I et af mine tidligere indlæg nævner jeg, at jeg har endnu en opskrift til jer og nu har opskrift endelig fundet vej til bloggen. Føj for en lækker satan! Denne kage bringer mange rigtig gode minde frem hos mig, da den har været midtpunkt for mange gode og glade stunder i vores lille familie.
Denne opskrift samt denne herlighed, var blandt andet en del af det overdådige kagebord, jeg havde lavet til vores datters barnedåb, som blev holdt for 5 år siden. Den her kage er silkeblød at skære igennem og har en lækker konsistens, hvis du spørg mig. Den smager ubeskriveligt godt, der er i hvertfald fest i min mund. Den har en lækker sød, men frisk smag på en og samme tid. Den er sød, men uden at være en sukkerbombe, alt i alt en perfekt kage, til alle kageglade, som mig.
Du skal bruge følgende til kagen:
- 3 æg
- 2 dl sukker
- 3/4 dl kartoffelmel
- 1/2 dl kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
Tænd ovnen på 175 grader
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland kartoffelmel, kakao, bagepulver og salt. Sigt melblandingen i æggemassen og vend det sammen.
Kom dejen i en rund springform på 24 cm.
Bag kagen i ca 25 minutter i nederste del af ovnen. Lad kagen køle lidt af, inden den løsnes fra formen og afkøles på en bagerist.
Du skal bruge følgende til moussen:
- 250g hindbær
- 4 blade husblas
- 4 dl naturel yoghurt
- Kornene fra en halv vaniljestang
- 1.5 dl flormelis
- Revet skal af 1 lime
- 2 dl piskefløde
Passer hindbærene igennem en si.
Læg husblasen i koldt vand i ca 5 minutter.
Rør hindbærpureen med yoghurt, vaniljekorn, flormelis og limeskal.
Kom lidt af blandingen i en gryde og varm op. Tag husblassen op, tag gryden af varmen og smelt husblassen i gryden. Rør med resten af hindbær og yoghurtblandingen.
Pisk fløden til en stiv flødeskum og vend hindbær og yoghurtblandingen i.
Du skal bruge følgende til pynt:
- 150g hindbær
- Evt. revet limeskal
Flæk chokoladekagen til 2 tynde lagkagebunde. Læg den ene bund i den rengjorte springform. Fordel halvdelen af moussen ovenpå. Læg den anden bund på og tilsidst resten af moussen på. Stil koldt mindst 4 timer.
Løsn lagkagen fra formen, ved at skære med en skarpkniv langs kanten.
Pynt kagen med hindbær og revet limeskal.
Rigtig god fornøjelse, med at lave denne herlighed.
Ingen kommentar