Jeg har tidligere delt en opskrift med dig på broccolifladbrød, og nu vil jeg dele en opskrift med dig, på dette lækre blomkålsfladbrød. Det er super godt som erstatning for det klassiske fladbrød, eller som erstatning for tortilla.
Når man som jeg, helst skal holde sig fra alt der hedder hvedemel og tage imod grønsager med kyshånd, så er det om at finde nogle goder erstatniger og det føler jeg efterhånden at jeg har. Det her fladbrød er perfekt at lave toast af og når det er helt friskbagt og lige kommet ud af ovnen, så er det fantastisk at bruge som fladbrød eller tortilla. For når brødet stadig er lunt er det lige til at rulle, så måske man faktisk også kan bruge det, til at lave en lækker lakseroulade, det må vidst komme an på en prøve hihi.
Det her blomkålsfladbrød er ualmindelig nemt at lave og så tager det heller ingen tid. Se det er lige en opskrift efter mit hoved. Det smager fantastisk og kan holde sig i op til et par dage på køl. Jeg laver gerne en dobbeltportion og fryser lidt ned, så jeg altid har et sundt alternativt til brød, lige ved hånden. For jeg tror vi alle kender det der med at få et meltdown, hvor det bare skal gå pænt stærkt, med at få noget mad i skrutten. Sådanne situationer kan man også komme i, på trods af, at man følger en kostplan!
Opskrift på lækkert blomkålsfladbrød.
Du skal bruge følgende:
- 300g blomkål, buketter
- 2 dl rugflager
- 100g hytteost
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk hvidløgspulver
Sådan gør du:
Blend blomkål fint i en foodprocessor.
Tilsæt rugflager og blend det godt sammen.
Tilsidst tilsættes resten af ingredienserne og det blendes godt igennem en sidste gang.
Beklæd en bageplade med bagepapir og kom dejen derpå.
Spred blomkåls dejen ud i et glat og jævnt lag, på omkring 0.5 cm i tykkelsen. TIP! Ønsker du tortilla, så bred dejen ud i runde cirkler i passende størrelser.
Bag dit blomkålsfladbrød i en 180 grader varm ovn i 30-40 minutter. Bemærk ingen varmluft.
Lad brødet afkøle på en bagerist.
Skær brødet ud i passende stykker fladbrød, eller til en toast.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar