Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på lækre chokorug boller

Chokorug

I sidste uge smagte jeg for første gang en chokorug bolle, og lige siden har jeg ikke kunne få dem ud af hovedet. Føj for en lækker opfindelse.

Rugbrødsboller med chokolade

Bollerne er sindssyg lækre og smager helt fantastisk. De er lækre og luftige, har en god og saftig krumme med en skøn smag af rug, som er kombineret med lækre store stykker chokolade.

Du kan med fordel, toppede dine chokorug boller med grofthakket hasselnødder. Det giver lige bollen det sidste. Jeg var dog løbet tør for hasselnødder, så denne portion blev uden. Hvis du ikke er til hasselnødder, så drop dem, eller erstat dem, med en anden af dine favorit nødder.

Opskriften er dejlig nem at lave, så der er ingen undskyldninger for, at droppe opskriften. Alle kan være med på denne lækre opskrift, uanset hvor erfaren du er i dit bagekøkken. Dejen bikses sammen om aftnen inden du hopper i seng og så laves resten dagen efter, easy peasy. Opskriften giver ca 21 boller, så der er rigeligt til madpakkerne.

Opskrift på lækre chokorug boller

Print Opskrift
Serveringer: 21 stk

Ingredienser

  • 150g rugkerner
  • 100g hørfrø
  • 80g solsikkekerner
  • 5 dl kogende vand
  • 15g gær
  • 3 dl kold vand
  • 200g hvedemel
  • 200g rugmel
  • 1 tsk malt mel
  • 2 tsk kakao
  • 15g groft salt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 200g mørk chokolade, grofthakket

Instruktioner

1

Dag 1, del 1: Kom alle kernerne i en skål og tilsæt vand. Lad det stå i blød i det kogende vand i 1.5 timer. Kernerne suger alt vandet til sig.

2

Del 2: Smuldre gæren og udblød i vandet.

3

Tilsæt resten af ingredienserne + de blødgjorte kerner, og bland det hele godt sammen.

4

Smør en Condibøtte eller en skål med lidt olie. Kom dejen over i bøtten/skålen og stil på køl. Lad dejen koldhæve i køleskabet, til dagen efter.

5

Dag 2: Drys køkkenbordet med en generøs mængde mel og vend den våde dej ud herpå. Drys dejen med lidt mel og skær herefter ud i 21 passende stykker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

6

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn, i 30-35 minutter. Sæt et fad i bunden af ovnen med lidt vand i, så der opstår damp. Dette gør at bollerne får en lækker og sprød skorpe.

7

Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Bollerne er perfekte som en eftermiddagssnack når lækkersulten melder sig, hvilket den tit gør hos mig, hihi.

Rigtig god fornøjelse.

Chokorugboller

Ingen kommentar

Skriv et svar