Morgenmad/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på sund rabarberkompot uden raffineret sukker

Opskrift på sund rabarberkompot

For et par uger siden nød jeg en lækker brunch i haven. Nøjh det kunne jeg virkelig godt have brugt igen her til morgen, istedet måtte jeg nøjes med en kedelig morgen på arbejdet. At bruge min søndag morgen/formiddag på arbejdet var ikke just planlagt, men af og til ændres planerne og idag var ingen undtagelse. Mandag er altid en travl dag og imorgen bliver endnu en af slagsen.

Opskrift på rabarberkompot uden raffineret sukker

Det er ikke altid lige nemt at få hverdagen til at hænge sammen og der skal ikke meget til, for at mit hoved bliver fyldt. Det er virkelig ikke sjovt, at have det på den måde og jeg bander oftes min sygdom langt væk, når jeg havner i lidt pressede situationer, for det håndtere jeg ikke altid lige godt. Heldigvis er Rasmus fantastisk god til at få tingene til at gå op og tage over når behovet melder sig, for det gør det hel ærligt ret ofte. Det er nok meget godt, at jeg skal på Frederiksberg hospital igen i morgen, til en opfølgning.

Inden turen i morgen går til Frederiksberg, ja faktisk på cykel og ikke bare hvilken som helst cykel, men min helt nye cykel, som jeg hentede i mandags. Den kører som en drøm og blev i går pimpet lidt, så den er klar til Tri-stævne i weekenden. Så vil jeg starte min morgen med en omgang chiagrød, med lidt af den her syndige og sommerlækre rabarberkompot uden raffineret sukker.

Det er rabarber sæson, så i øjeblikket indtager vi rabarber i lidt større mængder en normalt, det smager jo simpelthen så fantastisk. Rabarberkompot er virkelig nemt at lave og så tager det nærmest ingen tid at lave, virkelig en win win. Jeg har valgt at lave min rabarberkompot uden raffineret sukker, for en mere kalorielet version, som kan indtages med bedre samvittighed. Er man derimod til den “ægte varer”, så kan du blot udskifte sukrin med almindelig hvid sukker, it’s not a problem. Opskriften giver en lille portion på omkring 3 dl, da jeg hellere vil lave det lidt oftere, end at det står og bliver for gammelt. Oftes holder det kun et par dage, da vi spiser det oven på alt, hihi.

nem opskrift på lækker rabarberkompot uden sukker

Opskrift på sund rabarberkompot uden raffineret sukker.

Du skal bruge følgende: 

  • 3 dl rabarber, skåret i 1,5 cm stykker
  • 1/4 dl vand
  • 4 spsk sukrin
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du: 
Flæk vaniljestangen på langs og fjern kornene fra vaniljestang. Fordel kornene i lidt sukrin med bagsiden af din kniv, så kornene bliver godt fordelt.
Kom alle ingredienserne + den tomme vaniljestang i en gryde.
Kog op og lad det små simre i 4-6 minutter. TIP! Husk at holde et tæt øje med det, da det pludselig går stærkt. Rabarberne skal være bløde, men ikke overkogt.
Kom den afkølede rabarberkompot i et skoldet sylteglas og opbevar på køl.

Rabarberkompot smager himmelsk og kan bruges som topping på nærmest alt. Jeg elsker især at bruge det oven på min skyr, grød og chiagrød. Det kan også bruges som topping på diverse desserter og is, mums.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Nem opskrift på sund rabarberkompot

Ingen kommentar

Skriv et svar