Morgenmad/ Opskrifter

Opskrift på sund bagt grød med rabarber og vaniljecreme

Opskrift på bagt grød med rabarber

Yeps, så blev det tid til at få endnu en bagt grød på bloggen. Grød er bare godt! Uanset hvilken form og farve grød har, så er det bare fantastisk. Grød kan laves i mange forskellige afskygninger og en personlig favorit er klart en bagt grød. Jeg har tidligere delt et par opskrifter med dig, af lige netop bagt grød. Denne opskrift minder meget om min bagte grød med abrikos, men denne er istedet fyldt med lækre rabarber fra haven.

Sund start på morgnen med bagt grødSund bagtgrød med rabarber

Jeg vil for engang skyld forsøge, at holde dette indlæg kort, mine indlæg har det jo med at blive lidt halvlange, hihi.

Bagt grød er en fantastik måde at starte dagen på. Det smager bare lige det bedre, end almindelig havregrød og så giver bagt grød også lige den der WOW effekt. Grøden har et lækkert og crispy ydre og et lækkert og svampet indre, fuldstændigt perfekt efter min smag. Grøden er fyldt med mine nye jordbær-rabarber ‘Frambozen’ fra haven. De har en rigtig lækker smag, som passer perfekt i denne bagtegrød. Grøden toppede jeg af med en utrolig syndig og silkeblød vaniljecreme, som smager mindst lige så godt som flødeskum. For let’s face it, den her grød både smager og minder om en lækker dessert, som kræver en god klat flødeskum på toppen. Her har jeg blot erstattet det med en kaloriereduceret vaniljecreme istedet.

Lækker rabarber grød

Opskrift på sund bagt grød med rabarber og vaniljecreme.

Du skal bruge følgende til 2 små ramekiner: 

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 tsk sukrin
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanilje
  • 10 stk grofthakket mandler
  • 6 stk finthakket dadler
  • 1 dl soyamælk
  • 1 stor stilk rabarber
  • 1 spsk Sukrin gold

Sådan gør du: 
Rør alle de tørre ingredienser godt sammen.
Tilsæt herefter de våde ingredienser og rør godt igen.
Skær halvdelen af rabarberen i små stykker på ca 0.5 cm og tilsæt.
Sprøjt ramakinerne med lidt kokosolie.
Fordel grøden ligeligt imellem de 2 ramakiner.
Skær den sidste halvdel af din rabarber i større stykker, så det passer med at de kan være på langs i dine ramekiner. Flæk dem herefter på midten.
Top grøden med rabarberne og tryk dem lidt ned i grøden.
Drys med lidt sukrin gold på toppen og bag grøden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i ca 15-20 minutter.
Lad grøden afkøle let inden servering.

Du skal bruge følgende til vaniljecremen: 

  • 2 spsk mascarpone
  • 4 spsk vaniljeskyr
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:
Mål alle ingredienser af og kom dem i en skål. TIP! Mine spsk var med top, men det er egentligt underordnet om de er med eller uden top, så længe blandingsforholdene på 1:2 overholdes.
Pisk ingredienserne rigtigt godt sammen og smag til.

Server den syndige og lune bagte grød med en god klat vaniljecreme. Mums det smager godt. Prøv grøden, det kan virkelig anbefales.

Sund og lækker morgenmad - bagt grød med rabarber og vaniljecreme

Ingen kommentar

Skriv et svar