Kian er startet på SFO hvilket betyder, at han skal have 10-mad, frokost og 1 stykke frugt med til eftermiddagsmaden. Eftermiddagsmaden sørger SFO’en for, gudskelov. Det er en helt ny verden for os, som kræver en del tilvænning, særligt for mig som gerne vil have, at han får en lækker, varierende, sund og nærende madpakke med hver dag. Det er lidt af en udfordring, men indtil videre går det rigtig godt.
Jeg spørg Kian hvad han gerne vil have med, for jeg husker tydeligt hvor svært min mor havde det med at tilfredsstille mig, da jeg var lille og fik madpakke med. Jeg ser gerne at det er en hyggelig ting, som vi kan lave sammen, så det ikke bliver gjort til en kedelig nødvendighed, som han enlig ikke gider spise.
Den første uge i SFO’en ville han gerne have boller med, så jeg hoppede straks i køkkenet med Kian og fik bikset de her sindsyg lækre spinatboller sammen. Eller vi synes ihvertfald at de er sindsyg lækre. De blev dejlig luftige og holdte sig friske i flere dage, så det er i hvertfald ikke sidste gang vi har bagt dem. Der er intet bedre end boller der stadig smager, som friskbagte boller i flere dage.
Opskrift på bløde spinatboller
Print OpskriftIngredienser
- 50g gær
- 50g smeltet smør
- 0.5 dl olie
- 2.5 dl mælk
- 6 spinat terninger, frost
- 1.5 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 450g hvedemel
- 100g rugmel
Instruktioner
Varm spinat op i en gryde ved medium-høj varme, sammen med smør og olie, til smøren er smeltet og spinaten er tøet op. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
Opløs gæren i spinat, smør og mælkeblandingen.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem i 5-10 min. Dejen skal være blød og let klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
Rul bollerne og lad dem hæve tildækket i yderligere 30 min.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
2 Kommentar
Maria
6. marts 2016 at 12:22Hvor mange boller bliver der til 🙂
Camilla
6. marts 2016 at 13:57Hej Maria
Denne opskrift giver omkring 12 boller, alt afhængig af størrelsen du vælger at lave dem i 🙂
Venlig hilsen Camilla