Bryllup

På udkik efter den perfekte bryllupslokation

Der der med at finde en bryllupslokation er virkelig ikke nemt, måske det ville hjælpe lidt, hvis vi havde fast sat et budget, men det har vi endnu ikke. Vi forsøger at søge lidt inspiration, for vi ved helt ærligt heller ikke, hvilke omgivelser vi helst vil være i. R har en drøm om at vi er omgivet at noget natur, jeg har et ønske om noget rustikt, så som en gammel vinkælder eller andet i den dur, men om disse ønsker kan indfries må tiden vise.

Hvis man har rigeligt med penge så kan man alt, men vi svømmer ikke i penge, så vi er også nødt til at finde noget inden for hvad vi mener er passende. Som sagt er der ikke fastlagt et budget endnu, vi er jo stadig i den spæde opstart, så lige nu kikker vi bare på, hvad der findes af muligheder, får tjekket priser m.m og de første fremvisninger er allerede booket i kalenderen. Mange steder skal man åbenbart booke minimum 1 år i forvejen, så det er vel egentligt ikke for tidligt at være på udkik ? Jo tidligere jo bedre.

Vielsen kommer til at forgå hvor det lige kan lade sig gøre, jeg har nemlig et brændende ønske om, at det er min gamle svømmeveninde der skal vie os. Hun er den sejeste præst der findes, så naturligvis er det hende der skal vie os! Hvis vi kan undgå et kirke bryllup, så gør vi helst det, men det afhænger naturligvis af hvad der kan lade sig gøre og hvilken årstid vi beslutter os for at blive gift. Der er lidt for mange beslutninger der skal taget, for ubeslutsomme mig, så det er godt, at R er med til at tage beslutningerne.

I søndags da vi var på bryllupsmesse, var vi der hovedsageligt for at søge inspiration til en bryllupslokation, desværre var der knap så mange stande med lige netop dette, men der var da et par spændende steder, som fik vakt vores opmærksomhed. Da vi kom hjem blev der regnet og kikket og regnet lidt mere, der blev igen lavet et Excel-ark, hvor alle tal blev skrevet ind, så vi har et samlet overblik over, hvad de forskellige ting vil ende op i. Nogle steder er klar mere attraktive for os end andre, men lige nu er vi nødt til, at se lidt forskellige lokationer, for at kunne danne os en ide om, hvad vi egentligt går og drømmer om. Hvis lokationen ligger for langt væk, så skal det være et sted, hvor vores gæster har mulighed for at overnatte, uden at det koster dem en bondegård, det er også en vigtig faktor for os.

Vi har virkelig haft svært, ved at finde forskellige bryllupslokationer, på trods af vores ellers ret så gode Google skills. Det har kun været de samme 10 lokationer der er kommet frem hver gang, uanset hvad vi har søgt på. Derfor tænker jeg lige, at jeg vil ridse de forskellige lokationer op, som vi har kikket på. Måske det kan hjælpe dig i din søgen efter en lokation, hvis du står i samme situation som os. Det skal lige siges, at disse lokationer kun er på sjælland.


Vi har kikket på No1 Domus Portus som holder til i købehavn Ø. Deres menu lyder super lækker, de har virkelig fornuftige priser og et kæmpe pluds er, at det ligger i københavn og alle vores gæster derfor meget nemt kan komme hjem. Minus er, at deres lokale ligger lige ud til Nordhavn station og ikke i smukke omgivelser, som vi helst ser os selv i, på ligenetop denne dag. De levere også mad ud af huset, så skulle vi beslutte os for, at arrangere det hele selv, så kunne dette måske godt være løsningen for os. Det er ihvertfald værd at have med i baghovedet.


Langelinie Pavillonen har jeg også kikket lidt på. Igen er lokationen helt eminent og på en smuk og solrig dag, er jeg sikker på, at det kunne gå hen og blive helt perfekt. Det ligger også i København Ø tæt på stationen, så det er nemt for alle at komme til og fra. De skulle lave super lækker mad, men jeg kender endnu ikke deres priser, så jeg er ret spændt på at hører dem. Måske er det helt uden for vores prisklasse, men det er altid værd, at hører nærmere ind til. Jeg glæder mig til at der tikker en mail ind fra dem, hvor de forhåbentligt kan oplyse lidt om deres forskellige priser.


Et af de steder jeg især er ret tosset med ud fra papiret er Copenhagen Admiral hotel. De holder også til inde I københavn, med en ret så lækker lokation lige ud til vandet. Igen er det nemt for vores gæster at komme til og fra, og for dem der ikke gider at tage hjem, er der mulighed for at booke et værelse. Det er simpelthen så praktisk. Deres menu sammensætning lyder virkelig skøn og så er det en virkelig god pris, iforhold til hvad vi ellers har kikket på. Her lyder det til, at man får lidt ekstra for pengene og det man ikke får, det kan man tilkøbe, igen til en fornuftig pris. Det er bestemt et sted, der skal arrangeres et besøg/fremvisning hos, så vi kan se om det er noget for os.


Et af de steder vi også er faldet for, er Bernstorff slot, hvilket er ret så praktisk, da det ligger nærmest lige rundt om hjørnet. Slottet ligger i Gentofte, igen super praktisk lokation, da alle gæster har mulighed for at tage hjem. Dem der ikke gider hjem, kan booke et værelse på slottet og spise brunch med os næste morgen, simpelthen så hyggeligt. Jeg er sikker på, at slottet er mindst lige så smukt om efteråret, som det er om sommeren. Hvis vi vælger denne lokation, så vil vi nemlig holde et august, september eller oktober bryllup, det er lige hvad vi kan få til at hænge sammen med at spare op m.m. Priserne ser ok fornuftige ud, naturligvis alt efter hvilken menu-pakke man vælger og hvilke tilkøb der er nødvendige. Bernstorff slot skal uden tvivl besøges, så der kan stilles spørgsmål, indhentes tilbud og se om det er de helt rigtige omgivelser for os.


 

Rungstedgaard havde en stand ude på Bryllypsmessen, så der fik vi en snak om de forskellige bryllupsmuligheder de har, samt priser på disse. Det er uden tvivl en utrolig smuk lokation, med den smukkeste udsigt. Det ville være et skønt sted at holde bryllup, men deres priser er til den høje side, ihvertfald set ud fra vores øjne, hvor det vil være nødvendigt med nogle tilvalg til menu-pakken, for at vi kan få den bryllupsfest vi ønsker. Det er ikke fordi deres priser er urimelige, havde vi pengene ville jeg elske at holde vores bryllupsfest hos dem, men det er mere end hvad vi gerne vil give og det skal der jo også være plads til.


 

Søhuset konferencecenter var også på bryllupsmessen, så her fik vi også en god snak. De har mange gode muligheder, rigtigt fine priser, her får man meget for sine penge iforhold til andre steder. Omgivelserne er smukke, der er store panorama vinduer så man kan nyde den smukke udsigt. Konferencecenteret ligger ned til en lille sø, hvor der er mulighed for, at man kan blive viet, hvis vejret naturligvis tillader det. Vi bor jo i Danmark, så man kan aldrig regne med vejret. Søhuset ligger i Hørsholm, også en fin lokation, da man stadig kan komme hjem med en taxa til samme pris, som det koster at tage en taxa hjem fra københavn, når vi er i byen. Det eneste minus ved dette sted er, at det er et konferencecenter, men det skal bestemt ikke afholde os fra, at tage et ekstra kik på stedet. Vi har allerede besluttet os for, at vi skal booke en tid til en fremvisning.


Kokkedal slot er uden tvivl drømme stedet. De smukkeste omgivelser til at holde et romantisk og intimt bryllup. Igen en skøn lokation, hvor der er mulighed for at tage hjem, eller booke et værelse til overnatning, hvor man dagen efter kan spise fælles brunch. Der er bare et eller andet betagende ved ligenetop dette slot, sådan har jeg haft det siden jeg var barn, hvorfor ved jeg ikke, heh. De smukke omgivelser afspejler sig naturligvis i prisen, hvilket gør, at det for os bliver meget mere, end hvad vil give for et bryllup. Havde jeg pengene, så var det her nok stedet hvor brylluppet skulle afholdes.


 

Skjalm hvide hotel fandt vi også på bryllupsmessen, de havde travlt da vi var fordi deres stand, så vi blev enige om, at tage kontakt til når vi var kommet hjem istedet. Hverken R eller jeg er de super tålmodige typer, heh. Skjalm Hvide er et af de bryllupslokationer der står højt på vores interesseliste, hov var der lige en der sagde liste igen, hihi! Det ser ud til, at være et godt sted at holde en bryllupsfest, priserne er rigtig gode, især når man kikker på alt hvad man får for pengene, med lidt ekstra tilvalg, vil det gå hen og blive helt perfekt. Skjalm hvide ligger i Slangerup, ikke just en favorit lokation men fordelen er, at vores gæster kan overnatte på hotellet og så kan vi spise brunch sammen, den efterfølgende morgen. Det er noget jeg synes er smadder hyggeligt, men om jeg synes at det er hyggeligt på dagen er jo svært at sige hihi. Vi har allerede booket et møde/fremvisning og jeg glæder mig meget, til at se om det måske kunne gå hen og blive stedet der vinder vores hjerter og glæder vores pengepung.


 

Herthadalen, nok et af de smukkeste steder at blive gift og måske også, det perfekte stedet for os, det er ihvertfald et total drømmested for mig! Herthadalen ligger i Lejre, hvilket egentligt at fint nok, der er intet galt med lokationen, men problemet for os er, at der ikke er nogle steder hvor vi eller vores gæster kan overnatte. Der er alt for langt til det nærmeste hotel, det nærmeste er et vandrehjem og det kan jeg på ingen måde tilbyde vores gæster. Jeg har boet på de vandrehjem jeg skulle og flere til, da det oftes var der, vi boede når vi var til stævner eller på træningslejre med svømmeklubben. Det er simpelthen så ærgerligt, at der ikke er overnatningsmuligheder, ellers er jeg sikker på, at dette ville være vores bryllupslokation! De smukke omgivelser og de romantiske lokaler er simpelthen så tiltalende, og især deres koncept med økologi og ikke mindst lækker mad taler til mig- Frk. øko og veganer freak, hi! Priserne er gode, man får meget for pengene og her er jeg ikke sikker på, at vi ville behøve at tilvælge noget ekstra. Jeg er SÅ satans ærgerlig over, at vi ikke kan holde bryllypsfest her. Måske man skulle undersøge hvad det koster at leje en bus, hmm. Det tror jeg at jeg må gøre, jeg er ikke klar til at afskrive denne lokation endnu!


 

Kragerup Gods fik vi en god snak med på bryllupsmessen. Godset har de smukkeste omgivelser og ikke mindst, en gammel smuk vinkælder, som gør at dette sted er lige noget for mig. Vis mig en gammel vinkælder, så er jeg solgt med det samme, heh. Priserne er i den høje ende, ihvertfald med de tilvalg der er nødvendige for os, det er dyre overnatninger for vores gæster og det kan vi simpelthen ikke byde dem. De skal ikke ‘bøde’ for vores valg af lokation, dette gør at det ikke bliver lokationen for os. Smadder ærgerligt, for jeg er sikker på, at det er et smukt sted at holde bryllup. Vi har ihvertfald kun hørt rigtig godt om stedet!


Endnu et af de der utrolig smukke steder er, Havreholm Slot. Havreholm ligger i Hornbæk og er sådan lidt midt imellem agtig, hvor jeg tror at nogle gæster ville tage hjem og andre ville overnatte. Jeg er ret tosset med de smukke omgivelser og jeg ville virkelig elske, at få taget bryllupsbilleder på denne lokation. I de smukke omgivelser kan det kun blive godt! Overnatningerne er til den dyre side, hvis man sammenligner med nogle af de andre steder, vi har kikket på, men måske det kan forhandles lidt ? Alt er vel til forhandling, hih. Deres bryllups menu lyder meget tiltalende og priserne er egentligt meget fair, men med de nødvendige tilvalg for os, vil det igen gå hen og blive til den dyre side. Øv bøv for os.


 

Dragsholm slot har vundet R’s hjerte. De har en michelin stjerne og det udgør nærmest det hele for R. God mad, smukke omgivelser og godt selvskab er den perfekte cocktail for R, også for mig, men det er det der betyder allermest for R. Deres priser er fair, måske lidt højere end andre steder, men hvis man tænker på, at de har en michelin stjerne, så synes jeg faktisk, at det er billigt sluppet. Slottet ligger i Hørve, hvilket også betyder, at alle er nødt til at overnatte på slottet. Priserne på en overnatning er en bekostelig affære og jeg er ikke helt sikker på, at jeg vil byde mine gæster det. Jeg påtænker at undersøge, hvad det eventuelt vil koste at fikse en bus til noget hjemmetransport, til de gæster der ikke vil overnatte. Dragsholm slot skal der helt sikkert bookes en fremvisning hos, så må vi regne på om vi har lyst til at bruge den sum penge på et bryllup, for jeg er sikker på, at dette sted er det hele værd!


 

Næsbyholm slot minder mig om noget fra en gammel dansk film, ja jeg er kæmpe fan af gamle danske film, dog mest dem der er i farver, men sort/hvid går i enkelte tilfælde også an. Næsbyholm slot ligger i Glumsø, hvilket betyder, at vores gæster igen vil være nødt til at overnatte, det er vel også helt fint, men det er en bekostelig affære at booke værelser og jeg tror faktisk heller ikke, at der vil være nok værelser til alle vores gæster. Det er heldigvis et first world problem, som vi eventuelt må tag, hvis vi vælger at holde vores bryllup her. Deres bryllups-menu-pakke er yderst tiltalende og så er det til en ret så fin pris, der hvor det går hen og bliver en bekostelig affære er, at man skal betale en stor sum penge for leje af slottet, se så går det lige pludselig hen og bliver en pris til den høje side. Vi har dog ikke ladet os skræmme væk af dette. Jeg har booket en fremvisning af slottet og så må vi jo se, om det er noget for os, for så må vi jo regne lidt ekstra på tingene. Jeg er meget spændt på at se slottet, måske det går hen og bliver lidt for højtidligt for os, men det finder vi kun ud af, ved at se stedet.


De første fremvisninger er booket, dog først i februar, da begge vores kalendre er tæt booket den næste måned, men jeg glæder mig som et lille barn, til at se de forskellige steder og få dannet mig et indtryk over, hvad jeg og ikke mindst R, går og drømmer om. Jeg tager mit kamera med på tur, så jeg forhåbentligt kan få knipset et par billeder, som jeg kan smide på bloggen, sammen med mit og R’s indtryk og mening om stedet, så du kan godt forberede dig på lidt bryllups spam, hihi. Hvis du har nogle gode forslag til en bryllupslokation, så smid endelig en kommentar, jeg vil elske at hører fra dig.

1 kommentar

  • Reply
    Rene Asmussen
    29. september 2019 at 21:53

    Super fin artikel :). Jeg har lige delt din på min Facebook væg.

  • Skriv et svar