Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Nok verdens bedste opskrift på vegansk leverpostej

Nok verdens bedste opskrift på veganske leverpostej

Nu hvor vi er hjemme fra skiferie, så er det for alvor tid til, at komme tilbage på rette sport igen. På mandag går turen atter i fitness og så skal der altså startes en ny rutine, så jeg igen kan komme tilbage, hvor jeg var inden jeg blev ramt af min knæskade. Mit knæ er egentligt ikke blevet bedre, men nu er der gået 7 måneder og jeg er simpelthen for utålmodig, så nu starter jeg skisme op igen, om mit knæ vil det eller ej. Planene var faktisk, at jeg skulle begynde at cykle på arbejde igen, men det har jeg måtte sande, simpelthen er for koldt til mig, så det må lige vente 1 måneds tid endnu.

Hvis du har fulgt lidt med på bloggen, så ved du, at jeg hovedsageligt lever som vegetar/veganer. Jeg spiser stadig kød, men der er meeget langt imellem, at det kommer indebors. Jeg elsker simpelthen røde bøffer for meget, til helt at droppe dem. Jeg er vel en form for skabs veganer, eller hvad man nu engang kan kalde mig, hih, feel free to judge.

Hvis du lever som vegetar eller veganer, så kender du måske godt det der med, at man savner at kunne lave en lynhurtig håndmad, med en omgang smørpålæg. Her har jeg normalt bare tyet til en flad leverpostejsmad, med et par rødbeder på, så savnet har været stort, til denne type for hurtig mad. Jeg har derfor eksperimenteret lidt med at lave en vegansk udgave af en leverpostej og nu er jeg endelig kommet frem til den helt rette opskrift, ihvertfald hvis jeg selv skal sige det.

Min fortolkning af en vegansk udgave af leverpostej aka løverpostej, eller måske man bare skulle kalde det for en postej ? Hmm, hvad synes du ? Når men tilbage igen, min fortolkning af en vegansk udgave af leverpostej smager helt fantastisk. Den har samme konsistens og samme farve, som den klassiske leverpostej vi alle sammen kender, fra køledisken i supermarket. På den måde snyder jeg min hjerne fra første øjekast, hvilket gør, at jeg allerde kan lide den inden jeg sætter tænderne i den. Det er sjovt som man kan snyde hjernen!

Opskriften er super nem at lave og den giver en stor portion, så der er rigeligt til et helt selskab. Jeg lavede postejen i flere små foliebakker, de var på størrelse med en stor muffinform, så de var nemmere at fryse ned. Jeg elsker når tingene er nemme og hvad er nemmere, end at kunne hive lidt pålæg ud af fryseren ? Hvis du er til varm leverpostej, så smager denne postej helt viderunderlig lige når den er kommet ud af ovnen, bare husk, at den er meeget varm lige når den er kommet ud. Et lille tip, prøv denne veganske leverpostej imens den stadig er lun, på en skive stenalder brød, toppet med lidt stegte champignoner, mums siger jeg bare!

opskrift på vegansk leverpostej, postej eller løverpostej

Nok verdens bedste opskrift på vegansk leverpostej

Print Opskrift
Serveringer: 15+ Forberedelsestid: 45 minutter

Ingredienser

 • 75g røde linser
 • 1 terning grøntsags boullion
 • 60g kikærter
 • 60g hvide bønner
 • 1 porre
 • 500g champignonger
 • 270g blomkål
 • 80g hasselnødder
 • 7 spsk soyasauce, smag til
 • 1 spsk timian
 • 1 spsk rosmarin
 • 0.5 tsk muskatnød, smag til
 • Rigeligt med friskkværnet peber
 • 4 spsk majsmel, eller anden type mel

Instruktioner

1

Kom linser og boullion terning i en gryde og kog linserne møre. Når de er færdig kogte, drænes eventuelt overskuds vand fra.

2

Samtidig koges blomkål til det er mørt, ca 5 minutter.

3

Vask og snit porre og champignoner.

4

Sauter porrer og champignoner i ca. 15 minutter, til alt væske er fordampet og grøntsagerne er brunet af.

5

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til du har en helt glat og jævn postej. Husk at smage til undervej, måske du vil have din postej lidt ekstra krydret, eller du savner en bestemt smag, så er det nu du skal tilsætte krydderierne.

6

Kom din postej i en rugbrødsform, eller anden form og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter.

7

Lad din postej afkøle på en bagerist og opbevar den på køl

Nyd den lækre leverpostej på et godt stykke brød, toppet med lige det dit hjerte begærer.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

grøntsags leverpostej

2 Kommentar

 • Reply
  Mie Andersen
  20. december 2018 at 6:40

  mange tak for opskriften

  • Reply
   Camilla
   25. december 2018 at 10:08

   Hej Mie
   Velbekomme 😊
   Glædelig jul og godt nytår 🎄
   Mvh Camilla

  Skriv et svar