For en uges tid siden, lavede jeg en stak ret så lækre fladbrød. Jeg lavede dem på grillen, istedet for en pande og resultatet blev fantastisk. De kan naturligvis godt laves på en pande, men hvis du har mulighed for, at lave dem på grillen, så gør det!
Fladbrød kan bruges til rigtig mange lækre retter og idag, er de faktisk på menuen igen. De smager fantastisk og er dejlig bløde, perfekte til kebab eller til lækker simremad. De er super nemme at lave og så tager det heller ingen tid, at bikse dejen sammen, det er en total win win, hihi. Der er intet som nemt og lækkert mad, man rigtig kan hygge rundt om.
Opskrift på nemt fladbrød på grillen.
Du skal bruge følgende:
- 0.5 pk gær
- 3 dl vand
- 1 tsk groft salt
- ca 500g hvedemel
- 4 spsk oliven olie
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet. TIP! Hvis du har en røremaskine, vil jeg anbefale at du bruger denne.
Tilsæt olie, salt og hvedemel og ælt det godt sammen. TIP! Dejen skal være blød og en smule klæg, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så kan du altid tilsætte lidt ekstra mel.
Ælt dejen til den er glat og smidig, det tager et par minutter.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 timer. TIP! Jeg lader altid dejen hæve i ovnen, altså en slukket ovn!
Når dejen er færdighævet, deles den i 10 lige store stykker. Strø lidt mel ud på et rent bord og rul de 10 små boller fladt ud, med en kagerulle. TIP! Jeg rullede dem meget fladt ud, så de kun var et par millimeter tykke, men du kan med fordel lave dem tykkere, hvis du ønsker det.
Bag fladbrødet på en varm gril-, eller stegepande, ved medium-høj varme.
Server straks med dit foretrukne fyld og nyd med et godt glas vin, i skønt selvskab.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
2 Kommentar
Kristina
13. maj 2019 at 20:55Griner lidt… Du rullede dejen ud med en køkkenrulle? 🙂
Camilla
16. maj 2019 at 7:27😂 naturligvis med en kagerulle 😂