Kager/ Opskrifter

Lækker opskrift på rabarberkage – bedstefars skæg

opskrift på rabarberkage med bedstefarsskæg

I går fortsatte hedebølgen og igen var det ikke til at holde ud, at være nogle steder. Ungerne var i badebassinet det meste af dagen, mens jeg lå i skyggen og håbede på, at blive fanget i en lettere brise, men den kom aldrig, pst!

opskrift på lækker rabarberkage

Det er som om, at vores unger er konstant sultne og ikke mindst tørstige i dette vejr, så de har indtaget store mængder vand og cravet efter kage og søde sager hele dagen. I går spiste vi en lækker og let sommerkage, som smagte helt fantastisk, men rub og stub blev altså spist i går, så i dag måtte vi finde på noget andet. Eller retter og sagt jeg gav efter for deres konstante plagen og gav mig i kast, med denne sindsyg lækre rabarberkage. Vores rabarberbed er igen igen blevet kæmpe stort, så jeg har planer om, at forsøge mig med en sund rabarberkage i denne uge. Hvis den bliver god, deler jeg selvfølgelig opskriften med jer.

Jeg forsøger stadig at holde mig fra de søde sager, så jeg spiste et lille stykke af kagen i går og et lille stykke af kagen i dag, for man er jo nødt til, at smage på hvad det er man har lavet, men der er blevet smagt med måde. Jeg er super motiveret for, at smide de sidste 5 kg og glæder mig som et lille barn, til at jeg skal op og have min anden time, med min personlige træner lige om lidt. Hun er ben hård og jeg er faktisk ret vild med det, hun formår at presse mig ud over det normale, så indtil videre køre det skide godt! Jeg er så positiv overrasket, så håber virkelig, at det lige kan give mig det sidste skub i den rette retning.

2015-07-05 14.28.14

Når men tilbage til det med rabarberkagen. Denne opskrift er virkelig nem at lave og den smager skønt. Ungerne var vilde med den, så de måtte da have 2 stykker – Når ja, det er vel kun sommer en gang om året og vi nyder det. Selv Rasmus spiste et stykke. Det er altså store sager, når det er denne type kage vi snakker om. Den er bestemt værd at lave, når du trænger til noget nemt, friskt og lækkert, som er en sikker vinder.

Opskrift på lækker og nem rabarberkage med bedstefars skæg

Jeg koger mine rabarber godt ud, så jeg enlig står med en rabarberkompot tilsidst, for sådan kan jeg bedst lide den. Hvis du gerne vil have stykker af rabarber og stadig have den fine lyserøde farve af dem, så skal du bare tage det af varmen, før det jeg skriver. Jeg skal nok lige lave en lille bemærkning, om hvornår det er i opskriften, så du forhåbentlig ikke bliver forvirret.

Du skal bruge følgende til rabarberkompot:

 • 750g rabarber
 • 150g sukker

Start med at skylle rabarberne og skær dem i små stykker på 2-3 cm.
Kom rabarber og sukker i en gryde med en meget lille smule vand i bunden. Kog forsigtigt op og rør ofte rundt i kompotten. TIP! Ønsker du, at din kompot stadig skal have en god fylde af rabarberstykker og en fin lyserød farve, så drejer det sig om, at det skal have ganske få minutter, under opkoget. Drop derfor næste step.
Kog rabarberne lidt ud og dræn dem for væsken, men gem væsken. Kom rabarberne tilbage på blusset og kog forsigtigt op igen. Tilsæt lidt efter lidt den væske, som du drænede. Det er vigtigt, at væsken bliver kogt ind i rabarberkompotten, inden du tilsætter mere væske. TIP! Du skal kun bruge ca halvdelen af væsken, ellers bliver din kompot meget sjasket.
Når din kompot er færdig, tager du den af varmen og lader den køle, til den skal bruges.

Du skal bruge følgende til kagen:

 • 125g blødt smør
 • 125g sukker
 • 70g marcipan, revet
 • 4 æggeblommer
 • 250g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 dl mælk

Rør smør, sukker og marcipan til en blød og luftig creme.
Tilsæt æggeblommerne et ad gangen.
Tilsæt mel, vanilje og bagepulver, efterfulgt af mælken.
Kom dejen i en smurt springform på 28 cm og bag den ved 175 grader i 20-25 min – til kagen er fast og en tandstik trækkes op med få vådekrummer på.

Du skal bruge følgende til marengslåget:

 • 4 æggehvider
 • 200g sukker

Imens kagen er i ovnen, kan du piske æggehviderne. Pisk dem stive og drys sukker i under piskningen og pisk godt, til massen er blevet sej.
Tag kagen ud af ovnen efter 20-255 minutter og bred rabarberkompotten ud på bunden og smør marengs på toppen.
Kom kagen tilbage i ovnen og bag kagen i yderligere 20 minutter, til marengsen er flot gyldenbrun.
Lad kagen afkøle i springformen. Når kagen af afkølet skæres den fri i kanten, så du kan fjerne formens ring. TIP! Kagen smager vidunderligt, når den stadig er lettere lun.

Rigtig god fornøjelse med at lave denne sommerherlighed.

2015-07-05 14.27.56

Ingen kommentar

Skriv et svar