af deres prismatch, som viste sig at være ret så indviklet at benytte, men det lykkedes til sidst, efter en del mails frem og tilbage. Måske de har gjort deres prismatch proces nemmere end da vi benyttede det, det vil jeg næsten håbe.

Udvalget af hoteller er uendeligt og priserne variere fra den ene yderlighed til den anden. Vi havde ret svært ved at beslut os for hvilket hotel vi skulle vælge og i sidste ende, var det mig der fik lov til at tage beslutningen. Jeg startede ved at finde et hotel i hver del af byen, som var inden for mit budget og så arbejde jeg mig ud fra det. Jeg er ikke helt nem at stille tilfreds, så jeg brugte næsten en uge, på at udvælge det, jeg følte var det rette hotel for os. Jeg er ikke super impulsiv hvad det angår, hihi. Jeg ente med at booke et ret fint hotel, som matcher rigtig fint til mine krav og så kostede det kun 1850 kr for 4 overnatninger. Hvad sker der lige for det ? Det var langt under mit budget, så jeg var lykkelig! Det er da en helt anden pris at rejse til Berlin, end til London. I totaly love it, hihi. Nu håber jeg bare at hotellet lever op til mine forventninger.

Nu mangler jeg bare at finde ud af hvad vi skal se, hvor vi er nødt til at spise og alt det vi ikke vil gå glip af. Ihh hvor jeg glæder mig, til lidt alene ferie med min bedre halvdel. Det er virkelig tiltrængt. Hvis du har nogle gode erfaringen og forslag, til hvad vi skal se og hvor vi skal spise, så smid endelig lige en kommentar, det vil jeg elske.

Ingen kommentar

Skriv et svar