For et par måneder tilbage, var manden og jeg så heldige, at være børnefri fra fredag til lørdag. Rasmus havde fødselsdag, så jeg havde planlagt en hyggelig dag for ham, og vi havde begge derfor taget fri fra arbejde, for rigtigt at kunne nyde det. Det sker yderst sjældent, at vi er så heldige at kunne få vores 3 unger passet, så det er bare om at nyde det, når det så endelig sker.
Vi tog på Blomsterbergs café i Lyngby og spiste brunch, og endte med at købe en masse kage med hjem, da vi var stop mætte. Rasmus valgte 2 kager og jeg valgte 1 enkelt. Rasmus valgte blandt andet 1 stykke pumpkin pie, som smagte himmelsk. Jeg har altid tænkt at pumpkin pie var noget underligt noget, og har aldrig haft træng til at smage det. Efter jeg satte tænderne i den kage fra Blomsterbergs, har jeg simpelthen haft en ustyrlig træng til, at forsøge at bage en selv.
Det har så bare været en kamp for mig at finde pumpkin pure. Tænk det endte med at jeg måtte købe det på amazone.co.uk, så kender du et sted her i Danmark hvor man kan købe det, så sig endelig til. Det må meget gerne være i Københavns området. Jeg er helt med på at man selv kan lave det, men på denne tid af året er det ikke til at få fingre i græskar, så det skal være græskar pure på dåse.
Opskrift på lækker pumpkin pie
Du skal bruge følgende til tærtedejen:
- 1 1/4 cup hvedemel
- 110 g smør
- 1 knsp salt
- 4 spsk kold vand
- 1 tsk æble eller hvidvin eddike
Sådan gør du:
- Blend mel, salt og smør.
- Tilsæt vand og eddike, og blend til dejen kun lige begynder at samle sig.
- Hæld dejen ud på bordet og ælt det let sammen.
- Stil på køl i 30 minutter.
- Rul dejen ud og kom den i et smurt tærtefad.
Du skal bruge følgende til fyldet:
- 1 dåse pumpkin pure
- 1 æg
- 3 æggeblommer
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 tsk muskatnød
- 1 spsk kanel
- 1/2 tsk ingefær pulver
- 1 knsp kinesisk femkrydderi
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du:
- Bland alle ingredienserne godt sammen, til en jævn masse.
- Hæld blandingen op i tærtefadet med tærtedejen.
- Tærten bages i en forvarmet ovn ved 210 grader i 15 minutter, hvorefter ovnen sættes ned på 175 grader og tærten bages videre i 30-35 minutter.
- Tærten er færdig når en tandstik kommer ren op 1 cm fra kanten. Midten må godt være lidt våd, da tærten fortsat bager, efter du har taget den ud af ovnen.
Når tærten er kold er den klar til servering. Server den gerne med en god klat flødeskum, eller lad dig inspirere af mit billede og gør som jeg, pynt kagen med flødeskum, lidt kanel og et par friske blomster.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar