Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker mandelkage med blåbær og nektarinkompot

Opskrift på lækker og frisk mandelkage med nektarinkompot og friske blåbær

De sidste par uge har været præget af alt for meget arbejde, alt for lidt træning og alt for meget sygdom, hvilket desværre er gået ud over bloggen, da jeg slet ikke har fået skrevet alle de indlæg, som jeg har haft planlagt. Jeg er virkelig bagud med opskrifter og alle mine sidste køb. Jeg lover at komme stærkt igen inden for alt for lang tid 🙂

Jeg er netop blevet frisk igen efter 4 dage i sengen med noget mavevirus, så jeg er nu 3 kg lettere og ufattelig udhvilet, efter at have sovet nærmest alle 4 dage væk. Vægttabet er jo nok rimelig kortvarigt i det jeg er begyndt, at kunne indtage føde og væske igen uden, at det kommer op igen. Når men det er jo enlig slet ikke det vi skal snakke om nu, for det drejer sig jo om denne alt for lækre kage, som jeg netop er blevet færdig med.

opskrift på frisk sommerkage med nektarinkompot

Dette er en kage jeg har bagt igennem de sidste mange år og den smager lige fantastisk, hver evig eneste gang jeg laver den. Jeg elsker at den er så nem at lave og at den smager så friskt, den er virkelig perfekt som en sommerdessert. Efter min mening er den heller ikke alt for sød, hvilket jeg enlig er ret vild med, i lige netop dette tilfælde.

Mine blåbærbuske ude i haven, har virkelig givet mange blåbær i år. Det er simpelthen så fantastisk, at vi har nået at få dem høstet inden fuglene. Ihh hvor kan jeg bande fuglene langt væk, når de æder mine bær! Vi har spist blåbær på vores morgenmad, i vores salater og nu også i vores kager. Det var jo oplagt at lave denne herlighed, når nu vi havde en masse blåbær der bare skulle bruges. Elsker mine bærbuske i haven og glæder mig helt enormt meget til, at min brombærplante gider vokse, så jeg også kan få nogle brombær i haven.

Du skal bruge følgende til bunden:

 • 100 g mandler, blendet til mandelmel
 • 50g smeltet og afkølet smør
 • 2 æg
 • 2 dl sukker
 • 1 dl hvedemel
 • 1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver sammen.
Vend melblandingen og smør i æggemassen.
Kom dejen i en smurt springform på 24 cm, og bag den i nederste del af ovnen i ca 30 minutter. Tag formen ud og tryk kagen ca 2 cm ned på midten, men lad en ca 2 cm bred kant være. Lad kagen afkøle i springformen.

Du skal bruge følgende til Kompot:

 • 4 nektariner
 • 0.5 dl sukker
 • 1 citron, revet skal af den halve og ca 0.5 dl saft

Fjern stenene fra nektarinerne og skær dem i små tern.
Kog dem sammen med sukker, citronsaft og citronskal i ca 5 minutter uden låg. Lad det afkøle.

Du skal bruge følgende til pynt:

 • 2 dl piskefløde
 • 3 dl blåbær
 • Revet skal af en halv citron

Løsen kagen fra springformen og fyld den med den afkølet nektarinkompot. Pisk fløden til en luftig flødeskum og fordel det oven på kompotten. Drys med blåbær og revet citronskal.

Kagen smager helt fantastisk frisk, men den kan sagtens holde sig på køl. Rigtig god fornøjelse.

Opskrift på frisk og lækker mandelkage med blåbær og nektarinkompot

 

Ingen kommentar

Skriv et svar