Dessert/ Opskrifter

Opskrift på kalorielet chokolademousse

Opskrift på kalorielet chokolademousse

For et par dage siden, lavede jeg denne ret så lækre og ikke mindst, kalorielette chokolademousse. Den er ubeskrivelig nem at lave, den er lavet på få ingredienser, som ovenikøbet, er til at finde i et almindelig supermarkedet og så smager den fantastisk.

cremet og luftig chokolademousse

opskrift på lækker og vegansk chokolademousse

Jeg har længe forsøgt mig med altenative chokolademousser, men jeg har aldrig været helt tilfredse med dem. Hvis det ikke har været smagen den var gal med, så har det været konsistensen. Det er utroligt at det kan være så svært, at finde et alternativ til den klassiske, fede, cremet og luftig chokolademousse, men det kan det altså. Nu har jeg dog endelig fundet den helt rette, med den perfekte konsistens, ligesom vi bedst kender den.

Trods at dette er en kalorielet udgave, så kan det på ingen måde smages. Der er ikke gået på kompromis med ingredienserne, hvilket afspejler sig i den lækre og dybe chokoladesmag. Det er faktisk også en vegansk og glutenfri chokolademousse, så der er virkelig ingen grund til, at denne opskrift ikke skal på menuen med det samme, hihi.

Rasmus var tosset med den, så jeg har faktisk lige måtte lave endnu en portion, som vi kan hygge med i aften. For engang skyld skal der nemlig slappes lidt når ungerne er blevet lagt, så arbejdet bliver lagt på hylden og kærligheden plejet. I aften står det på sofahygge, en god film i flimmerkassen og en omgang cremet og luftig chokolademousse på den sundere måde. Se det er noget der kan give lidt ekstra energi på kontoen, til at gå en travl uge i møde med.

vegansk chokolademousse

Opskrift på kalorielet chokolademousse.

Du skal bruge følgende: 

  • 150g kokos yoghurt fra Alpro
  • 1 avocado
  • 130g mørk chokolade 80%, smeltet – eller Easis mørk chokolade.
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • knsp salt
  • skyr, kokos og bær til pynt

Sådan gør du: 
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det godt igennem i et par minutter, til du har en jævn, luftig og cremet mousse.
Portions anret din chokolademousse og stil på køl i mindst 2 timer, gerne længere tid hvis muligt.

Chokolademoussen kan spises som den er, men jeg elsker den der wow oplevelse, så jeg servere den med lidt vaniljeskyr, kokosflager og friske bær, mums! Prøv den, den er virkelig lækker.

Velbekomme.

Opskrift på vegansk og glutenfri chokolademousse på 5 minutter

2 Kommentar

  • Reply
    Sille Strøger
    22. juni 2021 at 21:13

    Hvor mange portioner giver opskriften mon ?

    • Reply
      Camilla
      7. juli 2021 at 10:31

      Hej Sille
      Jeg lavede 2 portioner ud af opskriften, men alt afhænger naturligvis af, hvor store portioner man ønsker at serverer 😊
      Mvh Camilla

    Skriv et svar