Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på lækre og luftige spinatboller

opskrift på lækre spinatboller

Kian er startet på SFO hvilket betyder, at han skal have 10-mad, frokost og 1 stykke frugt med til eftermiddagsmaden. Eftermiddagsmaden sørger SFO’en for, gudskelov. Det er en helt ny verden for os, som kræver en del tilvænning, særligt for mig som gerne vil have, at han får en lækker, varierende, sund og nærende madpakke med hver dag. Det er lidt af en udfordring, men indtil videre går det rigtig godt.

Jeg spørg Kian hvad han gerne vil have med, for jeg husker tydeligt hvor svært min mor havde det med at tilfredsstille mig, da jeg var lille og fik madpakke med. Jeg ser gerne at det er en hyggelig ting, som vi kan lave sammen, så det ikke bliver gjort til en kedelig nødvendighed, som han enlig ikke gider spise.

Den første uge i SFO’en ville han gerne have boller med, så jeg hoppede straks i køkkenet med Kian og fik bikset de her sindsyg lækre spinatboller sammen. Eller vi synes ihvertfald at de er sindsyg lækre. De blev dejlig luftige og holdte sig friske i flere dage, så det er i hvertfald ikke sidste gang vi har bagt dem. Der er intet bedre end boller der stadig smager, som friskbagte boller i flere dage.

Du skal bruge følgende:

  • 50g smeltet smør
  • 2.5 dl mælk
  • 50g gær
  • 1.5 tsk salt
  • 30g sukker
  • 400g hvedemel
  • 100g fuldkornsmel
  • 6 frosne spinat terninger

Sådan gør du:

  • Varm de 6 frosne spinat terninger roligt op i en gryde, til de er tøet helt op.
  • Smuldre gæren. Smelt smøret og lun mælken.
  • Opløs gæren i den smeltet smør og den lune mælk.
  • Tilsæt spinatten.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt i 5-10 min. TIP! Dejen skal være lidt klistret.
  • Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
  • Rul bollerne og lad dem hæve tildækket i yderligere 30 min.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i 12-15 minutter

Opskrift på luftige og saftige spinat boller

 

2 Kommentar

  • Reply
    Maria
    6. marts 2016 at 12:22

    Hvor mange boller bliver der til 🙂

    • Reply
      Camilla
      6. marts 2016 at 13:57

      Hej Maria

      Denne opskrift giver omkring 12 boller, alt afhængig af størrelsen du vælger at lave dem i 🙂

      Venlig hilsen Camilla

    Skriv et svar