Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Nok verdens bedste opskrift på vegansk leverpostej

Nok verdens bedste opskrift på veganske leverpostej

Nu hvor vi er hjemme fra skiferie, så er det for alvor tid til, at komme tilbage på rette sport igen. På mandag går turen atter i fitness og så skal der altså startes en ny rutine, så jeg igen kan komme tilbage, hvor jeg var inden jeg blev ramt af min knæskade. Mit knæ er egentligt ikke blevet bedre, men nu er der gået 7 måneder og jeg er simpelthen for utålmodig, så nu starter jeg skisme op igen, om mit knæ vil det eller ej. Planene var faktisk, at jeg skulle begynde at cykle på arbejde igen, men det har jeg måtte sande, simpelthen er for koldt til mig, så det må lige vente 1 måneds tid endnu.

Hvis du har fulgt lidt med på bloggen, så ved du, at jeg hovedsageligt lever som vegetar/veganer. Jeg spiser stadig kød, men der er meeget langt imellem, at det kommer indebors. Jeg elsker simpelthen røde bøffer for meget, til helt at droppe dem. Jeg er vel en form for skabs veganer, eller hvad man nu engang kan kalde mig, hih, feel free to judge.

Hvis du lever som vegetar eller veganer, så kender du måske godt det der med, at man savner at kunne lave en lynhurtig håndmad, med en omgang smørpålæg. Her har jeg normalt bare tyet til en flad leverpostejsmad, med et par rødbeder på, så savnet har været stort, til denne type for hurtig mad. Jeg har derfor eksperimenteret lidt med at lave en vegansk udgave af en leverpostej og nu er jeg endelig kommet frem til den helt rette opskrift, ihvertfald hvis jeg selv skal sige det.

Min fortolkning af en vegansk udgave af leverpostej aka løverpostej, eller måske man bare skulle kalde det for en postej ? Hmm, hvad synes du ? Når men tilbage igen, min fortolkning af en vegansk udgave af leverpostej smager helt fantastisk. Den har samme konsistens og samme farve, som den klassiske leverpostej vi alle sammen kender, fra køledisken i supermarket. På den måde snyder jeg min hjerne fra første øjekast, hvilket gør, at jeg allerde kan lide den inden jeg sætter tænderne i den. Det er sjovt som man kan snyde hjernen!

Opskriften er super nem at lave og den giver en stor portion, så der er rigeligt til et helt selskab. Jeg lavede postejen i flere små foliebakker, de var på størrelse med en stor muffinform, så de var nemmere at fryse ned. Jeg elsker når tingene er nemme og hvad er nemmere, end at kunne hive lidt pålæg ud af fryseren ? Hvis du er til varm leverpostej, så smager denne postej helt viderunderlig lige når den er kommet ud af ovnen, bare husk, at den er meeget varm lige når den er kommet ud. Et lille tip, prøv denne veganske leverpostej imens den stadig er lun, på en skive stenalder brød, toppet med lidt stegte champignoner, mums siger jeg bare!

opskrift på vegansk leverpostej, postej eller løverpostej

Nok verdens bedste opskrift på vegansk leverpostej

Print Opskrift
Serveringer: 15+ Forberedelsestid: 45 minutter

Ingredienser

 • 75g røde linser
 • 1 terning grøntsags boullion
 • 60g kikærter
 • 60g hvide bønner
 • 1 porre
 • 500g champignonger
 • 270g blomkål
 • 80g hasselnødder
 • 7 spsk soyasauce, smag til
 • 1 spsk timian
 • 1 spsk rosmarin
 • 0.5 tsk muskatnød, smag til
 • Rigeligt med friskkværnet peber
 • 4 spsk majsmel, eller anden type mel

Instruktioner

1

Kom linser og boullion terning i en gryde og kog linserne møre. Når de er færdig kogte, drænes eventuelt overskuds vand fra.

2

Samtidig koges blomkål til det er mørt, ca 5 minutter.

3

Vask og snit porre og champignoner.

4

Sauter porrer og champignoner i ca. 15 minutter, til alt væske er fordampet og grøntsagerne er brunet af.

5

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til du har en helt glat og jævn postej. Husk at smage til undervej, måske du vil have din postej lidt ekstra krydret, eller du savner en bestemt smag, så er det nu du skal tilsætte krydderierne.

6

Kom din postej i en rugbrødsform, eller anden form og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.

7

Lad din postej afkøle på en bagerist og opbevar den på køl

Nyd den lækre leverpostej på et godt stykke brød, toppet med lige det dit hjerte begærer.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

grøntsags leverpostej

21 Kommentar

 • Reply
  Mie Andersen
  20. december 2018 at 6:40

  mange tak for opskriften

  • Reply
   Camilla
   25. december 2018 at 10:08

   Hej Mie
   Velbekomme 😊
   Glædelig jul og godt nytår 🎄
   Mvh Camilla

   • Reply
    Henriette
    16. december 2019 at 18:56

    Hej
    Spændende opskrift 😀 men et spørgsmål, kikærterne skal de ikke udblødes og koges, eller er det underforstået at de er kogte?
    Jeg er ny i feltet 😉

    • Reply
     Camilla
     15. januar 2020 at 10:58

     Hej Henriette
     Du har helt ret, det er mig der ikke har været uddybbende nok 🙈 Jeg bruger altid kikærter på dåse, her er de nemlig allerede udblødte. Så hvis du ikke bruger kikærter på dåse, så skal da naturligvis være udblødte 😊 Jeg håber det var svar nok?
     Mvh Camilla

     • Henriette
      15. januar 2020 at 11:47

      Udblødes men ikke koges

     • Camilla
      15. januar 2020 at 11:48

      Præcis. De skal blot udblødes 😊

     • Henriette
      15. januar 2020 at 15:31

      Tak 🙂

 • Reply
  Janni
  6. januar 2020 at 6:35

  Egner den sig til frys?

  • Reply
   Camilla
   15. januar 2020 at 10:59

   Hej Janni
   Ja det gør den. Jeg laver gerne flere små portioner og fryser dem ned, så der altid er lidt på lager 😊
   Mvh Camilla

 • Reply
  Jette
  16. marts 2020 at 10:29

  Hej
  Jeg vil gerne prøve at lave denne opskrift og har læst kommentarerne ovenfor
  Hvad med de hvide bønner? Hvad skal der gøres ved dem inden de tilsættes?
  Når jeg skal lave noget nyt har jeg brug for mere forklaring så tingene ikke mislykkes og jeg mister lysten 😗
  Bedste hilsener
  Jette

  • Reply
   Camilla
   21. marts 2020 at 11:36

   Hej Jette
   De kommes med i foodprocessoren og bliver blendet til en glat og jævn postej 😊
   Mvh Camilla

 • Reply
  Jette
  21. marts 2020 at 12:50

  Kogte går jeg ud fra eller?? 😉

 • Reply
  susanne
  11. april 2020 at 8:52

  Hej Camilla . Nu skal denne prøves men har ikke lige blomkål ,er der andet jeg kan bruge ? En ny veganer på 69 år.

  • Reply
   Camilla
   12. april 2020 at 11:22

   Hej Susanne
   Jeg har faktisk ikke prøvet opskriften med andet end blomkål, men vil næsten tro, at broccoli fungere lige så fint 😊
   Velkommen til en helt ny verden – stærkt at du er hoppet med på vognen 💪🏻😀
   Rigtigt god påske.
   Mvh Camilla

 • Reply
  susanne
  18. april 2020 at 8:43

  Hej Camilla ..
  Så har jeg prøvet din leverpostej,men med broccoli og den blev rigtig god.Har også frosset i små potioner.
  den ligger på min Instagram under Sannefarmor..Rígtig god weekend

 • Reply
  Helle
  12. juni 2020 at 18:28

  Du har ganske ret – det er verdens bedste postej! JEG ELSKER den og spiser den hver dag med enten ristede løg eller rødbeder o.l. Super nem at lave og fantastisk smag. Tusind tusind tak : )

  • Reply
   Camilla
   12. juni 2020 at 20:45

   Hej Helle
   Tusind tak for din søde kommentar 😀 Dejligt at du også er tosset med den 😊
   Mvh Camilla

 • Reply
  Tabitha R
  24. februar 2021 at 16:06

  Hej.
  Skal det bages inden det fryses ned?
  Eller kan man fryse det direkte ned efter det er blendet? Og hvor længe kan det holde sig på køl når det er tøet op? Går ud fra man bare kan tø dem op og sætte dem på køl, eller skal de så bages igen?

  • Reply
   Camilla
   24. februar 2021 at 18:53

   Hej Tabitha
   Jeg bager det altid inden det fryses ned og når jeg så skal bruge det, så hiver jeg det frem fra fryseren og lader det tø op uden at bage det igen.
   Vi har typisk spist det i løbet af et par dage 😊
   Mvh Camilla

 • Reply
  Marianne
  14. december 2022 at 22:48

  Kikærter og hvide bønner: er det 60 g tørrede eller 60 g udblødte? Kikærterne skal ikke koges; skal bønnerne så heller ikke? Hvis man bruger nogen fra dåse, er de jo kogt – både kikærter og bønner!

 • Reply
  Susanne
  14. marts 2023 at 1:13

  Tak for alletiders opskrift ,den smagte virkelig godt.
  Og har frosset resten👏😋😊

 • Skriv et svar