Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Opskrift på lækker vegetarisk græskarsuppe

Opskrift på lækker vegetarisk græskarsuppe

Shiit det er koldt uden for! Vi er godt nok lige hjemvendt fra skiferie i Trysil, hvor vi var nede i minusgrader på -11 til -26 grader, men det er bare som om, at -1 grad her hjemme er meeeget koldere. Hvad sker der lige for det ? Vi skulle aldrig have pakket vores skitøj væk, jeg tror vi er nødt til, at finde det hele frem igen.

opskrift på græskarsuppe

Når det er så koldt udenfor, så er det virkelig dejligt at varme sig på en omgang brændvarm suppe, så hvorfor ikke varme sig på en omgang lækker græskarsuppe ? Det er efterhånden noget tid siden, at denne supper var på menuen, men hvis jeg kan få fingre i et hokkaido græskar, så kommer den på menuen igen i aften, for det kan jeg lige mærke, at vi alle trænger til her hjemme. Jeg er tosset med suppe og hvis jeg fik lov til at bestemme, så fik vi suppe flere gange om ugen, men nu er der jo 4 andre, der også skal tage hensyn til, så hvis jeg er heldig, så kan jeg få det sneget på menuen 1 gang om ugen.

Græskarsupper er blevet en af mine personlige favoritter, det skal dog lige siges, at jeg har maange favoritter når det kommer til suppe, hih. Det jeg især er vild med ved denne græskarsuppe er, den utrolig smukke farve, den lækre smag, den cremede og silkebløde konsistens, den korte ingrediensliste, den nemme opskrift og det, at den er hurtig og nem at lave. Jeg har gerne vores datter med i køkkenet, som min lille assistens og hun elsker, når hun får lov til at være med. Det er simpelthen så hyggeligt, at indrage ungerne i madlavningen. Hvis du endnu ikke har prøvet det, så inviter dem med ud i køkkenet.

Jeg laver gerne en dobbeltportion af opskriften, så vi har mad nok til 2 dage. Det er så dejlig nemt i en travl hverdag, for vi er altså en travl familie!  Toppingen på suppen variere jeg gerne, men min favorit topping er den på billedet; nudler, æg, ristede svampe, rødløg og forårsløg. Hvis du ønsker en vegansk udgave, så drop det smilede æg, nemt ikk ? Du kan også erstatte Naturli’ soya cuisine med en dåse kokosmælk istedet, mums siger jeg bare.

lækker efterårsmad - græskarsuppe

Opskrift på lækker vegetarisk græskarsuppe

Print Opskrift
Serveringer: 4 Forberedelsestid: 40 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm friskrevet ingefær
  • 0.5 tsk rød karrypasta
  • 1 kg hokkaido græskar
  • 7 dl grønsags boullion
  • Salt + peber
  • 1 Naturli' soya cuisine
  • Til topping:
  • Nudler, kogt
  • Svampe, ristede på en pande
  • Æg, smilende
  • Rødløg, fint snittet
  • Forårsløg, snittet på skrå

Instruktioner

1

Skrub hokkaido græskaret godt, alternativt kan det skrælles. TIP! Hvis skrællen er tynd så lad den blive på, den giver suppen en endnu smukkere farve.

2

Flæk hokkaioden, fjern alle kernerne og skær i grove tern.

3

Hak løg og hvidløg groft.

4

Kom lidt olie i en stor gryde og sauter ingefær og karrypaste.

5

Tilsæt løg, hvidløg og hokkaido og sauter i yderligere 2-3 minutter.

6

Dæk hokkaido med boullion og krydder med salt og peber. Lad det simre til hokkaidoen er mør, ca 30 minutter.

7

Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender, til den er cremet og helt glat.

8

Tilsæt Naturli' soya cuisine og varm op under svag varme. TIP! Naturli' soya cuisine skiller hvis den kommer op og koge for hurtigt.

9

Smag til med salt og peber inden servering

Server græskarsuppen brændvarm, med lækker topping og eventuelt et lækkert stykke brød ved siden af.

Velbekomme.

Nem græskarsuppe

 

Ingen kommentar

Skriv et svar