Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker jordbærkage

Opskrift på lækker jordbærkage

Jeg beklager stilheden på bloggen, men jeg bader simpelthen i arbejde på trods af, vi har ferie i øjeblikket. Der er ikke rigtig noget der hedder ferie, når man er selvstændig, så jeg prøver så vidt muligt, at balancere mellem familie, arbejde og min træning. Det er ikke det nemmeste, kan jeg godt lige sige.

Når men tilbage til stjernen i dette indlæg, nemlig denne lækre herlighed i ser på billedet. I sidste uge havde jeg 2 bestillinger. 1 bestilling på en fødselsdagskage, som skulle være med jordbær og 1 bestilling på 2 valgfrie kager. De 2 valgfrie kager, kommer jeg tilbage til i et andet indlæg, for der har jeg nemlig også en opskrift til jer, på en sindsyg lækker kage. I kan godt glæde jer!

opskrift på let og frisk sommerkage med jordbær

Kagen på billedet er efter min mening, en sindsyg lækker og ikke mindst frisk sommer kage. Alle kager hvor jordbær indgår, er enlig en succes i mine øjne. Hvad kan gå galt med jordbær ? Tjaa ingen ting, hvis du spørg mig.

Da jeg fik af vide, at kagen skulle være en jordbærkage, tænkte jeg straks på denne opskrift. Den har været midtpunkt for mange gode familiestunder og har altid bragt et stort smil frem, hos familien. Derfor skulle der ikke tænkes yderligere over hvilken herlighed der skulle laves. Det eneste lille “problem” der var, var at der skulle står Louie 2 år på kagen og det havde jeg virkelig svært ved, at finde ud af hvordan og hvorledes jeg skulle gøre. Først tænkte jeg på, at lave et stykke marcipan hvor jeg ville skrive det med smeltet chokolade, men kagen skulle laves midt i hedebølgen, og svedende marcipan er bare ikke super indbydende. Så jeg fandt alt mit klippe klistre grej frem og det er altså ikke så lidt. Jeg elsker at klippe klistre! Så det endte med, at jeg lavede en fin lille fødselsdags flagranke, hvor teksten blev skrevet på. Jeg synes faktisk også at det gav kagen en del personlighed, så det er nok ikke sidste flagranke jeg har lavet.

Opskrift på hjemmelavet jordbærkage

Du skal bruge følgende til bunden:

 • 100g mandler
 • 75g rasp
 • 100g sukker
 • 5 æggehvider
 • eventuelt 6-8 spsk sherry – Jeg brugte jordbærsirup til denne

Skold og smut mandlerne. TIP! Kan undlades, bunden får dog et mere råt udseende.
Blend mandlerne.
Bland rasp og sukker godt sammen med mandlerne.
Pisk æggehviderne meget stive.
Vend først halvdelen af æggehviderne i mandelmassen, derefter tilsættes resten af æggehviderne og vendes med lette tag.
Tag en bageplade med et rent stykke bagepapir på og tegn af efter en rundtallerken, så cirklen bliver lidt mindre en serveringsfadet. Smør cirklen med smeltet smør og drys med mel.
Fordel mandeldejen i et jævnt lag, næsten helt ud til kanten af papiret.
Bunden bages ved 175 grader i 20-25 minutter.

Du skal bruge følgende jordbærfromagen:

 • 5 æggeblommer
 • 150g sukker
 • 500g friske jordbær
 • 5 blade husblas
 • 3 dl fløde

Rør æggeblommerne og sukker godt.
Snit og mos de friske jordbær og rær dem i æggesnapsen.
Udblød husblasen i koldtvand og opløs den i 2 spsk kogende vand. Rør lidt af fromagemassen i og hæld den tilbage i resten af fromagemassen, mens der røres i den. Sæt den koldt og pisk fløden til en stiv flødeskum.
Bland flødeskummen i med lette tag, når fromagemassen er så stiv, at den kan danne mønster.

Du skal bruge følgende til at samle kagen:

 • 250-500g Friske jordbær

Læg kagebunden på serveringsfadet og dryp den godt med sherry. TIP! Kan undlades eller erstattes af andet. Jeg dryppede denne kage med jordbærsirup.
Fordel den kolde fromage over bunden og sæt den koldt.
Drys flækkede jordbær over kagen lige inden servering. TIP! Jeg kan godt lide at drysse kagen med lidt hakket mørk chokolade, men det kan sagtens undlades.

Rigtig god fornøjelse med at lave denne herlighed.

opskrift på anderledes jordbærtærte

Ingen kommentar

Skriv et svar