Føj for helvede, kan I holde varmen ?! Jeg er ved at smelte og kan på ingen måde holde til det. Lige nu har jeg smidt mig ude i skyggen ude i haven, mens ungerne bader i badebassinet. Jeg har det bedst når vi er på de der 23-25 grader med lidt vind,. De her dage hvor vi er oppe på over 30 grader, kan jeg ikke finde ro nogle steder. Men det kender du sikkert alt til selv.
I går havde vi en lege-bade-frokost-hygge-aftale hos en af Kian’s legekammeraters forældre. Det er et hold forældre, som vi også ser privat og kommer rigtig godt ud af det med. Der er faktisk en del af Kian’s legekammeraters forældre vi også ser privat, når jeg lige tænker mig om. Når men vi havde aftalt, at jeg skulle havde kage med, så jeg biksede den her lækre lette sommerkage sammen.
Lige inden vi skulle ud af døren, skrev de at vi ikke behøvede at have kage med, men at vi meget gerne måtte tage noget pålæg med, til frokosten istedet. Heldigvis havde jeg lige lavet en portion skinkesalat og æggesalat, hvilket jo var ret heldigt. Ungerne blev helt vilde, for så var der mere kage til dem efter aftensmaden.
Efter aftensmaden blev kagen serveret, ganske som lovet og den blev spist lynhurtigt. Jeg har aldrig oplevet at vi, en familie på 5, har spist en hel kage alene, men det gjorde vi altså. det må jo være et godt tegn. Den var virkelig lækker. Det er en let og frisk sommerkage, som er fantastisk at bruge som en dessert, eller som en hyggekage ved besøg. På en varm sommerdag har man sjældent lyst til noget der er for tungt og for mit vedkommende også for sødt, så der er den her kage et fantastisk alternativ.
Jeg er sikker på, at kagen vil smage mindst lige så godt, hvis du erstatter hindbærene med blåbær, eller måske enda med jordbær. Kunne også godt forestille mig, at den ville smage himmelsk med en appelsinskum og frisk skåret appelsinkød. Mums det må jeg prøve næste gang.
sommerkage af mandel-hindbærbund, hindbærskum og friske hindbær
Print OpskriftIngredienser
- 3 æggehvider
- 150g sukker
- 150g mandelmel
- 1 pose frosne hindbær
- 3 dl piskefløde
- Friske hindbær
Instruktioner
Pisk æggehviderne stive
Tilsæt sukker lidt efter lidt, og pisk til en let, glansfuld og luftig marengsskum.
Vend mandelmelet med en let hånd i marengsskummen.
Tilsæt 2 håndfulde frosne hindbær til mandel-marengsskummen og vend det med en let hånd*.
Fordel mandel-hindbær-marengsskummen i et jævnt lag i en bageform og bag ved 175 grader i 45 min.
Når kagen er færdig, sættes den til afkøling.
Når kagen er kold piskes piskefløden til en stiv flødeskum.
Resten af hindbærene moses meget let med en gaffel og vendes i den stive flødeskum.
Fordel hindbærskummen på kagebunden og pynt med friske hindbær.
Noter
*Lad posen med de frosne hindbær stå i køleskabet, da de skal bruges senere og gerne må være tøet op inden de vendes i flødeskummen.
Husk at bagetiden kan variere. Jeg benyttede en rund springform på 20 cm til denne kage.
Vi serverede kagen med et glas iskoldt Asti, mums det var godt!
19 Kommentar
Patricia
3. august 2018 at 19:22Kan man lave den aftenen før og smide den i køleskabet?
Camilla
3. august 2018 at 21:16Hej Patricia
ja sagtens, det har jeg gjort flere gange og altid med et lækkert resultat 😊
Rigtig god fornøjelse
Mvh Camilla
Amanda
18. september 2018 at 22:26Jeg bager ikke så tit men i dag valgte jeg at bage denne til min brors fødselsdag. Men jeg var meget i tvivl om hvad ovnen skal stå på? Er det varmt luft eller varmluft med blæser eller? Kagen blev god men marengsbunden var lidt off. Så jeg undrede mig.
Kh Amanda
Camilla
19. september 2018 at 9:45Hej Amanda
Kagen bages ved almindelig varme, ingen varmluft. Hvis du godt vil bage den ved varmluft, så reducer lidt i graderne og hold godt øje med kagen, så den ikke bliver for brændt i overfladen 😊
Vær obs på, at det ikke er en dissideret marengsbund, så resultatet vil ikke ende ud som en marengs. Du kan se konsistensen på bunden, på nogle af billederne længere oppe i indlægget 😊
Mvh Camilla
Emilie
11. juni 2019 at 18:09tror du man kan bage bunden og så fryse den ned et par dage inden brug?
Camilla
11. juni 2019 at 19:29Hej Emilie
Det tror jeg desværre ikke at du kan. Bunden er bedst på dagen 😊
Mvh Camilla
Natascha
21. oktober 2021 at 9:38Det har jeg gjort og den var stadig super lækker.
Louise Eskedal Jensen
19. maj 2020 at 19:04Hej Camilla
Hvor mange mennesker er kagen beregnet til? Jeg skal bage kage til 13 personer og der skal jo gerne være nok 😊🌺.
Vh Louise
Camilla
19. maj 2020 at 19:06Hej Louise
Det afhænger af hvor store stykker I skal have, men jeg ville nok bage 2 kager – just in case 😊 Hellere for meget kage end for lidt.
Mvh Camilla
Louise
13. juni 2020 at 12:05Hej 🙂
Lækker kage!
Bliver bunden blød og kedelig hvis den kommer i køleskabet dagen før.?
Vikle elske at lave den dagen før, men skal man så lave den helt klar eller bare bunden i køleskabet?
Tak for svar
Kh. Louise
Camilla
13. juni 2020 at 16:33Hej Louise
Den er absolut bedst på dagen den bliver bagt. Bunden bliver ret kedelig når den har været for længe på køl – over et døgn. Du kan med fordel lave hindbærskummen dagen før og stille på køl, så det kun er bunden du skal lave på dagen 🙂
Mvh Camilla
Sanne Grøn
29. juli 2020 at 11:03Jeg forsøger at spice LCHF. Ved du om man ville kunne lave den med sukrin/sødemiddel i stedet for sukker og uden bær hvis man ikke lige har dem? 🙂 . Det er svært at finde kagebunde som fungerer godt uden hvedemel.
Camilla
29. juli 2020 at 11:12Hej Sanne
Jeg har aldrig prøvet at lave den med sukrin, men det er da et forsøg værd at prøve 😊 Man kan sagtens lave bunden unden bær 😊
Mvh Camilla
Susanne Nissov
31. januar 2021 at 22:59Herlig kage!! Jeg havde ikke noget mandelmel så brugte mandler hakket med stavblender stedet for!
Camilla
31. januar 2021 at 23:05Hej Susanne
Herligt trick, det vil jeg huske, hvis jeg en dag står og mangler mandelmel 😀
Mvh Camilla
Helle Sønnichsen
6. august 2021 at 15:52Jeg vil gerne vide om det er affedtet mandelmel, eller bare mandelmel? Da jeg kunne tænke mig at prøve opskriften, men der er vel forskel på mandelmel?
Helle
Camilla
7. august 2021 at 20:20Hej Helle
Jeg har lavet den på almindelig mandelmel ☺️ Rigtig god fornøjelse med bagning – den smager helt vidunderligt, så du kan godt glæde dig 🌷
Mvh Camilla
Helle
14. august 2021 at 17:03Nu har jeg bagt kagen som var et stort hit, dog havde jeg en svigerdatter, der gerne ville have haft et stykke men da hun har pco tåler hun ikke sukker eller hvedemel. Så det er fint den er med mandelmel, kan sukker skiftes ud med sukrin eller sukrin gold?
Mvh Helle
Camilla
20. august 2021 at 14:51Hej Helle
Dejligt at kagen var et hit – det er den bestemt også her hjemme 😊
Jeg har ikke selv forsøgt at erstatte sukker med sukrin, men det er bestemt er forsøg værd!
Mvh Camilla