Aftensmad/ Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Det perfekte suppebrød – opskrift på bløde osteboller

Opskrift på lækre suppebrød med ost

Det kan godt være at kalenderen siger, at det er forår, men det er godt nok bidende kold i øjeblikket. Det er skønt at vejret er godt, men nu må varmen altså godt begynde, at finde vej til lille Danmark. Den bidende kulde, for mig til at drømme mig langt væk til de varme lande, og det gør kun ventetiden til vores sommerferie til september, mere ulidelig.

R har haft lidt maveonde de sidste par dage, så aftensmaden i går bestod af en lækker kartoffel porrer suppe, med hjemmebagte suppebrød, proppet med masser af ost. Jeg elsker suppe men resten af familien, har det desværre ikke på helt samme måde, så det er faktisk kun, når der er nogle syge i vores lille familie, at vi får suppe. Det må der snart laves om på, for de her suppebrød er den bedste undskyldning, for at spise suppe.

Nu skal det være slut med kedelige og tørre flute til suppen, for disse syndige og bløde suppebrød, er simpelthen fantastiske.

Jeg har lavet disse bløde suppebrød med masser af ost, men de kan sagtens laves uden ost, ja du kan faktisk tilsættes lige præcis det du ønsker. De smager også helt fantastisk med basilikum, chili eller rosmarin.

Min personlige favorit og ungernes favorit, er klart denne udgave med masser af ost.

vidunderlige suppebrød

De lækre suppebrød er super nemme at lave og så er de ovenikøbet, forholdsvis hurtige at lave, trods at de skal hæve lidt. Så der er altså ingen undskyldning, for ikke at lave sine egne brød til suppen.

Denne portion giver 8-10 stk suppebrød

Du skal bruge følgende: 

  • 30g gær
  • 1.5 dl lunken danskvand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 70g revet ost – Jeg plejer at bruge mozzarella, cheddar eller parmesan
  • 50g raps- eller solsikkeolie
  • 250-300g hvedemel

Sådan gør du:
Smulder gæren og opløs den i danskvand.
Tilsæt salt og sukker.
Tilsæt hvedemel, revet ost og olie, og ælt dejen til den er blød og smidig.
Form dejen til 8-10 boller, eller tykke pølser. Lig dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Brødet bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 10-12 minutter, til brødet er gyldenbrunt.

Server brødet mens det stadig er lunt, til en lækker suppe.

opskrift på vidunderligt suppebrød

Vi havde et par ekstra boller i overskud, som K fik med i madpakken dagen efter. De var stadig rigtigt lækre dagen efter og K elskede dem i madpakken, så de kan også anbefales, som et lækkert sandwichbrød.

Prøv dem, jeg er sikker på at du vil elske dem.

Ingen kommentar

Skriv et svar