Kager/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på vegansk og glutenfri fudgy brownie

Opskrift på vegansk og glutenfri fudgy brownie

I skrivende stund, sidder jeg og smovser et stykke af denne ret så skønne, 100% veganske og glutenfri brownie, alt imens at Gossip girl ruller over skærmer i baggrunden. Jeg har set Gossip girl et utal af gange og den bliver kun bedre, for hver gang jeg ser den. Jeg er en kæmpe sucker for den type serie, så her var der lige en lille fun fact om mig, hihi.

sund, 100% vegansk og glutenfri fudgy brownie100% vegansk fudgy brownie

Jeg har længe haft denne opskrift på hoved og endelig, fik jeg tiden til at bikse den sammen. Den er ganske nem at lave, så lad dig endelig ikke afskrække. Alle kan være med på denne opskrift, uanset om du er en erfaren bager eller ej. Det kræver kun få redskaber og vigtigst af alt, så kræver den en foodprocessor, måske en blender også kan gå an, det må komme an på en prøve.

Kagen er godkendt af hele familien her hjemme, ungerne smovsede den i sig og elskede hver en bid, så det er på alle måder, en total genial kage. Hoved ingrediensen er nemlig ærter, ja du læse helt rigtigt, den er lavet på ærter. Jeg kan ikke fordrage ærter, det er en af de få ting jeg virkelig ikke kan fordrage, så jeg var meget spændt på, hvad jeg ville synes om denne glutenfri brownie.

Jeg er ovenud positiv, kagen smager ualmindelig godt og man kan på ingen måde smage ærterne, så lad dig ikke afskrække af ingrediens listen. Denne veganske brownie har en lækker og fudgy konsistens, og en lækker og dyb chokolade og kokos smag, mums siger jeg bare. Så bare glem den der lille stemme i baghovedet, der hele tiden fortæller dig at den er lavet på ærter, for man kan på ingen måde smage det.

Opskriften giver en stor portion, så der er rigeligt til en hel flok, for et lille stykke rækker langt, da det er en lidt chokolade tung sag. Jeg brugte en bageform på 20 x 30 cm og lavede en lidt lavere kage, end hvad jeg normalt ville have gjort, men jeg havde ikke lige den størrelse firkantede bageform, som jeg ville have fortrukket til denne type kage. Det må der vidst laves om på, hihi.

En enkelt ting  jeg vil lave om til næste gang, at denne udsøgte og smagsgode brownie skal laves, er at jeg næste gang vil blende alle ingredienserne og ikke kun nogle af dem. Det er egentligt kun for synsskyld, da jeg godt kan lide en fin krumme, istedet for en grov krumme, så det er udelukkende kun for synets skyld, at jeg vil ændre på dette. Måske et lille tip som du kan bruge.

nem opskrift på fudgy glutenfri og vegansk brownie

Opskrift på sund, vegansk og glutenfri fudgy brownie.

Du skal bruge følgende til dejen:

 • 100g Sukrin gold
 • 50g kakaopulver
 • 80g kokosmel
 • 3 spsk chiafrø
 • 2 tsk bagepulver
 • 0.5 tsk natron
 • 500g ærter, jeg brugte dem fra frost
 • 120g agavesirup
 • 0.5-1.5 dl kokosmælk
 • 30g kokosolie, smeltet
 • 2 tsk vanilje ekstrakt

Du skal bruge følgende til glasuren: 

 • 45g kakaopulver
 • 50g peanuts, blendet til mel
 • 100g agavesirup
 • 60g kokosolie, smeltet
 • 2 tsk vanilje ekstrakt
 • 2-6 spsk vand

Sådan laver du dejen:
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det godt rundt, indtil at der ikke er flere klumper.
Blend ærterne og resten af de våde ingredienser, til en jævn og fin puré. TIP! Hvis du ønsker en fin kage krumme, så blend både de tørre og de våde ingredienser sammen, til en jævn og fin chokoladedej.
Tilsæt den søde ærtepuré til de tørre ingredienser og bland det godt sammen. TIP! Hvis dejen er for tyk, så tilsæt lidt ekstra kokosmælk. Hvis dejen er for våd, så tilsæt lidt ekstra kokosmel.
Kom dejen i en bageform beklædt med bagepapir. TIP! Jeg brugte en 20×30 cm bageform.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-40 minutter. BEMÆRK! ingen varmluft. Tjek kagen efter 30 minutter, hvis en tandstik trækkes op, næsten helt uden våde krummer på, så er den færdig. TIP! Det er en fudgy brownie, så der skal være lidt våde krummer på, men de må ikke være flydende.
Lad kagen afkøle på en bagerist.

Sådan laver du glasuren: 
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det godt sammen, til en glat og ensartet chokolade creme. TIP! Hvis chokoladecremen er for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand.
Fordel chokoladecremen på toppen, af din nu afkølet brownie, i en jævnt lag.

Kagen smager fantastisk og den er perfekt, som en lækker dessert serveret med friske bær og eventuelt en scoop nicecream. Prøv den, den er det hele værd!

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

vegansk og glutenfri brownie toppet med chokoladecreme

Ingen kommentar

Skriv et svar