Dessert/ Opskrifter

Opskrift på nem og silkeblød chokolademousse

Opskrift på nem og silkeblød chokolademousse

Her hjemme vinder jeg altid lidt ekstra point, ved at server en omgang silkeblød chokolademousse. Jeg har været virkelig mange opskrifter igennem på chokolademousse og især denne opskrift, har vundet mit hjerte. Dette er opskriften på nok verdens lækreste og nemmeste chokolademousse. Den er fyldt med smag, har en lækker og silkeblød konsistens og så er den toppet af med smukt pynt, for der er jo intet som en smuk og indbydende dessert.

Utrolig lækker og nem opskrift på chokolademousse

Jeg eller rettere sagt vi, som i Rasmus og jeg, serverede de her lækre chokolademousser, som dessert tilbage i oktober, da Rasmus holdt fødselsdag. Alle gæsterne var meget begejstrede og var mindst lige så vilde med dem, som vi selv er her hjemme. Ungerne spiste rub og stub på no time, og de havde med glæde spist mere, hvis der havde været mere chokolademousse tilbage.

Chokolademoussen er den perfekte dessert og den er faktisk så perfekt, at den bliver serveret igen i morgen, hvor det er nytårsaften. Vi har ikke helt fået nytårsmenuen på plads, vi er kun kommet frem til, at vi skal have roastbeef, men hey, vi har hele dagen i dag, til at finde ud af hvad vi skal have til, hihi. Det er typisk os, at være så sent ude med lige præcis det. Vi plejer ellers at være i god tid, men nytårsmenuen halter vi altid efter med. I år gør det knap så meget, da vi har besluttet at holde en stille og afslappet nytårsaften alene hjemme. Det er mange år siden vi sidst har gjort det, så jeg glæder mig frygtelig meget til at hygge med ungerne og Rasmus, og jeg glæder mig især til, at sætte tænderne i en omgang silkeblød chokolademousse.

Jeg lavede chokolademoussen dagen før den skulle serveres, hvilket jo faktisk betyder, at jeg hellere må se at komme lidt i omdrejninger, hvis vi skal have chokolademousse til dessert i morgen. Det er en utrolig nem opskrift, som ikke kræver de vildeste skills, så faktisk kan alle være med på opskriften. Det er en lækker og fyldig mousse, så efter min mening rækker en portion langt, men er du en meget stor chokolade elsker, så bliver du sikkert ustoppelig, når du først sætter tænderne i den her chokolademousse.

Den perfekte nytårsdessert - chokolademousse

Opskrift på nem og silkeblød chokolademousse til 6-8 personer.

Du skal bruge følgende til chokolademoussen: 

  • 200g mælkechokolade, grofthakket
  • 1 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 1 knsp salt

Sådan gør du: 
Bring mælken i kog og tilsæt chokoladen. Skru ned på medium varme og sørg for, konstant at røre rundt. Fortsæt med at røre i chokolademassen til den bliver jævn og blank.
Tag gryden af varmen og lad chokolademassen afkøle.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend lidt af flødeskummen i chokoladen. Vend herefter forsigtigt resten af flødeskummen i chokoladen.
Fordel chokolademoussen i små dessert glas og sæt dem på køl natten over, så de kan sætte sig.

Du skal bruge følgende til hasselnøddeganache: 

  • 50g mælkechokolade
  • 20g nutella eller andet hasselnød-smørpålæg
  • 0.5 dl piskefløde

Sådan gør du: 
Smelt chokolade og nutella over vandbad og tag skålen af varmen.
Bring fløden til kogepunktet og hæld den langsomt over den smeltede chokolade, alt imens du rør rundt i midten af skålen. Fortsæt med at røre i chokolademassen til den bliver jævn og blank, og lad den køle en smule. TIP! Du kan også vælge at stavblende din ganache.
Fordel ganachen over din chokolademousse og stil den tilbage i køleskabet i mindst en time. TIP! Jeg foretrækker at lade den stå på køl i 4-5 timer, men tager den ud 1-1.5 timer før servering. På den måde er jeg sikker på, at moussen har en silkeblød konsistens, som ikke er for hård eller grynet.

Server chokolademoussen som den er, eller pynt den som jeg gjorde, med lidt røde skovsyre, ristede hasselnødder og solbærstøv.

Nok verdens bedste og nemmerste chokolademousse - Den perfekte dessert

Opskriften er inspireret af et billede jeg faldt over på Instagram, som i øvrigt er mit favorit sted, at finde inspiration. Er ret så tosset med Instagram, hvor jeg også jævnligt deler billeder af mine mad kreationer, skønne unger, søde mand og hvad jeg ellers lige finder interessant at dele.

Ingen kommentar

Skriv et svar