Morgenmad/ Opskrifter

Opskrift på bagt grød med ananas og kokos

Opskrift på bagt grød med ananas og kokos

Det er efterhånden ret så længe siden, at jeg har delt en opskrift på bagtgrød med dig, så her kommer der lige en ret så lækker en af slagsen. Denne grød er lavet på en sød ananas kompot, kokosmælk og kokosvand, som var en ret så lækker sammensætning, hvis jeg selv skal sige det.

Bagt grød på den nemme måde

Efter en hektisk uge er det skønt med lidt weekend, hvor der er plads til afslapning, hygge og spontanitet, hvis det skulle blive aktuelt. I øjeblikket er jeg hårdt ramt af allergi igen, så jeg er ualmindelig træt hele tiden og mine knæ, især det højre knæ, tager livet af mig. Det der sygdom viser sig i øjeblikket fra sin irriterende side og jeg må fortsat ikke træne, grundet mit overbelastede knæ, som nu har fået en omgang binyrebarkhormon, til at bekæmpe væsken og irritationen med. Jeg krydser fingre for at det virker, for det gør djævle ondt og i takt med, at jeg ikke må træne, så bliver mine smerter værre, da jeg ikke kan holde min sygdom nede med træningen. Derfor trænger jeg til sådan en meeget rolig lørdag, hvor jeg mere eller mindre kan nøjes med, at putte under dynen i sofaen, til en omgang Netflix og comfortfood.

Min comfortfood her til morgen bestod af en ret så lækker bagtgrød, som jeg på det varmeste kan anbefale. Den har en lækker smag af ananas, men slet ikke gennemtrængende, så det er efter min mening ikke for meget. Jeg elsker ananas, så det er bestemt ikke sidste gang, at denne grød er blevet lavet. Jeg lavede lidt ekstra, så jeg havde til lidt senere på dagen, men det hele blev hurtigt spist, da både Rasmus og ungerne fik øje på den lækre morgengrød, hihi.

Opskrift på lækker cremet morgen grød

Opskrift på bagt grød med ananas og kokos.

Du skal bruge følgende til ananas kompot:

  • 1 ananas, skåret i små stykker
  • 0.5 dl vand
  • 2 spsk sukrin

Sådan gør du: 
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.
Lad det simre i 10-15 minutter, til din ananas er blev mør.
Tag gryden ad varmen og blend det godt igennem med en stavblender. TIP! Jeg kan godt lide en lidt grov kompot, så jeg blender den ikke for fint. Jeg elsker at der er lidt ananas chunks.
Opbevar din ananas kompot på køl i en tætlukket beholder.

Du skal bruge følgende til grøden: 

  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 dl kokosmælk
  • 1.5 dl ananas kompot
  • 2 dl kokosvand

Sådan gør du: 
Rør alle de tørre ingredienser godt sammen.
Tilsæt herefter de våde ingredienser og rør godt igen.
Sprøjt ramakinerne med lidt kokosolie.
Fordel grøden ligeligt imellem dine ramakiner, eller i et ovnfastbad.
Bag grøden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i ca 25-30 minutter.
Lad grøden afkøle let inden servering.

Server den lune bagte grød med lidt vaniljeskyr, grofthakket hvid chokolade og kokosflager. Mums, det kan virkelig anbefales.

Velbekomme

Bagt grød på den lækre måde

Ingen kommentar

Skriv et svar