Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på lækre chokorug boller

Opskrift på saftige chokorug boller

I sidste uge smagte jeg for første gang en chokorug bolle, og lige siden har jeg ikke kunne få dem ud af hovedet. Føj for en lækker opfindelse. Jeg søgte derfor nettet tyndt for at finde en opskrift, og endte faktisk med at finde en opskrift, på en af mine favorit bloggers side.

Opskrift på rugboller med chokolade stykker

Bollerne blev sindssyg lækre og smagte helt fantastisk. Jeg laver altid bollerne i muffin forme, da jeg ellers synes at de bliver alt for flade, men det er klart en smagssag, så der er ikke andet for, end at prøve sig lidt frem. Bollerne er lækre og luftige, har en god og saftig krumme med en skøn smag af rug, som er kombineret med lækre store stykker chokolade. Jeg toppede mine chokorug boller med grofthakket hasselnødder, som lige giver bollen det sidste, eller rettere sagt, som er prikken over I’et. Hvis du ikke er til hasselnødder, så drop dem eller erstat dem med en anden af dine favorit nødder.

Opskriften er dejlig nem at lave, så der er ingen undskyldninger for at droppe opskriften. Alle kan være med på denne lækre opskrift, uanset hvor erfaren du er i dit bagekøkken. Fordejen bikses sammen om aftnen inden du hopper i seng og så laves resten dagen efter, easy peasy. Opskriften giver 25 boller, så der er rigeligt til madpakkerne.

Opskrift på lækre chokorug boller.

Du skal bruge følgende til fordejen:

  • 25 g gær
  • 3 dl kold vand
  • 200 g hvedemel
  • 200 g rugmel
  • 1 tsk malt mel

Ælt alle ingredienserne godt sammen og lad dejen hæve tildækket natten over, ved stuetemperatur.

Kernerne der skal sættes i blød:

  • 150 g rugkerner
  • 100 g hørfrø
  • 80 g solsikkekerner
  • 5 dl kogende vand

Lad kernerne stå i blød i det kogende vand i 1.5 timer. Kernerne suger alt vandet til sig.

Du skal bruge følgende til resten af dejen:

  • 200 g groft hakke chokolade eller små chokolade knapper
  • 15 g groft salt
  • 2 tsk kakao
  • 1 spsk sirup

Ælt fordejen med de bløde kerner, chokolade, salt, kakao og sirup til en jævn dej.
Det er en våd dej, så brug 2 skeer til at forme bollerne med, eller gør som jeg og fordel dejen i muffinforme. TIP! Sørg for at skeerne er våde, så undgår du at dejen klæber for meget til skeerne.
Lad bollerne hæve tildækket i 2 timer.

Varm ovnen op til 280 grader.
Sæt bollerne i midten af ovnen og sæt et fad i bunden af ovnen med lidt vand, så der opstår damp. Dette gør at bollerne får en sprød skorpe. Sæt ovnen ned til 200 grader og bag bollerne i 40-45 minutter.

Bollerne er perfekte som en eftermiddagssnack når lækkersulten melder sig, hvilket den tit gør hos mig, hihi.

Spøde chokorug boller

 

 

Ingen kommentar

Skriv et svar