Is/ Opskrifter

Opskrift på nem og lækker vaniljeis uden ismaskine

hjemmelavet vaniljeis uden ismaskine - se opskrift lige her

Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige is opskrifter igennem årene, og ingen opskrifter er tæt på, at være så lækker og simpel at lave som denne. Denne opskrift kræver ingen ismaskine og ingen omrøring mens den er i fryseren. Nemmere bliver det da ikke. Prøv den, du vil helt sikkert elske den.

Basen til denne is, kan du benytte til at lave hvilken som helst is du ønsker. Jeg har lavet 6 forskellige is i kristi himmelfartsferien med vores datter. Hun mente at det var på tide, at vi fik bikset noget is sammen og jeg er stadig ikke blevet gode venner med min ismaskine igennem 4 år, så det skulle være en nem opskrift, som nemt kunne forvandles til flere forskellige is. Vi er 5 personer her i huset og vi vil altid have forskellige is, så det er simpelthen fantastisk at det er så nemt at lave is.

Denne vaniljeis smager skønt og er lækker fløjlsblød. Isen har en god smag af vanilje og er lige tilpas sød efter min mening. Det er selvfølgelig en smagssag, hvor meget man foretrækker sin vaniljeis skal smage af vanilje, så smag den endelig til inden du fryser den ned. Måske du vil have mere vanilje i, end hvad jeg foretrækker.

Jeg har opbevaret de forskellige is i en tæt sluttet flamingo beholder, som jeg har købt i Inco, som er lavet til dette formål. Hvilken som helst tæt sluttet beholder kan bruges.

Du skal bruge følgende:

  • 1/2 liter piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 tsk vanilje ekstrakt
  • 1 vaniljestang – Kornene

Sådan gør du:

  • Det er vigtigt at fløden og den kondenseret mælk er kold.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum.
  • Tilsæt den kolde kondenseret mælk og pisk nu videre til du har en stiv flødeskum. TIP! Pas på du ikke overpisker, da fløden så vil skile.
  • Tilsæt vanilje ekstrakt og rør det godt ind i flødeskummen. TIP! Vanilje ekstrakten gør at isen ikke krystallisere i fryseren, så det er et vigtigt step. Nu har du en lækker velsmagende is base, som du kan tilsætte lige det du vil. Basen er til den søde side, men den søde smag vil blive væsentlig nedtonet når den fryses.
  • Tilsæt kornene fra 1 vaniljestang og vend det forsigtigt i flødeskummen.
  • Kom vaniljeflødeskummen i en tæt slutte beholder og frys den i mindst 6 timer.

Efter mindst 6 timer i fryseren er isen klar til servering. Isen smage blandt andet fantastisk til denne lækre fudge brownie. Rigtig god fornøjelse.

Opskrift på simpel vaniljeis

 

 

1 kommentar

  • Reply
    Ludviga
    11. september 2018 at 18:08

    good

  • Skriv et svar