Aftensmad/ Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på lækre suppebrød med ost

Opskrift på lækre suppebrød med ost

Det kan godt være at kalenderen siger, at det er forår, men det er godt nok bidende kold i øjeblikket. Det er skønt at vejret er godt, men nu må varmen altså godt begynde, at finde vej til lille Danmark. Den bidende kulde for mig til, at drømme mig langt væk på ferie, og det gør kun ventetiden til vores sommerferie til september, mere ulidelig.

Rasmus har haft lidt maveonde de sidste par dage, så aftensmaden i går bestod af en lækker oksekødssuppe, med hjemmebagte suppebrød, proppet med masser af ost. Jeg elsker suppe men resten af familien, har det desværre ikke på helt samme måde, så det er faktisk kun, når der er nogle syge i vores lille familie, at vi får suppe. Det må der snart laves om på, for de her suppebrød er den bedste undskyldning, for at spise suppe. Nu skal det være slut med kedelige og tørre flute til suppen, for disse syndige og bløde suppebrød, er simpelthen fantastiske. Jeg har lavet disse suppebrød med masser af ost, men de kan sagtens laves uden ost, ja du kan faktisk tilsættes lige præcis det du ønsker. De smager også helt fantastisk med basilikum, chili eller rosmarin. Min personlige favorit og ungernes favorit, er klart denne udgave med masser af ost.

vidunderlige suppebrød

De lækre suppebrød er super nemme at lave og så er de ovenikøbet, forholdsvis hurtige at lave trods, at de skal hæve lidt. Så der er altså ingen undskyldning for ikke, at lave sine egne brød til suppen. Denne portion giver 8-10 stk suppebrød

Du skal bruge følgende: 

  • 30 g gær
  • 1.5 dl lunken danskvand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 70 g revet ost – Jeg plejer at bruge mozzarella, cheddar eller parmesan
  • 50 g blødt smør, skåret i små tern
  • 240 g hvedemel

Sådan gør du: 

Smulder gæren og opløs den i danskvand.
Tilsæt salt og sukker.
Tilsæt hvedemel, revet ost og smør, og ælt dejen til den er blød og smidig.
Form dejen til 8-10 boller, eller tykke pølser. Skær eller klip et par riller i brødet og lad dem hæve tildækket, et lunt sted i 30 minutter.
Pensel brødet med sammenpisket æg og eller fløde og drys med ost.
Brødet bages i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, i 8-10 minutter, til brødet er gyldenbrunt.

Server brødet mens det stadig er lunt, til en lækker suppe.

opskrift på vidunderligt suppebrød

Vi havde et par ekstra boller i overskud, som Kian fik med i madpakken dagen efter. De var stadig rigtigt lækre dagen efter og Kian elskede dem i madpakken, så de kan også anbefales som et lækkert sandwichbrød. Prøv dem, jeg er sikker på at du vil elske dem.

 

Ingen kommentar

Skriv et svar