Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker sommerkage af mandel-hindbærbund, hindbærskum og friske hindbær

opskrift på sommerdessert

Føj for helvede, kan I holde varmen ?! Jeg er ved at smelte og kan på ingen måde holde til det. Lige nu har jeg smidt mig ude i skyggen ude i haven, mens ungerne bader i badebassinet. Jeg har det bedst når vi er på de der 23-25 grader med lidt vind,. De her dage hvor vi er oppe på over 30 grader, kan jeg ikke finde ro nogle steder. Men det kender du sikkert alt til selv.

Opskrift på mandel-hinbærbund med hindbærskum og friske hindbær

I går havde vi en lege-bade-frokost-hygge-aftale hos en af Kian’s legekammeraters forældre. Det er et hold forældre, som vi også ser privat og kommer rigtig godt ud af det med. Der er faktisk en del af Kian’s legekammeraters forældre vi også ser privat, når jeg lige tænker mig om. Når men vi havde aftalt, at jeg skulle havde kage med, så jeg biksede den her lækre lette sommerkage sammen.

opskrift på nøddebund med frugtskum og hindbær

Lige inden vi skulle ud af døren, skrev de at vi ikke behøvede at have kage med, men at vi meget gerne måtte tage noget pålæg med, til frokosten istedet. Heldigvis havde jeg lige lavet en portion skinkesalat og æggesalat, hvilket jo var ret heldigt. Ungerne blev helt vilde, for så var der mere kage til dem efter aftensmaden.

opskrift på sommerdessert

Efter aftensmaden blev kagen serveret, ganske som lovet og den blev spist lynhurtigt. Jeg har aldrig oplevet at vi, en familie på 5, har spist en hel kage alene, men det gjorde vi altså. det må jo være et godt tegn. Den var virkelig lækker. Det er en let og frisk sommerkage, som er fantastisk at bruge som en dessert, eller som en hyggekage ved besøg. På en varm sommerdag har man sjældent lyst til noget der er for tungt og for mit vedkommende også for sødt, så der er den her kage et fantastisk alternativ.

Lækker let sommerkage opskrift på mandelbund med hindbærskum

Jeg er sikker på, at kagen vil smage mindst lige så godt, hvis du erstatter hindbærene med blåbær, eller måske enda med jordbær. Kunne også godt forestille mig, at den ville smage himmelsk med en appelsinskum og frisk skåret appelsinkød. Mums det må jeg prøve næste gang.

Opskrift på hinbærkage

sommerkage af mandel-hindbærbund, hindbærskum og friske hindbær

Print Opskrift
Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser

 • 3 æggehvider
 • 150g sukker
 • 150g mandelmel
 • 1 pose frosne hindbær
 • 3 dl piskefløde
 • Friske hindbær

Instruktioner

1

Pisk æggehviderne stive

2

Tilsæt sukker lidt efter lidt, og pisk til en let, glansfuld og luftig marengsskum.

3

Vend mandelmelet med en let hånd i marengsskummen.

4

Tilsæt 2 håndfulde frosne hindbær til mandel-marengsskummen og vend det med en let hånd*.

5

Fordel mandel-hindbær-marengsskummen i et jævnt lag i en bageform og bag ved 175 grader i 45 min.

6

Når kagen er færdig, sættes den til afkøling.

7

Når kagen er kold piskes piskefløden til en stiv flødeskum.

8

Resten af hindbærene moses meget let med en gaffel og vendes i den stive flødeskum.

9

Fordel hindbærskummen på kagebunden og pynt med friske hindbær.

Noter

*Lad posen med de frosne hindbær stå i køleskabet, da de skal bruges senere og gerne må være tøet op inden de vendes i flødeskummen.
Husk at bagetiden kan variere. Jeg benyttede en rund springform på 20 cm til denne kage.

Vi serverede kagen med et glas iskoldt Asti, mums det var godt!

opskrift på nøddebund med hindbærskum

6 Kommentar

 • Reply
  Patricia
  3. august 2018 at 19:22

  Kan man lave den aftenen før og smide den i køleskabet?

  • Reply
   Camilla
   3. august 2018 at 21:16

   Hej Patricia
   ja sagtens, det har jeg gjort flere gange og altid med et lækkert resultat 😊
   Rigtig god fornøjelse
   Mvh Camilla

 • Reply
  Amanda
  18. september 2018 at 22:26

  Jeg bager ikke så tit men i dag valgte jeg at bage denne til min brors fødselsdag. Men jeg var meget i tvivl om hvad ovnen skal stå på? Er det varmt luft eller varmluft med blæser eller? Kagen blev god men marengsbunden var lidt off. Så jeg undrede mig.
  Kh Amanda

  • Reply
   Camilla
   19. september 2018 at 9:45

   Hej Amanda
   Kagen bages ved almindelig varme, ingen varmluft. Hvis du godt vil bage den ved varmluft, så reducer lidt i graderne og hold godt øje med kagen, så den ikke bliver for brændt i overfladen 😊
   Vær obs på, at det ikke er en dissideret marengsbund, så resultatet vil ikke ende ud som en marengs. Du kan se konsistensen på bunden, på nogle af billederne længere oppe i indlægget 😊
   Mvh Camilla

 • Reply
  Emilie
  11. juni 2019 at 18:09

  tror du man kan bage bunden og så fryse den ned et par dage inden brug?

  • Reply
   Camilla
   11. juni 2019 at 19:29

   Hej Emilie
   Det tror jeg desværre ikke at du kan. Bunden er bedst på dagen 😊
   Mvh Camilla

  Skriv et svar