Så langt tilbage som jeg husker, har dette stenalderbrød, været på min top 5 liste over favoritbrød. For alt for mange år siden, startede Rasmus med at lave det lækre stenalderbrød, men som åren er gået, er det blev min lille tjans. Det er en super hyggelig tjans og som prikken over I’et, så smager brødet helt exceptionelt godt.
Det er ufattelig længe siden, jeg sidst har bikset det her lækre brød sammen, men efter et par timer i selvskab med en af mine dejlige veninder, så vendte lysten pludselig tilbage igen. Hun serverede nemlig stenalderbrød med lækker lækker ost, mums! Hun følger LCHF livstilen og der må man vidst godt få en masse fedt, men ingen kulhydrater. Det er en helt anden måde at leve på, end hvad jeg er vant til med en kostplan, så jeg har nu tilpasset det, så jeg godt kan få 1 skive stenalderbrød med en skive ost på, det er bare om at ændre lidt på planen, så kalorierne stemmer ved sengetid. Hele brødet indeholder omkring 4300 kcal, jeg skærer det ud i 25 stykker og så indholdet hvert stk onkring 172 Kcal.
Hvis du ikke har smagt et stenalderbrød før, så er du virkelig gået glip af noget! Jeg vil på det varmeste anbefale dig, at give dig i kast med det her brød. Det smager ubeskrivelig godt og alle gluttenallergikere kan uden problemer spise det. Brødet er nemlig lavet på, nødder, frø, æg og lidt olie. En fantastisk kombination af ingredienser, som giver noget af en smagseksplosion i munden, mums.
Brødet er dejlig nemt at lave, giver minimal opvask, det tager ingen tid at bikse sammen og så kan det faktisk fryses ned. Er det lige smart eller hvad ? Når brødet er helt afkølet, skærer jeg det ud i passenden skiver og fryser det ned. Når jeg så har lyst til et stykke, så tager jeg det ud af fryseren og giver det 30 sek – 1 minut i mikroen og bum, så er der serveret. Det er simpelthen så genialt og jeg elsker at det er så simpelt.
Opskrift på det lækreste stenalderbrød.
Du skal bruge følgende:
- 100g græskarkerner
- 100g solsikkekerner
- 100g hørfrø
- 100g sesamfrø
- 65g mandler
- 65g hasselnødder
- 65g valnødder
- 1 tsk fint salt
- 5 æg
- 0.5 dl olivenolie, af god kvalitet
Sådan gør du:
Kom alle kerner, nødder og frø i en foodprocessor og blendt det hurtigt igennem. TIP! Det skal ikke blendes for fint, det skal stadig være groft.
Kom nødde blandingen i en skål og tilsæt salt og æg. Rør det godt sammen til en klistret nøddedej.
Tilsæt olien og rør det godt sammen.
Kom dejen i en smurt silikone brødform, eller i en brødform foret med bagepapir.
Bag brødet i en 160 grader varm ovn, i 1 time. BEMÆRK! Ingen varmluft.
Lad brødet afkøle på en bagerist.
Stenalderbrødet er en perfekt erstatning for et normalt rugbrød. Jeg elsker det især med et stykke ost eller lidt pølse, mums.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar