Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på saftige og sunde blomkålsboller

Opskrift på saftige og sunde blomkålsboller

Igår smækkede jeg mig ude, eller rettere sagt, jeg smækkede min jakke inde på mit kontor. I jakken ligger alle mine nøgler inkl. nøglen til vores lille bil. Det var bare en af mange uheldige episoder der ramlede ind i mig i går. Til alt held havde jeg min taske på mig, hvor min mobil, pung og 1 flaske vand befandt sig i, så til alt held, kunne jeg tage toget hjem fra arbejde.

På stationen fandt jeg ud af, at der er spor arbejde på den linie jeg skulle med. Sikke et bøvl, da jeg så endelig kommer til min egen station efter en ikke særlig rar togtur, så glemmer jeg satme at tjekke ud med mit rejse kort. Det kommer jeg først i tanke om i går aften! Oh boy, what a day!! Derfor har jeg besluttet mig for, at tage en fridag i dag.

Dagen skal bruges på at pleje mig selv og dagen starter ud med en omgang lækker havregrød, efterfulgt af en tur i fitness, hvor min overkrop skal bankes igennem. Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har set indersiden af et fitness center. Træningen det sidste halve år har kun bestået af svømning, cykling og løb, grundet min triatlon. Nu hvor jeg ikke rigtig må træne grundet mit knæ, så må jeg “nøjes” med overkrop træning.

Når jeg vender hjem ved frokost tid, vil jeg sætte tænderne i sådan en lækker sag, som du ser på billedet. Blomkålsboller er simpelthen for skønne. Måske du allerede har prøvet mine broccoliboller ? De her blomkålsboller minder en del om dem, disse blot med blomkål istedet.

Bollerne smager fantastisk og er super nemme at lave. De er lidt mere skrøbelige end broccolibollerne, så vær nænsom når du skære dem igennem. De er perfekte til frokost og er lige til at medbringe i madkassen, så hvis du vil snige lidt ekstra grønsager i dine børn, så giv dem en med i madpakken.

Sunde blomkålsboller

Opskrift på saftige og sunde blomkålsboller.

Du skal bruge følgende: 

  • 300g frisk blomkål, i buketter
  • 50 g havremel, havregryn blendet til mel
  • 70g mandelmel
  • 2 æg
  • 0.5 tsk hvidløgspulver
  • 0.5-1 tsk groft salt
  • Frisk kværnet peber

Sådan gør du:
Blend broccoli’en fint i en foodprocessor.
Tilsæt havremel og mandelmel. Blend det godt sammen.
Tilsidst tilsættes resten af ingredienserne og det blendes godt igennem en sidste gang.
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt dejklatter på bagepladen med 2 skeer. TIP! Bollerne hæver ikke i ovnen, så den størrelse du afsætter dem i, det bliver den faktiske størrelse på din blomkålsbolle.
Bag blomkålsbollerne i en 180 grader varm ovn i ca. 35-40 minutter, til de er faste og gyldenbrune. Bemærk ingen varmluft.
Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Server blomkålsbollen med dit favorit pålæg og nyd den med god samvittighed. Hvis du er mere til en toast sandwich, så prøv denne lækre opskrift på blomkåls fladbrød. Der er intet som et sundere alternativt til hvidt brød.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Opskrift på nemme og sunde blomkålsboller

Ingen kommentar

Skriv et svar