Sæsonens sidste rabarberhøst fra haven, blev brugt på at bage 2 møg lækre kager. Den ene kage, blev denne ret lækre æble/rabarberkage med en sprød crumble på toppen. Normalt plejer jeg kun at bage kagen med æbler, men jeg tænkte at det ikke ville skade også at prøve med lidt rabarber. Det kan jeg så oplyse på ingen måde skadede, kagen blev tværtimod lige et tand mere lækker, hvilket jeg ikke troede kunne lade sig gøre, men det blev den altså efter min mening.
Jeg elsker svampet kager, så denne kager er lige blevet en af mine absolut yndlingskager. Der er masser af marcipan i dejen og en ordentlig portion frisk frugt i kagen, som alle bidrager til, at gøre kagen lækker og svampet. Jeg bagte kagen i 1 time og 20 minutter, grundet den store mængde frugt. Frugterne gør kagen meget fugtig, og som du måske kan se på billedet, ser kagen ikke færdigbagtud i midten, hvilket den bestemt er. Det er simpelthen grundet mængden af frugt. Så hvis du ikke er til at kagen bliver så fugtig, så skal du enten nedjustere mængden af frugt eller forlænge bagetiden.
Kagen kan holde sig i et par dage, uden at blive tør og kedelig, grundet marcipanen i dejen. Det eneste der måske kan blive lidt kedeligt, er den sprøde crumble, som nok er knap så sprød dagen efter. De søde æbler og de let syrlige rabarber er altså en ret god kombination. Rabarberne giver lige kagen et ekstra lille løft, så det hele ikke bliver for sødt. Bare tanken om denne herlighed, for mit mundvand til at løbe.
Du skal bruge følgende crumble:
- 75g koldt smør
- 80g sukker
- 80g mel
- 50g groft hakket mandler
Bland mel og sukker. Smuldre det kolde smør i sukker/mel blandingen, til det ligner krummer. Kom til sidst de hakket mandler i.
Du skal bruge følgende til kagen:
- 200g smør, smeltet
- 300g sukker
- 1 vaniljestang
- 3 æg
- 1.5 tsk bagepulver
- 260g mel
- 140g marcipan, revet
- 400g rabarber
- 2 æbler
Pisk smør, sukker og vaniljekornene godt sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
Sigt hvedemelen og tilsæt herefter til dejen.
Tilsæt revet marcipanen og vend den i dejen.
Rengør rabarber og og æbler. Skær dem i små stykker af ca 1-1.5 cm.
Vend æbler og rabarber i dejen og fordel dejen i en springform på 24 cm.
Top kagen af med den lækre crumble og bag kagen ved 180 grader i ca 1 time og 20 minutter, men start allerede med at holde øje med kagen efter 1 time, da bagetiden kan variere meget alt efter hvilken bageform og ovn du bruger. TIP! Hvis din crumble begynder at blive for mørk, inden kagen er færdigbagt, så dæk kagen til med sølvpapir. Det forhindre kagen i at brænde på.
Server kagen som den er, eller server den med lidt creme fraiche, vaniljecreme eller med lidt let pisket flødeskum. Mums!
4 Kommentar
Gitte Nielsen
24. maj 2020 at 19:25Hej
I denne opskrift har du glemt at skrive hvornår melet skal i dejen. Jeg tænker det nok er efter æggene er pisket i et af gangen- men det står ikke ☹️ Mvh Gitte Nielsen
Camilla
24. maj 2020 at 22:03Hej Gitte
Det er smuttet i farten – tak for at gøre mig opmærksom på det 😊 Det er hermed tilføjet i opskriften.
Mvh Camilla
Gitte
26. maj 2020 at 10:07Men iøvrigt en MEGA lækker kage 😍
Camilla
26. maj 2020 at 11:32Dejligt at hører 🌻 Jeg er også tosset med den 😊